Langmyrkoja

Langmyrkoia, rundtur på ca 7 km i skog og mark, samt en del vei. Eller tur retur på ca 2 km. Disse turene starter ikke på samme plass.

Du kan ta en kortere tur, ca 1.km. Kjør på innerfjellet
på Åsfjellet. Kjør innover veien til du kommer til en vei, kjør inn til venstre. Parkere i enden av veien, står p skilt. Her går du litt på veien tilbake, går over ei bru over elva, før du går inn i skogen. Følg blå merker etter sti og myr. Etter ei stund kommer du på Langmyra. Her er det planker over myra. Fin tur for barn og familier!!! Kan være bløtt, så gortex eller fjellsko er lurt å ha på.

Lengre tur? Ca 7 km.
Veibeskrivelse: kjør forbi Hoklingen, følg veien til skilt med Vinan/ Aspåsen og sving inn til høyre. Følg veien videre, kjør langs Movatnet, opp bakken, rett fram ved postkassestativ merket Aspåsen og kjør ned bakken. Parkering er ved første innkjørsel til høyre. Det står en blå pinne i grøfta her.

Turen starter opp langs en traktorvei, så i skogen. Følg skilt og blå merker. Når du har gått et stykke innover skogen kommer du til Langmyrkoia. Kassen henger på hytteveggen, skriv dere i boka! Hytta er åpen om dere ønsker å gå inn. På framsiden av hytta er det en benk og bål plass. Minner om bålforbudet og at bålet slukkes når en drar. Videre går turen over Langmyra, her er det planker. Da kommer du til et kryss. Gå mot venstre og innover skogen, før du går på vei siste del av turen. Anbefaler å ha på sko som tåler vann.

Vi ønsker dere en fin tur!