Reddet poenget fire minutter før full tid i sesongavslutningen

Søndag tok vi den lange turen opp til Overhalla for sesongens siste kamp. Status før kamp var at Overhalla hadde 29 poeng og vi 20 poeng. Det var allerede klart at vi ville havne på 5. plass mens de fortsatt måtte kjempe for å beholde sin 2. plass da Bangsund pustet de i nakken bare poenget bak. Ergo hadde hjemmelaget mest å spille for, men vår motivasjon var den at vi ville avslutte sesongen på en god måte for å ta med oss en fin følelse inn i vinterpausen og frem mot neste sesong. En svært underholdende kamp ender til slutt 2-2 etter at vi utligner fire minutter før slutt.

Vi startet med følgende lag i 4-4-2:
Kristoffer Vordal (K)
Tommy R. Kirknes – Anders Gundersen – Sindre Grønnerøe – Frode Reinås
Stian Venseth – Erik Fresvig – Erlend S. Kluken – Mats J. Nesjø
Henrik Aalberg – Thomas Schulze

Benk: Sigurd Svendgård og Gisle Ø. Olsen, sammen med trener Pål A. Rønning og laglederne Geir O. Vordal og Stig A. Pedersen.

Thomas Schulze i kamp om ballen med Overhallas Lasse Øien (Foto: Mats Ivar Sandmo, Namdalsavisa)

Dårlig start

Kampen starter litt kaotisk der ballen flyr litt frem og tilbake uten at noen av lagene får satt spillet sitt. Så, i det 9. spilleminutt kommer det første målet. Overhalla legger en ball i bakrom som Sindre Grønnerøe har tilsynelatende god kontroll på, men touchen i tilbakespillet til undertegnede blir litt for svak slik at den jagende spissen til hjemmelaget enkelt kan snappe ballen og legge den rolig inn til sin umarkerte spissmakker som enkelt kan sette ballen i det tomme målet til 1-0 for hjemmelaget. En meget kjip start på kampen, mildt sagt. Etter målet forsøker vi å løfte oss og det virker ikke som vi er nevneverdig berørt av å komme under tidlig, men vi klarer ikke helt å komme til de store sjansene. I stede er det hjemmelaget som spiller seg til en ny stor sjanse da de får spilt fri en spiller på vår høyre side inne i 16meteren etter en dødball, undertegnede er kjapt ute å får avverget med en blokkering til corner.

Da halvtimen er spilt skal vi få vår første store sjanse i kampen. Mats J. Nesjø får ballen foran 16meteren, dribler av et par mann og fyrer av et rapt i tverliggeren, vi er også på returen med headingen blir svak og keeper kan enkelt plukke. Så i stede så skjer det har vært litt typisk for oss i høst, at motstander får overgang som fører til mål. De får spilt fri en mann i bakrom etter en kontring og høyreving Stian Venseth er nå vår dypeste mann og i kamp om ballen inne i 16meteren er han litt vell hard og skubber Overhallaspilleren over ende, straffespark! Straffesparket blir sikkert eksekutert i mål av Daniel Haugan, 2-0 i det 42. minutt, dette blir også pauseresultatet.

Positiv pauseprat

I pausen konstaterer vi at vi har vært mer uheldig enn dårlig, selv om vi har vært litt slappe både innsats- og intensitetsmessig, så om dette rettes på har vi stor tro på at vi kan komme tilbake i matchen. Pål understreker at det er bare 45 minutter igjen av sesongen og at om vi vil avslutte med hodet hevet er det nå vi må våkne. Han legger om taktikken litt ved å legge presslinja på egen banehalvdel, dette for å skape mindre rom mellom våre ledd for motstanderen, og samtidig skape større rom for overganger på deres halvdel.

Vi går ut i hundre og kommer raskt til flere halvsjanser, og i det 63. minutt får vi uttelling. Mats J. Nesjø tar med seg ballen innover fra sin venstrekant, spiller vegg med Sigurd Svendgård som har kommet inn som spiss, får ballen tilbake inne i 16meteren, danser forbi et par mann på tvers i banen før han kommer helt fri og enkelt kan sette ballen i nærmeste hjørne fra 6 meter alene med keeper, 2-1! Etter målet fortsetter vi å skape et enorm trykk og i en periode føles det ut som at ballen ikke gjør noe annet enn å danse på hjemmelagets mållinje, men det vil seg ikke helt. Og når vi skaper trykk fremover og flytter frem masse folk blir det naturligvis rom for kontringer imot, noe som hjemmelaget utnytter godt ved noen anledninger. I det 69. spilleminutt kontrer de av full maskin og høyrevingen deres kommer alene med undertegnede, med en kvalifisert benparade blir situasjonen avverget i første omgang, men ballen havner fri noen meter til venstre, og i kamp om ballen feller undertegnede Overhallaspilleren med den ene hånda, i det han er på vei ut av feltet, skikkelig klønete og igjen får hjemmelaget straffespark. Undertegnede får i tillegg gult kort for forseelsen. Dette tenner en gnist, og etter litt banning og noen spark i stanga heves tenningen såpass at straffesparket reddes med et tigersprang av de sjeldne. Ballen settes lavt nokså nære vår venstre stolpe, uten at det hjelper stort.

