Enveiskjøring mot Fram Fotball

Den siste halvannen uka har vi vært gjennom to nye treningskamper. Forrige mandag, 29. februar, var vi på besøk i Hommelvika, mens mandag denne uka møtte vi skatvalslaget Fram til dyst på Øverlands Minde.

Grei gjennomkjøring mot Hommelvik

Kampen mot Hommelvik ble spilt på en delvis isete bane noe som hemmet flyten i spillet en god del. Det var bitende kulde og lite som minnet om vår og ny fotballsesong. En grei gjennomkjøring ble det likevel da vi møtte et 5.divisjonslag med et forholdsvis godt nivå inne. Sluttresultatet ble 2-3 i en kamp som fort kunne gått vår vei.

Vi stilte med følgende tropp (4-4-2):
Kristoffer Vordal
Anders Gundersen – Erlend S. Kluken – Magne Christiansen – Frode Reinås
Sondre Lauvås – Magnus Sandvik – Erik Fresvig – Mats J. Nesjø
Henrik Aalberg – Patrik H. Tangen

Benk: John Kristian W. Husby, Torbjørn Ekle, Gisle Øien Olsen

Kampen var fartsfylt med mange sjanser til begge lag. Vi åpner scoringene ved Frode Reinås som kommer stormende på venstresiden og får et overlegg fra høyre som han tar med seg og banker i nærmeste fra 10 meter. Like etter har hjemmelaget et skudd i tverligger, men må vente halvveis i omgangen før de får uttelling på et innlegg fra vår venstre, hvor spissen deres får stå helt alene (offsideplassert) på 4 meter å heade i mål. 1-1 til pause.

I andre går hjemmelaget ut i hundre og har flere store sjanser i åpningsminuttene. Vi rir det av og tar mer og mer over, uten å klare å omsette sjansene til mål. Mål skulle det først bli halvveis i omgangen da Anders Gundersen kontrollert (og upresset) setter kula i eget nett etter et innlegg fra vår venstre side. Selv skylder han på lua. Helt på tampen ruller vi opp et lekkert angrep på høyre, hvor vi ruller baller over på venstre, Mats J. Nesjø kommer seg ned til dødlinja og legger 45grader ut hvor John K. W. Husby har kommet på et perfekt løp, og på førstetouch setter han inn 2-2 fra 5 meters hold. På overtid blir vi tatt på senga på en kontring (late?) hvor deres venstreving kommer helt alene med undertegnede og setter den enkelt i nærmeste hjørne. Sluttresultat 2-3.

Ti hakk opp mot Fram

Èn uke senere, nå på mandag, økte vi vanskelighetsgraden ett hakk og godtok å møte 4.divisjonslaget Fram til treningskamp. De hadde litt å revansjere etter at vi slo dem 3-2 i Selbu Sparebank-cup i januar. Kampen var jevn om man ser på ballbesittelse, men sjanse-, mål- og kvalitetsmessig var vi mange hakk vassere, og vi ga oss ikke før det sto 7-1(!) i målprotokollen.

Vi stilte med følgende tropp (4-4-1-1):
Sondre Lauvås – Stian Venseth – Erik Fresvig – Mats J. Nesjø
Magnus L. Skammelsrud
Henrik Aalberg

Benk: John Kristian W. Husby, Torbjørn Ekle, Christoffer Haugen, Patrik H. Tangen.

Taktikken var å starte i normalt press da vi forventet at de skulle være ballbesittende og ta kontrollen fra start av, så skulle vi øke presset etterhvert. Vi skulle ta kontringsmuligheter helhjertet og fylle på med folk i angrep. Allerede etter 40 sekunder presser vi de høyt i banen til å gjøre feil sitt bakerste ledd, Magnus L. Skammelsrud plukker opp en elendig klarering fra deres midtstopper og plasserer ballen rolig i mål alene med keeper. Ved flere anledninger presser vi dem til å gjøre dårlige valg og vinner ballen gang på gang, men uten å få ballen i mål. Fram kommer til få (ingen) sjanser, for det som kommer tar undertegnede seg enkelt av, og attpåtil sto de gang på gang i offside ved mulighetene.

