Til topps i Selbu Sparebankcup!

Sist lørdag, 9. januar, stilte vi to seniorlag i Selbu Sparebankcup som arrangeres i den helt nye flerbrukshallen i Selbu. Med 20 spillere, 2 lagledere og 4 supportere stilte “aasbyggen” sterkt i det som var første mulighet for å teste konkurranseinstinktet denne sesongen. Med bare to treninger bak oss så langt dette året var ikke verken forhåpningene eller ambisjonene mye større enn at vi skulle dit å styrke samholdet, spille fotball og ha det morsomt.

Aasguten 1:
Kristoffer Vordal (K), Erlend S. Kluken, Magne Christiansen, Frode Reinås, Christian Sunde, Stian Venseth, Mats J. Nesjø, Anders Nesjø, Marius R. Stenvik og Henrik Aalberg.

Aasguten 1 var oppsatt i gruppe med Tydal 2, Fram og Selbu Sr.

Aasguten 2:
Jørgen Vordal, Anders Gundersen, Vegard Fanum, Thomas Schulze, Sindre Grønnerøe, John K. Husby, Magnus Sandvik, Anders Nyborg, Magnus Skammelsrud og Sondre Lauvås.

Aasguten 2 var oppsatt i gruppe med Tydal 1, Vikvarvet og Selbu Jr.

Trener og lagleder for begge lag: Pål A. Rønning og Geir O. Vordal.

Gutta stråler selv med blandende resultater. (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

Gutta stråler selv med blandede resultater. (Foto: Magne Christiansen, IL Aasguten)

Blandet start

Kampene ble spilt på kunstgress på en bane som er 60m x 40m, med store mål, 1 x 13 min kamper og hvor 7er-regler er gjeldende. Aasguten 2 spilte første kamp kl. 09:00 mot Tydal 1, som på forhånd var sett på som en av favorittene. Det ble ikke helt den starten som man håpet og det ble stryk med 0-6-tap. Da gikk det desto bedre med Aasguten 1 som møtte Tydal 2, hvor det ble en komfortabel 5-0-seier etter tre mål av Magne Christiansen og to av Mats J. Nesjø. Vi styrte kampen fra start til slutt og det kunne fort blitt enda større sifre i vår favør.

I andre kamp møtte Aasguten 2 Selbu Jr. Nå var oppvarmingen unnagjort og gutta viste seg fra en helt annen siden enn i første kamp. Det til tross for at vi kom under 0-1 allerede i det første spilleminutt. Men moralen sank ikke nevneverdig av den grunn og vi styrte hele kampen, og det skulle ikke gå mange minuttene før John K. Husby mottar ballen sentralt midt på banen, han avanserer fremover og sirka tjue meter fra mål gjør han en liten finte mot venstre før han lemper ballen i lengste med “feilfoten” og det står 1-1! Men unge Husby var ikke ferdig helt enda. Noen minutter før slutt får vi frispark ute til venstre fra sirka 22 meter. Han tar ansvar og “pælmer” ballen i lengste kryss med strak vrist. Ballen går via både tverrligger og stolpe før den ligger klistra i nota, totalt utagbar for keeper, og dermed sto det 2-1, noe som også ble sluttresultatet.

John K. Husby viser frem høyreslegga. (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

John K. Husby viser frem høyreslegga. (Foto: Magne Christiansen, IL Aasguten)

Selbu Sr. var motstander i andre kamp for Aasguten 1. Der tok vi styringen på kampen fra start og etter få minutter klinker Henrik Aalberg inn 1-0 fra 18 meter. Ikke lenge etter kontrer vi Selbu i senk og en fin pasning på lengste stolpe finner Frode Reinås som klinker kula i nota fra 7 meter på direkten, 2-0. Helt mot slutten får Selbu et trøstemål etter litt eplekjekkhet av Erlend i de bakre rekker. Totalt sett burde vi vunnet kampen med mer komfortable sifre, men i realiteten var aldri seieren truet, sluttresultat 2-1.