Kaptein Kristoffer Vordal ute å avverger et frispark i andre omgang (Foto: Mats Ivar Sandmo, Namdalsavisa)

Kaptein Kristoffer Vordal ute å avverger en dødball i andre omgang (Foto: Mats Ivar Sandmo, Namdalsavisa)

Enorm sluttspurt

Det var kanskje noe slikt som måtte til for at vi skulle få den riktige tenningen på slutten av kampen, for etter strafferedningen er vi skikkelig på. Vi ruller opp flere fine angrep gjennom godt kombinasjonsspill langs bakken, der de fleste angrepene blir avverget til corner for oss. Dette til hjemmelagets trener store fortvilelse, for han brukte mesteparten av andre omgang til å forøke å få sine spillere til å unngå corner imot. Dette med god grunn, for vi var farlige på corner hele kampen gjennom, og når hjemmelaget stiller med en keeper på knappe 1.70m i tillegg så  skapte det usikkerhet i hjemmelagets bakre rekker. Vi er flinke til å pumpe cornerne inn i 5meteren slik at vi får satt press på deres keeper i duellspillet, og ved flere anledninger danser ballen på streken, oppe på tverliggeren, eller at den blir klarert i siste sekund før vi får satt den i nota.

Etter 86 minutter pådrar hjemmelagets Simen Trana Skjærvik seg sitt andre gule kort i kampen og får dermed en litt tidligere dusj enn oss andre. Dette er med på å skape litt ekstra press mot hjemmelagets mål de siste minuttene. Og det er ingen stor overraskelse at det er etterdønningene av en dødball som skaper vårt andre mål i kampen. Etter det røde kortet går vi rett i angrep og vinner en corner på vår høyre side. Corneren blir headet ut på vår venstre side hvor Gisle Ø. Olsen kommet inn for Mats, han legger ballen inn i feltet på ny og der stiger Anders Gundersen til værs i duell med både med- og motspillere, han stanger ballen mot mål med nakken(!) og ballen får en vanskelig høy bue for keeperen som har tatt noen steg ut fra streken, han må rygge mot eget mål, og da han får hendene på ballen og slått den ut har den allerede vært over streken, i følge linjedommeren som med noen vakre håndleddsbevegelser markerer for mål og utligning til 2-2! Det skal sies at situasjonen ikke var så enkel som det, for keeper redder som sagt og linjedommeren er litt sen med å markere for mål, så før dommeren dømmer mål får Sindre Grønnerøe skubbet ballen mot mållinja på ny, men igjen blir ballen stoppet før den treffer nettet, så i det dommeren markerer for mål så vet vi ikke helt i hvilken av situasjonene ballen var inne, om den i heletatt var inne. Men linjedommeren bekrefter per SMS etter kampslutt at han markerte for mål i den første situasjonen, altså “headingen” til Anders. Uansett, en meget fortjent utligning i det 86. spilleminutt.

Nå merker en at hjemmelaget har mistet all glød og energi, for i løpet av de siste 5 minuttene pluss tillegg pådrar de seg tre gule kort til i tillegg til det røde. Vi forsøker å presse på for et vinnermål, men klarer aldri helt å komme til de store sjansene på tampen. Vi faller også litt dypere helt på slutten i redsel for å miste det ene poenget vi har kriget til oss i andre omgang. Dermed ebber kampen ut i 2-2 og poengdeling i sesongavslutningen. Dermed spilte vi 2-2 mot Overhalla for andre gang denne sesongen. Overhalla sikrer i tillegg 2. plassen i avdelingen ettersom Bangsund taper borte mot Nessegutten.

Dagens Aasgut: Gisle Ø. Olsen. Kommer først inn som sentral midtbane og dominerer der. Flott driv med ball, flink til å vende opp, fantastisk en-mot-en og flink til å vende spillet. Får i tillegg assist på utligningen etter at han blir flyttet ut på venstre kant på slutten av kampen.

Kampfakta:
9´ 1-0, Lasse Øien
42´ 2-0, Daniel Haugan
63´ 2-1, Mats J. Nesjø (Sigurd Svendgård)
69´ Straffebom, Overhalla
86´ Rødt kort, Simen Trana Skjærvik, Overhalla
86´ 2-2, Anders Gundersen (Gisle Ø. Olsen)

Overhallas Jesper Glømmen Pedersen og tidligere Overhallaspiller Sindre Grønnerøe takker for kampen. (Foto: Mats Ivar Sandmo, Namdalsavisa)

Overhallakeeper Jesper Glømmen Pedersen og tidligere Overhallaspiller Sindre Grønnerøe takker for kampen. (Foto: Mats Ivar Sandmo, Namdalsavisa)

Takk for i år

Vi ønsker å takke alle supportere for følget denne sesongen, både i sosiale medier og som tilskuere på kampene. Det har vært et spennende år hvor vi har fått prøvd oss i ny divisjon og har fått et helt nytt kunstgressanlegg. Vi har tro på at erfaringene fra i år og det nye anlegget skal skape en god grobunn for at vi skal bli enda bedre til neste sesong, hvor vi helt klart har ambisjoner om å kjempe i toppen. Nå skal vinterpausen brukes godt til å planlegge den kommende sesongen, samt rekruttere nye spillere slik at vi stiller enda sterkere neste år.

Vi spillerene på seniorlaget ønsker også å takke trenerapparatet som i høst har bestått av Pål A. Rønning, Geir O. Vordal og Stig A. Pedersen for at det har stilt opp både ukedag som helg og i all slags vær. De har gjort en fantastisk innsats med å organisere treninger, kamper og alt det som foregår rundt laget. Får vi med oss disse også neste sesong, og da helt fra starten av, sier jeg bare én ting: sky is the limit!