Uavgjort mot Ekne

Aasgutens herrelag innledet høstsesongen med uavgjort borte mot naboene fra Ekne.

I vår ble Ekne sendt hjem fra Aasen Sparebank stadion med 4-0 i ryggsekken, så Aasguten hadde nok god tro på tre nye poeng da de satte kursen mot Ekne stadion. Samtidig svirret det rykter om at Ekne hadde forsterket seg kraftig i overgangsvinduet, så sikre kunne man ikke være.

Men det startet da bra, og mens dagens referent var opptatt med å parkere så satte Kasper Olsen inn Aasgutens første. I følge tilreisende tilskuere så hadde Ekne brent en kanonsjanse rett før Kasper ble spilt igjennom og satte inn 0-1. Det gjelder å sette sjansene! Til tross for våt, tung og ujevn gressmatte så prøvde begge lagene å spille ball istedenfor å bare mæle langt. De blå var best til dette, og det virket som de hadde god kontroll på hjemmelaget. Det lugget selvsagt litt, men det får underlaget ta mye av ansvaret for. Men det var også mange fine kombinasjoner å se, uten at det ble tellende resultat. Rett før pause tok 40-åringen i midtforsvaret ansvar og førte ballen nesten helt inn til Eknes 16-meter. Matsi ropte og hoiet for å få ballen, og det fikk han. Bautaen Berg sendte en ferdigscoret pasning til Matsi og så var det 0-2 og pause.

Kontrollen Aasguten hadde i første omgang vedvarte også i ca 20 minutter ut i andre omgang, men da ble det brått slutt. Da tok det nemlig skikkelig fyr på flere fronter. Målene rant inn og temperaturen på banen steg betraktelig – dog uten at det ble stygt. Men at det gikk skikkelig tøft for seg er det liten tvil om. Nevnte Bauta Berg måtte flexe med brystkassa ved flere anledninger. Den som er så heldig å ligge på den brystkassa der om natta må sannelig sove trygt og godt.

Over til kampen: Mellom 65. og 82. minutt ble det scoret 6 nye mål, og kampen svingte fram og tilbake. Først kom det to raske mål etter gjennomløpinger fra Ekne, slik at det plutselig stod 2-2. Deretter satte Magne inn 2-3 etter å ha rundet keeper Ørjan Ringstad i Ekne-buret. Deretter satte sannelig Ekne inn to raske til, og så var det plutselig de som ledet 4-3. Det skal sies at de hadde et kvarter der de var best, men at de skulle få inn fire mål var langt i overkant. Og de kunne sannelig hatt ett til også da de brente alle sjansers mor etter et skummel retur fra Iver i Aasguten-målet. Dagens siste scoring kom heldigvis fra bortelaget da kaptein Kevin scoret sikkert fra straffemerket slik at det endte 4-4.

Om undertegnede skal gjette så er trener Rønning rimelig godt fornøyd med de første 60 og de siste 10 minuttene av kampen. Da var det mye småpent, og avstandene mellom lagdelene som det har blitt mast om en del fra denne kanten var iallfall mye bedre.

Det var kort fortalt en underholdende kamp med mange mål og høy tenning. Også på tribunen ble det diskutert heftig mellom hjemme- og bortesupportere om både offside, straffespark, gule og røde kort. Dommer Sturla Stensaas kom fra det med æren i behold, og vi skal nok være glade for at det var han som dømte kampen. Så får det heller være at han overså en temmelig klar offside på Eknes første utlikning – den var til og med røde tilskuere enige i.