Siste gruppespillkamp

I siste gruppespillkamp møtter Aasguten 1 Vikvarvet som tidligere på dagen hadde knust Selbu Jr. og spilt uavgjort mot Tydal 1. Vi ventet derfor sterk motstand og dette ble også realiteten. Kampen forbigår i stillhet da vi taper 0-4 etter en tam forestilling. Med én seier og to tap ender Aasguten 2 på tredjeplass i gruppa og skal derfor ut i kamp om 5.-6. plass i turneringen.

For Aasguten 1 blir siste gruppespillkamp en ren gruppefinale da både vi og Fram står med to seiere på to kamper. Fram står med ett mål bedre målforskjell som tilsier at vi må vinne kampen for å nå en finale. Gutta er heltente og tar tak i kampen fra start. Etter to minutter får vi frispark på 19 meter som Erlend S. Kluken banker nesten midt i mål, via tverrliggeren og inn til 1-0! Vi får det starten vi ønsker med blir dessverre litt defensive etter ledermålet. Dette fører til at Fram får ta over kampen i noen minutter, noe som også fører til at de får satt inn utligningen til 1-1 etter bra spill. Siste halvdel av kampen er det igjen vi som styrer og det er også vi som må ha mål. Etter flere store sjanser skal det endelig løsne, vi har ballen inne i deres 16meter og kommer til flere avslutningsforsøk som både blir blokkert og reddet av keeper, men til slutt faller ballen litt ute til venstre hvor Henrik Aalberg lurer, han banker til fra kloss hold og setter inn 2-1, nå er det spilt 11,5 minutt av 13! Vi føler vi har det nå men stresser noe veldig da kampen kommer igang igjen. Fram spiller en ball i bakrom hvor deres spiss jager og samtidig river ned Erlend, dommer lar spillet fortsette og de kan utrolig nok sette inn 2-2 i det 12. minutt.

Frams målscorer presterer å kaste bort ballen etter å ha satt den i nota i håp om at kampen skal ebbe ut i 2-2, men vi ville det annerledes denne gangen. Vi setter igang kampen raskt og skyver frem alle mann. Etter 12:40 mottar Magne Christiansen ballen like over midten, avanserer fremover mot et ryggende Framforsvar og bestemmer seg for å prøve lykken fra 23 meter, litt ute til venstre. Ballen suser langs gresset mot lengste stole, i lengste stolpe, langs streken og inn i nota bak en svimmel keepervikar i Frammålet, 3-2 er et faktum! Vi betaler selvfølgelig tilbake med samme medisin så Erlend tar opp ballen og vandrer hjemover med den som om den var hans kjæreste eiendel. Erlend får et fortjent gult kort for forseelsen som gjør at tiden ebber ut og vi kan spasere til finalen.

Jørgen Vordal klar for siste kamp, innleid fra Neset FK for anledningen. (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

Jørgen Vordal gjør seg klar for siste kamp, forøvrig innleid fra Neset FK for anledningen. (Foto: Magne Christiansen, IL Aasguten)

Finale

I sin siste kamp i turneringen møter Aasguten 2 Selbu Sr. i en plasseringskamp om 5.-6.plass. Kampen er tett og gjevn og lever fra start til slutt. Vi får en dårlig start på kampen da Selbu tar ledelsen tidlig. Aasguten kjemper seg tilbake i kampen og styrer spillet midtveis og får etterhvert redusert til 1-1. Sondre Lauvås lurer på bakre stolpe og setter ballen høyt i mål fra kloss hold. Og da det ser ut som at kampen skal gå til straffespark, med bare få sekunder igjen mister vi ballen litt inne på egen halvdel, Selbu får kontret mot et uorganisert forsvar og klarer å få i vei et hardt skudd som går i mål ved nærmeste stolpe i siste spillesekund. Dermed ender det med 6. plass for Aasguten 2 i det som må oppsummeres som en rufsete men lærerik turnering totalt sett.

