Sesongens første trepoenger på bortebane

Med et helt lag ute av forskjellige årsaker åpnet det muligheten for andre å vise seg frem. Med to B-lagsspillere og to spillere som ikke har vært med tidligere i sesongen kjempet gutta seg til en sterk 1-0-seier på den tørre kunstgressmatta oppe i Kolvereid.

Startellever

Marius R. Stenvik
Magnus Skammelsrud
Sondre Lauvås Erik Fresvig Henrik Aalberg Anders Gundersen
Frode Reinås Magne Christiansen (K) John Kristian Husby Thomas Schulze
Kristoffer Vordal

Benk: Harald Tømmerdal, Christoffer Haugen, Jarle Selven, Daniel Skjerve og Ørjan Lund

Jevn førsteomgang

Thomas Schulze fikk sjansen på backplass fra start i fraværet av en haug med forsvarsspillere. Mannen med flest banens beste-priser i opprykkssesongen 2014 gjorde sine saker meget bra, og sammen med Magne Christiansen, Frode Reinås og stoppervikar John Kristian Husby dannet han forsvarsfireren som ga det gulkledde hjemmelaget en hel del hodebry. Førsteomgang var jevnspilt fra start til slutt hvor hjemmelaget hadde initiativet men hvor vi lå kompakt og gjorde det meget vanskelig å komme til gode målsjanser. Førsteomgang største sjanse for Kolvereid var det vi som sto for, da Henrik Aalberg klarerte et hjørnespark en halv meter utenfor egen stolpe. Våre beste sjanser sto Marius R. Stenvik og Sondre Lauvås for, men det ble for upresist og lite bestemt på den siste tredjedelen som gjorde at det ble med noen halvsjanser.

Thomas Schulze header unna et innlegg i førsteomgang. Foto: Birger Aarmo, Namdalsavisa

Thomas Schulze header unna et innlegg i førsteomgang. (Foto: Birger Aarmo, Namdalsavisa)

Superinnbytter Daniel Skjerve

Andreomgang fortsatte i samme spor som den første. Tett og jevnt og uten de helt store mulighetene. Man følte litt på at det var første målet vinner, for det var ingenting som tydet på at det skulle bli en sjansebonansa. Midtveis i andreomgang var flere spillere ferdigløpt for dagen og dette ga blant annet Daniel Skjerve muligheten til å vise seg frem i den asurblå trøya for første gang i seriespill denne sesongen. Daniel brukte ikke mange minutter på å vise seg fram fra spissplass. Han møter et oppspill midt på hjemmelagets banehalvdel, vender og spiller ut til Anders på høyrekant. Anders avanserer og spiller ballen inn til Daniel igjen. Daniel vender opp mot mål på sirka 17 meter, litt ute til høyre, og banker ballen ned i høyre hjørne på halv volley med sin venstre fot, utakbart for keeper. 1-0!

Anders, Henrik og Frode, alle med en god kamp. (Foto: Birger Aarmo, Namdalsavisa)

Anders, Henrik og Frode, alle med en god kamp. (Foto: Birger Aarmo, Namdalsavisa)

Nervøs avslutning

Etter ledermålet tok hjemmelaget mer over kampen og styrte det meste av spillet. De forsøkte seg med en haug av innlegg som alle kontant ble klarert av stopperduoen Magne og John Kristian. Det høye presset fra Kolvereid skapte masse rom å kontre i for oss og vi hadde noen gode muligheter som dessverre ble sløst bort slik at vi ikke fikk punktert kampen. Det varme været og den harde, tørre og tunge kunstgressmatta gjorde at det ble mange slitne bein mot slutten. Masse bytting og flere seanser med kramper førte til over fem nervøse tilleggsminutter. Men vi rir av stormen og sikrer oss vår første trepoenger på bortebane for sesongen.

Dagens Aasgut

Kampen om banens beste-prisen sto mellom Henrik Aalberg som jobbet skjorta av seg som vikar på sentral midtbane, og John Kristian Husby som vikarierte på stopperplass. Trener Pål gir prisen til Henrik med knappest mulig margin, på grunn av jobben han gjør i alle spillets faser over hele banen. Dagens positive overraskelse var likevel John Kristian som spilte i helt ny posisjon som midtstopper. Den jobben løser han til 20 i stil og legger hardt press på de fraværende stopperne som ønsker plassen sin tilbake til neste kamp. Gratulerer til begge med flotte prestasjoner!

Neste kamp

Nå blir det et lite avbrekk fra seriespillet når siste gruppespillkamp i OBOS-cup går av stabelen førstkommende onsdag. Kampen går borte mot Rindalen, men avspark klokken 20:00. Neste hjemmekamp er søndag 12.juni når Rørvik 2 kommer på besøk. Kampstart er klokken 16:00. Vel møtt!

Følg oss i sosiale medier

Facebook: www.facebook.com/ilaasguten ilaasguten
Twitter: @ilaasguten ilaasguten
Instagram: @ilaasguten ilaasguten
Snapchat: @ilaasguten ilaasguten

Hovedsamarbeidspartner

Sparebank 1 Midt-Norge

Sparebank 1 Midt-Norge