På tampen av omgangen presser vi de igjen til å gjøre feil på egen banehalvdel. Sondre Lauvås plukker opp og avanserer på høyre side, skjærer inn, avslutter både én og to ganger. Første blir blokkert mens den andre går via blokka og i nettaket fra 10 meter, 2-0! I pausen blir vi enige om å ikke slippe oss ned med å forsøke å fortsette å holde det intensive presset og samtidig ta overgangsmulighetene. Som sagt så gjort. 3-0 kommer rett etter pause ved Erik Fresvig på hodet etter et frispark slått inn på nærmeste av John Kristian W. Husby, så godt som fra cornerposisjon. 4-0 kommer like etter det igjen etter en kontring på høyre side, hvor ballen blir lagt på bakre og Christoffer Haugen får avsluttet via keeper og i mål. 5-0 noen minutter etter forrige scoring, igjen kontring på høyre side, ballen blir slått på tvers igjennom feltet mellom keeper og forsvar av Sondre Lauvås, og Mats J. Nesjø får verdens enkleste jobb på bakerste med å sette ballen i tomt bur.

Etter dette bølger spillet litt frem og tilbake men det vises at de første 10 minuttene, og de tre målene, etter pause tar given ut av skatvalingene. De har lite å by på og skulle det komme flere mål så måtte det skje vår vei. Og sirka midtveis i omgangen kommer 6-0 på straffespark. Frode Reinås kommer på et flott løp opp venstre, tar en flott touch forbi en motstander, så en ny liten touch forbi neste, denne gang like innenfor 16metersstreken, forsvareren klarer ikke unngå å felle Frode, ergo straffespark. Det ekspederer John Kristian W. Husby nydelig i mål da han finter keeper til venstre og setter ballen rolig til høyre.

I sluttminuttene kommer det to mål til, først forærer undertegnede Fram et trøstemål etter at et frispark mistes rett i bena på en Framspiller og han kan sette ballen i tomt mål. Like før slutt kaster vi frem alt vi har på en corner hvor Magne Christiansen ruver høyest og får headet på mål, den blir reddet på streken av en forsvarsspiller, men returen tupper Henrik Aalberg i mål fra tre meters hold. Dermed ender det med en finfin 7-1-seier over Fram Fotball.

Nye spillere

Som noen kanskje har registrert så er det en del nye navn i troppen fra den som figurerte forrige sesong. Hele fem nye spillere har signert, blant disse er det noen kjente og noen ukjente. Blant de kjente har vi John Kristian Wibe Husby og Magne Christiansen som kommer fra Neset FK, samt åsbyggen Magnus Sandvik som har flyttet hjem etter mange år borte fra Trøndelag på grunn av skole og jobb. Blant de mer ukjente navnene har vi Patrik Hunnålvatn Tangen og Christoffer Andre Haugen. Patrik er en ekstremt kjekk 91-modell som kommer fra Mosjøen og har spilt for Mosjøen IL og nå sist Olderskog IL. Han er lærerstudent i Trondheim og liker seg best som angriper på fotballbanen. Christoffer er 93-modell og trønder, og kommer fra Bjørgan U.I.F. Som Patrik er også Christoffer lærerstudent i Trondheim og angriper på fotballbanen. De er begge kjærkomne tilvekster til en småskranten angrepsrekke, hvor de tilbyr forskjellige kvaliteter som fart, innsats, teknikk og styrke. Nærmere presentasjon av både nye og gamle spillere kommer om ikke så alt for lenge, så det er bare å følge med både her på hjemmesiden og på Facebook.

Offisiell åpning av Aasen Sparebank Arena

2. april er det klart for offisiell åpning av Åsen Sparebank Arena, hvor vi møter selveste Levanger FK til dyst. Håper så mange som mulig kommer og bidrar til elektrisk stemning på Åsen denne dagen, slik at vi kan skape gode opplevelser både for barn, foreldre, spillere, trenere, sponsorer og forhåpentligvis også for etablerte OBOS-ligaspillere som er vant med litt andre arenaer og fasiliteter.