Rundtur Stokkvola. (fot)

Skihytta- Stokkvola- Haugatjønna- Skihytta
Fottur, enkel, 6,4 km en vei. Skotøy: fjellsko eller goretexsko, da det er bløtt på deler av turen.

Parker ved Skihytta. Deler av turen er merket. Stien er godt synlig hele veien.

Turen følge Stokkvola tusenårssti til toppen av Stokkvola. Følg skilter til Stokkvola.

Etter ca 1,3 kilometer kommer en til 2 gapahuker hvor det er fin utsikt og muligheter for å tenne bål. Her ligger ved.

Turen går videre til toppen av Stokkvola hvor det er gapahuk og sittegruppe. Her får en fin utsikt nordover over hele Innherred og sørover mot Langstein, Skatval og Forbordsfjellet

Følg tusenårsstien tilbake forbi gapahuker og hold til venstre i stikryss mot “kjærlighetsbrua” som går over Volbekken rett etter stikrysset.

Følg stien videre ned til Haugatjønna. Denne stien er ikke fult så tør som Tusenårsstien, men det går vanligvis bra med joggesko. Når en kommer fram til parkering ved Haugatjønna hold til høyre og gå gjennom bom inn på vollen. Her finner du bålplass og bademuligheter.

Følg stien i venstre side av vollen over en ny voll. Følg sti/traktorveg til en kommer til snuplass på veg. Hold til venstre på sti som går i parallell med vei, alternativt gå veien. Når en kommer fram til hyttevei høold til høyre mot vei og lysløype.

Følg lysløype fram til Skihytta.

Stokkvola Tusenårssti ble anlagt etter en gave fra Sparebank 1 SMN i forbindelse med tusenårsjubileet til Levanger kommune. Dette etter at den fikk flest stemmer fra folket i en kåring.

Adkomst
Følg skilt mot Skihytta fra Åsen sentrum. Ved Laplassen er det nytt skilt til skihytta, følg dette og passer den første bomstasjonen. Når du kommer til den andre på Tillmyra betaler du bompenger 70 kr. Følg så veien til skihytta.