Hønkleiva til Skurdalsvola

Mai 2022: Pga bygging av ny e6 er denne turen ikke mulig å gå. Veien blir brukt av entreprenør og skogen er tatt bort. Vi er usikker på om vi finner en ny sti opp.

Vuddudalen- Hønkleiva- Skurdalsvola- retur. km 7,4. Fottøy: fjellsko eller goretex, da det er bløtt deler av turen.

Turen starter på andre siden av jernbanen i Vuddudalen litt sør for Kortmanns Lysfabrikk(Det er mulig å parkere ved Kortmann også og gå langs nordover til undergang under jernbanen og så gå sørover til dette startstedet.

Stien har jevn stigning til toppen. Den starter langs skogsveg og går mer over i sti etterhvert, passerer ett fossefall, fortsetter deretter oppover til man kommer opp av dalen og inn i et hogstfelt. Etter å ha gått gjennom dette hogstfeltet kommer en til et stikryss. Følg skilt til Skurdalsvola(hold høyre). Derifra er det litt myrete, men meste fint skogs og fjelltereng til en kommer til toppen.

Adkomst
Kjør E6 til avkjørsel mot Frosta i Vuddudalen(rett nord for Kortmann Lysfabrikk). Ta av vei fra E6 rett sør for avkjøring mot Frosta på andre siden. Kjør ned og under jernbane. Ta til høyre og fortsett ca 900 meter til du ser et blått skilt som peker oppover mot fjellet. Det er ei hytte på høyre side av veien. Parker på vegskulder der hvor det er tilstrekkelig plass til å komme forbi med lastebil.