G14-kamp mellom Aasguten og Namdalseid

Fredag 4. september hadde vi Namdalseid på besøk på Aasen Sparebank Arena. Værmeldinga hadde truet med styrtregn og gult farevarsel, men heldigvis ventet nedbøren et par timer ekstra med å komme. Kampen ble derfor gjennomført i tørt og fint sensommervær, nesten uten vind (kryss i taket).

Det var en nier-kamp som ble spilt denne kvelden, med store 11-mål for første gang for sesongen. Både motstanderen og dommer var noe kritisk til 11-målbruken og mente at dette ikke sto i regelverket, men det har vi hele tiden vært sikre på, og den som måtte mene noe annet kan ta en titt her.

Kampen startet forrykende for IL Aasguten, og allerede etter tolv minutt scoret Adrian kampens første mål med et nydelig skudd nesten helt i krysset.

Namdalseid hadde mye fint spill, og mange fine kantangrep, men forsvaret gjorde en strålende jobb og ryddet unna det aller meste. Den observante leser kan også se hvor flinke forsvaret på bildet er til å holde linja for å få satt Namdalseid i offside. Helt bakerst sto Børge i mål og reddet det som kom forbi forsvarerne.

Kampen bølget fram og tilbake videre, og etter 27 minutter scoret Adrian sin andre for kvelden, 2-0 til Aasguten!

Dette resultatet sto seg til pause og stemninga var god både blant spillerne og publikum. Siden koronasituasjonen krever at vi må registrere alt publikum vet vi at det var 44 stykker som så kampen også. Slett ikke verst en fredag kveld.

Det er usikkert hva som ble sagt i pausen hos Namdalseid, men da kampen startet igjen hadde de tydeligvis lagt en plan. Spissen til Namdalseid hadde blant annet fått beskjed om å holde seg mer foran mål, noe som skulle vise seg å gi uttelling. Allerede etter 7 minutter av andre omgang fikk han sin første nettkjenning og reduserte til 2-1. Dette tente gnisten hos Namdalseid og de fortsatt med samme oppskrift. Selv om Aasguten ryddet godt opp i forsvar, og kom til flere gode sjanser, klarte Namdalseid å putte tre baller til i nettet uten at Aasguten fikk en eneste scoring.

Sluttresultatet ble derfor 2-4. Spissen til Namdalseid gjorde en sterk kamp og scoret tre av disse målene, og hadde ikke Martin gitt ham så sterk motstand kunne det fort blitt flere nettkjenninger. Jenta på Namdalseid som Magnus fikk brynt seg på (se bildet), scoret også et mål.

Denne kampen hadde vi tre «leiesoldater» med oss fra lagene under. Fredrik, Synne og Lugyee gjorde alle tre en sterk innsats, og bildene av Lugyee viser at det ikke ble lagt noe mellom fra Namdalseid sin side (akkurat som det bør være).

Alt i alt var det en god kamp der begge lag fikk kjent på godfølelsen i og med at vi ledet til pause og de vant til slutt. Bilturen tilbake til Namdalseid gikk nok letter enn om pauseresultatet hadde stått seg.

Vi gleder oss til neste kamp som er oppe i Vuku. Neste hjemmekamp er onsdag 16. september kl. 18:30.

Alle bildene ble tatt av Per Birger Mossing. Tusen takk til ham for strålende dokumentasjon av kampen.