For Aasguten 1 var det derimot klart for finale mot Tydal 1. Vi skulle møte 4.divisjonsmotstand for andre kamp på rad og hadde et formedelig 0-6-tap i første kamp i turneringen å revansjere på vegne av Aasguten 2. Vi starter kampen noe rufsete som gjør at Tydal kommer til flere store sjanser i de første minuttene. Keeper Kristoffer Vordal gjør en redning allerede etter få sekunder, hvor returen blir satt i tverrligger og ut. Vi klarer etterhvert å heve oss og komme mer med i kampen, men det skulle likevel bli Tydal som fikk hull på byllen første. De ruller opp et angrep på vår høyre side, vender innover hvor en av deres midtbanespillere får stå upresset å skyte fra 20 meter. Ballen går via beinet til en annen Tydalspiller, mellom bena på keeper Kristoffer og i mål til 0-1. Dette gjør at vi våkner og tar over ballen i større grad. Midtveis i kampen skal utligningen komme. Henrik gjør som i en kamp tidligere, møter som spiss litt inne på deres halvdel, vender, setter fart mot mål og klinker til fra litt over 20 meter. Ballen får ytterskru og Tydalkeeperen klarer ikke annet enn å slå ballen videre inn i nettveggen, 1-1 er et faktum!

Etter utligningen svinger spillet frem og tilbake og det er Tydal som skal få den neste store muligheten. De ruller denne gang opp vår venstre side, vender innover og på ny får de en skuddmulighet fra litt over 20 meter. Denne gang er Kristoffer med og får slått ballen via tverrliggeren og til hjørnespark. Hjørnesparket ender i ingenting og vi kan på ny ta over ballen. Nå er Marius R. Stenvik kommet inn på topp på bekostning av Henrik og klar for å lage et velkjent Stenvik-show. Vi ruller opp på høyre side, Marius får ballen høyt oppe på deres halvdel, han vender av sin forsvarer, setter fart mot keeper, tenker at han vil vende av han også, kommer midt foran mål og møter på en ny forsvarer, men nå er syra så godt oppe i halsen så han tar til vettet å trille ballen i det halvtomme målet fremfor å gå for hat-tricket med å gjøre enda en Tydaling svimmel. Dermed leder vi finalen 2-1 med  3-4 minutter igjen å spille.

Anders Nesjø kommer inn på midten mot slutten for å hjelpe til med å demme opp mot Tydals skyttere. Dette fungerer godt frem til Anders finner ut at han vil gi dem en siste sjanse til å redde uavgjort. Som bakerste mann forsøker han å trille ballen tilbake til Kristoffer da han får presset på seg. Tilbakespillet legges i sneglefart noe som gjør at angriperen til Tydal kommer først på ballen. Kristoffer er imidlertid våken og er raskt oppe i situasjonen og får reddet skuddet med en benparade. Dette blir siste mulighet i kampen og vi safer inn en 2-1 seier i finalen.

POKAL

Kaptein Kristoffer Vordal mottar sjekken og pokalen som beviser at vi er vinnere av Selbu Sparebankcup 2016 (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

Kaptein Kristoffer Vordal mottar sjekken og pokalen som beviser at vi er vinnere av Selbu Sparebankcup 2016 (Foto: Geir O. Vordal, IL Aasguten)

Dermed starter 2016 på best tenkelige måte med turneringsseier og pokal ved første mulighet. Totalt sett var alle spillere og deltakere fornøyd med dagen i Selbu, og ikke minst ga vi de fire supporterene våre valuta for den dyrebare tiden de satte av for å følge oss. Vi takker Tommy R. Kirknes (skadet for øyeblikket, *sjokk*), Gry Sandvik, Kristine Gjertsås og Ada T. Ervik for støtten!

Treningskamp og ny cup

Neste mulighet for å se oss i aksjon i cupsammenheng er siste helgen i januar (29.-31.) når vi deltar på Magnar Lundemos minnecup oppe i Meråker. Pulje- og kampoppsett finner man etterhvert på www.minnecup.net

Første treningskamp for sesongen er mot nabo Neset FK og spilles tirsdag 26. januar kl. 21:00 i Abrahallen. Vel møtt på begge arrangementer siste uken i januar!