Pangstart på sesongen hjemme mot Beitstad

Endelig var det klart for seriestart og Beitstad var første gjest på Aasen Sparebank Arena. Vi tar kommandoen fra start og det initiativet gir vi aldri fra oss, og da dommeren blåser av kampen etter 90 spilte minutter står det 10-0 i vår favør.

Startoppstilling

Henrik Aalberg
Magnus Skammelsrud
Mats Jørgen Nesjø Erlend Kluken Stian Venseth Sondre Lauvås
Frode Reinås Christian Sunde Magne Christiansen Gisle Øien Olsen
Kristoffer Vordal

Benk: Harald Tømmerdal, Jonas Bäcklund, Pål Schei, John Kristian Wibe Husby, Christoffer Haugen, Gjøran Øien Olsen og Tommy Reinås Kirknes.

Ut i hundre

Det vistes godt i starten av kampen at seriestart var etterlengtet for gutta. Vi tok tak i kampen fra start og kjørte regelrett over gjestene fra første spark på ballen. Det tok åtte minutter før det første ballen lå i nota. Henrik Aalberg plukker opp en ball inne i feltet, vender på femøringen og banker den i nærmeste fra sju meter. Like etter brenner Mats Jørgen Nesjø og Sondre Lauvås hver sin gigantsjanse, før de gjør det godt igjen når Sondre legger på tvers foran mål og Mats Jørgen enkelt bredsider ballen i det tomme buret. Omtrent fra avspark går vi opp og vinner en corner. Den svinger Frode Reinås inn foran mål hvor Magne Christiansen får verdens enkleste jobb med å sette ballen i mål og dermed står det 3-0. Noen minutter før pause gjør Mats Jørgen sitt andre for dagen når han mottar et overlegg fra høyre, vender av backen sin og curler ballen i lengste. Vi går til pause på stillingen 4-0 etter å ha spilt ut Beitstad etter alle kunstens regler.

Ut i tohundre

Andreomgang fortsetter i samme spor som første, det selv om vi får sola midt i mot i tillegg til motvind. Publikum på stadion rekker ikke drikke opp pausekaffen før Magnus Skammelsrud gjør 5-0. Og Magnus vil ikke være noe dårligere enn Mats Jørgen, for etter lekkert forarbeid av Frode Reinås stanger Magnus inn 6-0 fra fem meters hold.

Magnus Skammelsrud stanger inn 6-0 (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

Etter de to raske målene til Magnus rett etter pause går lufta totalt ut av gjestene. Christoffer Haugen gjør 7-0, Pål Schei gjør 8-0, før Christoffer Haugen også blir tomålsscorer da han setter 9-0 ti minutter før slutt.

16-årig keeperdebutant

Med ti minutter igjen å spille får 16-årige Harald Jr. Husby Tømmerdal sin debut på A-laget når han kommer inn for Kristoffer Vordal og får vokte buret siste del av kampen. Harald fikk sin seniordebut for Aasguten sist onsdag da han sto hele kampen for B-laget mot Ekne. Der sto han meget godt og var feilfri også for A-laget i dag. Harald fikk med seg fra indre bane at Sondre Lauvås setter inn 10-0 og sitt femte målpoeng i kampen etter å ha assistert fire av de tidligere målene.

Harald Jr. Husby Tømmerdal får sin A-lagsdebut i dagens kamp (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

Vi får altså en perfekt start på sesongen i vårsola denne søndagen. I tillegg hadde vi hele 54 betalende publikummere, og med barn og andre var det totalt over 100 personer å så på oss i dag. Vi takker alle sammen for oppmøtet, så håper vi å se dere igjen 15. mai!

Dagens Aasgut

Utrolig vanskelig å plukket ut én spiller på en dag hvor vi scorer ti mål og dominerer kampen totalt. På midten gjør Stian Venseth en fantastisk jobb og ville med en prestasjon som i dag ofte fått tittelen. Men på en dag hvor unge og lovende Sondre Lauvås slår til med ikke mindre enn fem målpoeng, blir det vanskelig å komme unna han. Vi gratulerer Sondre med prisen som banens beste i dag.

Neste kamp

Neste kamp er førstkommende lørdag, 07. mai, borte mot Follafoss. Neste hjemmekamp er mot Bangsund, søndag 15. mai, klokken 17:00.