Stokkvola tusenårssti

Fottur, enkel, 4,4 km en vei. Kan gåes hele året, fot og ski. Fottøy: joggesko

Parker ved Skihytta. Turen er merket.

Turen går på opparbeidet sti som er gruslagt og min 1 meter bred. Stien er noen steder bratt, men det er mulig både med barnevogn og elektrisk rullestol.
Det er en del bratte bakker på veien til toppen, så det er lurt å ha med en hjelper om du kjører med elektrisk rullestol.
Turen er litt over 2 km hver vei. Det er gapahuk litt over halveis med bålplass. Underveis er det flere rasteplasser med benker.

Fra toppen av Stokkvola er det mulig å fortsette sørover etter merket sti mot Skurdalsvola. Denne går i skog og myrlendt terreng. Det er også mulig å gå ned til Åsen sentrum fra Stokkvola etter den såkalte “Volstien”. Dette er en ganske bratt nedstigning, men fullt farbar. Da kan du gå fram til Åsen stasjon med buss og togforbindelser. Se egen lenke

Stokkvola Tusenårssti ble anlagt etter en gave fra Sparebank 1 SMN i forbindelse med tusenårsjubileet til Levanger kommune. Dette etter at den fikk flest stemmer fra folket i en kåring.
Høsten 2022 ble det satt opp kikkert. I den kan du se langt!!
Adkomst
Følg skilt mot Skihytta fra Åsen sentrum. Ved Laplassen er det nytt skilt til skihytta, følg dette og passer den første bomstasjonen. Når du kommer til den andre på Tillmyra betaler du bompenger 70 kr. Følg så veien til skihytta.