Sonstadvåttån

Sonstadvåttån ligger i Nordbygda. Turen er på deler av Skardtjønna og Karbua turen som er merket fra før.
Turen er 5 km lang, rundtur, med variert terreng. Vei, sti og myr. Litt utfordrende tur med bakker opp og ned. Men så flott terreng!!
Det er fin utsikt mot Hoklingen, Hammervatnet, Nessvatnet og Skardtjønna. Det er lagd benker for å raste på. Det skal bygges en gapahuk ved kassen. Fottøy: goretex sko, da det er bløtt på deler av turen.
På turen går du forbi en tunell i fjellet, bjørnehiet. Her skal vi henge opp informasjon om hiet. En kan gå gjennom tunellen.
Turen kan gåes begge veier og kortes inn. Om en går til bjørnehiet, kan en ta kort vei tilbake. Eller kort vei til bjørnehiet. Da må du gå mot Skardtjønna, så ta til venstre ved blå pil. Da er det kort vei til bjørnehiet og utsikten er på toppen ovenfor bjørnehiet. Da går du ikke forbi kassen på Sonstadvåttån.

Det står skilt med beskrivelse i flere kryss.

Hvordan komme hit:
Kjør av E6 ved vekta og kjør mot Hammer, kjør forbi vasstårnet. Så første vei til høyre, følg veien til du har kjørt under jernbanelinjen. Nå skal du kjøre første til høyre, ved fjøset. NY parkering!! Kjør opp bakken, til du ser et gult p skilt. Parkere på parkering nedenfor en brun hytte. Turen starter opp bakken. Nyt utsikten når du går opp bakken! Her ser du mye av Åsen, Hammervatnet og Hammerøya.
Ønsker du en lengre tur kan du gå om kassen på Skardtjønna og Karbua. Da blir turen 8,3 km.