Knepen seier mot Leksdal/Vuku 2

Det ble mer spennende enn nødvendig oppi Vuku, etter en heller treg inngang til kampen. Men på overtid er Aasguten gode!

Kampen kom i gang ett kvarter for sent ettersom dommeren hadde glemt at han skulle dømme, og da den omsider startet så satt Aasguten igjen i garderoben – iallfall mentalt. Guttene var ikke tilstede i kampen i det hele tatt, og fikk tidlig både 1-0 og 2-0 mot seg. Det første var av den pene sorten. En Leksdal/Vuku 2 – spiller fikk tid til å stille inn siktet fra sin posisjon på hjørnet av 16-meteren og skrudde ballen inn i lengste, utagbart for Iver i målet. Det andre målet kom etter rot i eget lag. Iver kom helt ut av posisjon etter et tilbakespill, ble slått tunnel på, og så fikk hjemmelaget sågar tid til litt pasningsspill inne i feltet før de omsider satte ballen i mål. Og ikke lenge etter så skal Aasguten være glade for at det ikke stod 3-0, men Iver klarte på mesterlig vis å fiste ballen i tverrliggeren etter en bra heading. Leksdal/Vuku 2 så ut som en million!

Heldigvis våknet guttene da, og tok over kampen. De begynte å presse høyere, og plutselig så hjemmelaget mer ut som tre kroner. Eller kanskje bare 2,50. Aasguten styrte resten av omgangen og skapte etter hvert mange sjanser. Reduseringen kom da Anders sendte et frispark fra siden knallhardt inn i feltet, og målsniken Magne styrte den inn. To mål på to kamper for midtstopperen nå! Anders og Magne var ikke helt ferdige med å se skumle ut, og etter nok en dødball så var det Magne som serverte Anders en pasning inne i feltet. Anders dundret til fra ca 10 meter, nettet ristet og publikum jublet. Men for tidlig – ballen gikk i tverrliggeren og ut igjen. Men som mot Ekne så klarte Aasguten å utnytte overtiden i første omgang på beste vis, da Kevin ble spilt gjennom og satte ballen forbi keeper med omgangens siste spark på ballen.

Sjansemessig ble andre omgang et lite gjesp sammenlignet med den første, men de blå var fortsatt best. Leksdal/Vuku 2 prøvde seg litt på en del raske kontringer, men forsvar og keeper på Aasguten hadde stort sett kontroll. Det skumleste var kanskje da JK og Iver misforstod hverandre, og førstnevnte prøvde å heade tilbake til keeper. En motspiller var på ballen og fikk skutt, men Iver var tidlig ute og fikk blokkert skuddet.

Etter ca timen spilt kom Rune Johnsen inn på venstre kant, og da ble det litt mer fart i guttene igjen. Belønningen kom da Kevin og Rune ble spilt gjennom alene med keeper, mens Leksdal/Vuku 2-spillerne veivet med armene og ropte på offside. Et subjektivt bortepublikum satt meget godt plassert, og mente hjemmelaget kanskje hadde en god sak, men det var i så fall hårfint. Uansett, alene med keeperen kunne ikke guttene bomme, og Rune trillet til slutt ballen inn i det tomme buret.

Skjønt, å bomme på alle sjansers mor er Rune fint i stand til, det beviste han like etterpå da han kunne punktert kampen. Et innlegg fra høyre, Rune alene foran mål, men han hadde glemt å ta av ryggsekken denne gangen. Langt over fra to meter, mens far og øvrig slekt rev seg i håret. TIl guttens forsvar så skal det sies at ballen kom fort og fikk en lei sprett rett før han skulle avslutte. Irriterende var det uansett, for der kunne kampen blitt punktert.

Istedenfor scoret hjemmelaget litt ut av det blå på et pent satt frispark fra langt hold. Da var det lett å se for seg nok et surt poengtap som mot Ekne, men guttene ville det annerledes. Fire minutter på overtid fikk Aasguten frispark helt ute på siden, rett inne på Leksdal/Vuku 2 sin halvdel. Et langt framspill fra maestro JK, og Magne steg til værs. Men han var ikke i nærheten. Heldigvis var Kevin på plass og stanget inn 3-4, og Aasguten kunne fortjent ta med seg alle tre poengene hjem.

Dagens aasgut: Kevin

Flotte jubelscener etter seiersmålet på overtid.