Høstoppdatering J12-14

Seierssirkel

Vi skriver 19. september, og lagene nærmer seg innspurten på høstsesongen. Her kommer en rask gjennomgang av høsten så langt for J12, J13/14.

På grunn av mange kamper og antall spillere litt i underkant av det vi kunne ønske så har det vært en travel sesong for våre eldste jenter på J12, J13 og J14. I vårsesongen løste vi det med å låne litt innbyrdes i kamper, spesielt var jentene på J12 flinke til å bidra med hjelp til J13.

På trening har jentene på J12 (f. 07 og 08) trent for seg, mens J13/14 (f. 05 og 06) har trent sammen. Utover vårsesongen, og spesielt under Storsjøcupen merket vi at de andre lagene jevnt over var mer samspilte enn oss, så da bestemte vi oss for å ta tak. Derfor har fem jenter fra J12 trent med J13/14 én gang i uka, samt at vi har kjørt en treningskamp med J12 mot J13. Jentene kjenner hverandre godt og det har gått som smurt.

J12
J12 gikk gjennom vårsesongen uten å vinne, det nærmeste var et knepent tap 3-4 mot Lånke. Men de har brukt sommeren og høsten godt, og de har allerede sikret seg to seiere på tre forsøk! Og begge seirene har kommet mot lag de tapte mot i vår. Det må da være framgang, og vi laglederne er selvsagt ikke snauere enn at vi tilskriver økt samarbeid noe av æren. Men jentene har selvsagt hovedrollene!

Samhold og stå-på-vilje er imponerede i denne gjengen. Undertegnede observerer dem primært fra “sidelinja”, og det som er mest iøyenfallende er at de spiller med blikket mer opp og fram enn i vår, og det gjør at de finner hverandre mer i pasningsspillet. Og i treningskampen mot J13 ble det også lagt merke til at de prater utrolig mye mens de spiller. Der er de mye flinkere enn J13/14 iallfall!

Rapport fra trener Bjørnar etter at de vant 4-2 borte mot Skogn 1: “I kvell va dæm herli! Fleir som storspælt, pasning i bakrom, veggspæll å greier.”

I morgen kveld skal de tilbake til Skogn for å spille mot Skogn 2.  Det kan bli tøffe tak, spesielt med tanke på at jentene har joggedag på skolen, og antall innbyttere blir litt lavere enn vanlig. Men Åsen heier på dere, og artig kommer dere til å ha det uansett, så dette går bra.

J13
Det er på dette laget vi har hatt de største problemene med samspill fra kamp til kamp. Dels fordi dette laget spiller 7er mens de andre spiller 9er – det betyr mindre bane, mindre tid og ingen offside. En annen utfordring er at de er litt få i eget kull, slik at det har blitt lånt spillere fra både J12 og J14 til hver kamp, og gjerne forskjellige hver gang.

Det hjalp mye da vi fikk med en frosting fast fra mai/juni, men så ble det en utfordring igjen da ei av jentene fikk påvist beinbrudd og mister hele høsten. Men for å gi et eksempel på viljen da: Hun spilte en omgang i den første kampen og scoret til og med, med brudd i foten (vi fikk ikke påvist bruddet før uka etter altså…) Fire stk fra denne gjengen spiller også fast på J14-laget, så de har mer enn nok å holde på med.

Uansett, de har spilt jevnt over bedre i høst, med 2 seiere, 1 uavgjort og 2 tap. Den ene seieren var en etterlengtet seier mot erkerival Neset som vi har tapt mot fire ganger de to siste sesongene. Endelig! Nå på tirsdag var de virkelig i støtet da de slo til med 15-4 under flomlyset på Aasen Sparebank Arena. Med seks forskjellige målscorere, én sjumålsscorer og to mål fra frostingen som begynte med fotball for bare tre-fire måneder siden.

J14
Denne gjengen gjorde det så bra i vår at de ble plassert i ei 1.divisjonsavdeling i høst. Av fem motstandere er det tre bylag som meget vel kan gå hen og bli kretsmestere, i tillegg møter vi Røra og Skogn som vi klarte uavgjort mot i vår. Med andre ord knalltøff motstand. Og enklere ble det ikke da kapteinen fikk påvist et brudd i et bein på vrista (også hun rakk å spille en omgang før vi fant ut av det), samt at vi har hatt trøbbel med betennelser hos to av våre offensive spillere. For ikke å snakke om keeperen som skadet seg på RBK-Keeperekstra…

Mot bylagene så langt har det vært knalltøft, men både Byåsen og Kattem møtte vi i Storsjøcupen, og vi har prestert bedre mot dem nå i høst, så det er vi fornøyde med. Spesielt mot Byåsen borte, hvor vi tapte “bare” 0-4 var innsatsen helt på topp. Der var vi virkelig på felgen før kampen pga småskader og gryende forkjølelser. Den første trepoengeren ble sikret da vi slo Røra 3-2 hjemme, da med seks 06ere i troppen.

I går kveld var imidlertid det store høydepunktet så langt, og det i en kamp som virkelig viste Aasguten og samarbeid i praksis. Fortsatt med litt usikre bein på flere og kapteinen ute med skade, så valgte vi å gå til kamp med 14 i troppen. Ei født i 04, fire født i 06, to født 07(!) og sju 05ere. Motstander var Skogn, et lag vi har møtt fire ganger i år inkl Storsjø og treningskamp, og vi har tapt 3 og spilt en uavgjort.

Men i går var det vår tur. Kampen var jevnspilt, men vi vant til slutt 2-1. I en periode spilte vi med fire 06ere og to 07ere på banen samtidig, det vil si 66% underårige! Og to av dem to år under! Og vi vant! I førstedivisjon! Ooooog, seiersmålet ble scoret av hun ene fra 07!

Bedre blir det ikke, så da runder vi av der.

Fra J14 sin kamp mot Byåsen