Ufortjent tap i sesongens siste hjemmekamp

Sist lørdag var Beitstad på besøk i det som var siste hjemmekamp for sesongen. Fint vær, bare andre hjemmekamp på det nye kunstgresset på Aasen Sparebank Arena og forventninger om mye folk. Vi ønsket å gi hjemmepublikumet en god kamp og ikke minst seier, dessverre var det en trio i gult som ville det annerledes denne dagen, noe som resulterte i et meget ufortjent 1-3-tap.

Vi startet med følgende elleve i en 4-4-2-formasjon:
Kristoffer Vordal (K)
Thomas Schulze – Anders Gundersen – Sigurd Svendgård – Christian Sunde
Stian Venseth – Erik Fresvig – Tommy R. Kirknes – Mats J. Nesjø
Henrik Aalberg – Jarle Selven

Benk: Sindre Grønnerøe, Torbjørn Ekle, Daniel Skjerve, Joakim Ramstad

Trener og lagledere for dagen var som vanlig Pål A. Rønning, Geir O. Vordal og Stig A. Pedersen.

Kampen starter friskt med høy intensitet og der bortelaget får et frispark fra 17 meter allerede i åpningsminuttet, som går via muren og ut til corner. Etter dette er det vi som er farligst frempå, og få minutter inn i kampen blir Jarle Selven frispilt i bakrom og får en sjanse alene med keeper, godt presset av en forsvarspiller i tillegg, men avslutningen går via keeper og ut til corner.

Jarle Selven med stor sjanse i åpningsminuttene. (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

Det skulle ikke gå lang tid før vi får hull på byllen. 10 minutter inn i kampen får vi en corner som blir headet vekk, ballen plukkes opp av Stian Venseth som pumper den inn i boksen igjen, ute på høyre side har Mats J. Nesjø blitt igjen etter å ha slått corneren fra denne siden, han setter ballen iskaldt forbi keeper på førsteberøringen fra seks meter, etter at forsvarsspilleren slipper den lange ballen fra Stian over seg, kan virke som han ikke helt vet at Mats lurer på bakre, 1-0!

Mats J. Nesjø og Henrik Aalberg jubler etter 1-0-scoringen i det 10. minutt. (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

Kampen hadde et høyt tenningsnivå hele veien og bortelaget pådrar seg sitt første gule kort før kvarteret var spilt. Dommeren hadde lagt lista høyt i starten så det var stor spenning der å da på om han skulle klare å følge det opp hele kampen igjennom, noe som kan bekreftes at han ikke klarte, dette kommer vi tilbake til.

Etter 27 minutter skulle bortelaget få utligningen sin. En lang ball blir slått inn fra vår høyre side og på bakre stolpe, der får en av bortelagets spillere plukke ballen rolig ned på kassa, vende av to mann og sette den enkelt i nærmeste hjørne fra 6 meter, 1-1. Like etter fikk bortelaget sitt andre gule kort i kampen, det på en spiller som allerede hadde hatt 3-4 forseelser som kunne gitt gult kort tidligere i kampen. Like før pause får vi et mål feilaktig annullert av dommeren. Det er en løpsduell mellom Henrik Aalberg og en av bortelagets forsvarsspillere, hvor det blir en skulder mot skulder-duell som ender med at Beitstadspilleren mister balansen og hvor Henrik vinner ball og setter den vakkert forbi keeper i lengste hjørne. Nederst i saken kan du se hele kampen i opptak, spol frem til 41:45 inn i videoen å bedøm selv! Vi går da noe ufortjent til pause på stillingen 1-1.

Andre omgang starter noe rotete uten de aller største sjansene. Midtveis i omgangen begynner vi å ta mer tak og har en periode stort press med flere store sjanser, uten at det gir uttelling i målprotokollen. Første i det 81. spilleminutt skulle det neste målet komme, og ufortjent nok kommer det til bortelaget etter at vi sover i forsvar. Høyrevingen deres blir spilt fri på høyre side og kan spasere med ballen og sette den enkelt i nærmeste hjørne, 1-2. Like etter får vi frispark ute på venstre side, Mats slår inn og der har Anders Gundersen timet løpet sitt perfekt og fra 7 meter header han ballen via stolpen og inn, 2-2 tenker du? Vi også! Dommeren? Nææ, han synes det var kjedelig å annullere bare ett av våre mål for dagen så han tar like godt ett til. Spol deg frem til 01:33:35 å bedøm selv om det er offside, bildenes tale er klare! Vi er altså snytt for både et ledermål like før pause og en utligning i det 84. minutt, da blir det vanskelig å vinne fotballkamper.

Så like før slutt, i det 89. minutt, da vi presser på for utligning og vårt andre (fjerde) mål for kampen kommer spikeren i kista. Bortelaget bryter, kontrer og får enkelt satt inn 1-3, game over. Eller, game over ble det ikke helt, for kampen var langt fra over. Først i det 98. spilleminutt blåser dommeren av kampen, og på denne tiden rakk fem spillere å dra på seg kort. Bortelagets spiller nr. 26 som skulle hatt to gule, ergo rødt, allerede i første omgang fikk endelig masjordre etter å ha sparket bort ballen, Anders Gundersen pådrar seg gult i krangelen etter en takling som fører til rødt på Torbjørn Ekle, hvor Beitstadspilleren som blir taklet presterer å pådra seg direkte rødt også han for å reagere med å puffe Torbjørn i bakken for så å hoppe på han, og i tillegg pådrar en siste Beitstadspiller seg gult kort inne i overtiden, sikkert for å fullføre kortstokken som de tydeligvis samler på.

Kristoffer Vordal kontrollerer en avslutning utenfor i første omgang. (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

Dommeren hadde altså nok å gjøre i denne kampen, og vi skal ikke sitte her å være bitre i ettertid, men med tanke på de videobevisene vi har på alle situasjonene som gikk i vår disfavør så er det lov å si at dommeren faktisk tok fra oss seieren i denne kampen. Trøsten får være at Beitstad ikke klarte å ta oss igjen på tabellen, og det er vel nokså klart nå at vi havner på en 5.plass i vår første sesong i 5.divisjon, noe alà det vi forventet før sesongen. Men vi har èn kamp igjen, vi skal til Overhalla kommende søndag å forsøke å avslutte sesongen med stil. Kampen går søndag 11. oktober kl. 15:00.

Dagens Aasgut: Erik Fresvig!

Kampfakta:
10´ 1-0, Mats J. Nesjø (Stian Venseth)
13´ Gult kort, Beitstad
27´ 1-1, Kristian Grande
35´ Gult kort, Beitstad
39´ Annulert mål, Aasguten (feilaktig)
43´ Gult kort, Stian Venseth, Aasguten
69´ Gult kort, Beitstad
81´ 1-2, Eskil Sotberg
84´ Annulert mål, Aasguten (feilaktig)
86´ Gult kort, Beitstad
89´ 1-3, Kristian Grande
90´ Rødt kort, Beitstad
90´ Gult kort. Beitstad
90´ Gult kort, Anders Gundersen, Aasguten
90´ Rødt kort, Torbjørn Ekle, Aasguten