Femte uavgjort for sesongen

På lørdag tok vi turen opp til Malm for bortemøtet med Follafoss. Eller Folla. Eller Folla/Malm. Eller Verran. Gudene vet, de kalte seg selv noe nytt i hvert angrep. Uansett, kampen var ikke av den ypperste klasse og etter en god sluttspurt klarte vi omsider å rote med oss et poeng hjem etter at kampen endte 2-2.

Vi reiste oppover med full minibuss. Startellever i 4-4-2:
Kristoffer Vordal (K)
Tommy R. Kirknes – Anders Gundersen – Sindre Grønnerøe – Frode Reinås
Stian Venseth – Magnus Skammelsrud – Erlend S. Kluken – Mats J. Nesjø
Henrik Aalberg – Erik Fresvig

Benk: Joakim Ramstad, Anders Nyborg, Jarle Selven og Vegard Fanum i tillegg til trener Pål A. Rønning og oppmann/materialforvalter Geir O. Vordal.

Vi starter kampen godt og styrer spillet fra start. Vi presser hjemmelaget godt bakover og skaper flere småfarligheter de første ti minuttene. Først etter kvarteret skal vi få tellende resultat i form av mål. Vi spiller oss opp i midten hvor Erlend S. Kluken trer en krémpasning i rom to hvor Mats J. Nesjø har startet løpet. Mats stopper litt opp og må vende av en mann eller to, drar seg inn i banen og avslutter med et skudd i lengste fra 12 meter som går via stanga og i mål, 0-1! Etter dette tar hjemmelaget mer over spillet. De kommer på noen skumle overganger hvor de vrir spillet raskt og kommer rundt på kant. Så ti minutter etter at vi tok ledelsen slår de tilbake. De kommer seg ned vår høyre side, får slått inn mot midten hvor en av hjemmelagets spillere vender av en av våre før han skyter mot lengste hjørne. Undertegnede har “full kontroll” og skal vel egentlig slå kula til corner, men feilberegner “litt” slik at den går via tverrligger, ned på streken og såvidt inn i mål. Ikke stor, men en liten keeperblemme, 1-1. Nå er hjemmelaget i siget og fortsetter kjøret. De kjører samme oppskrift ved kampens tredje mål, venstrevingen kommer ned langs siden, lurer Tommy på høyreback og drar seg inn i banen og plasserer ballen i lengste fra 12 meter, utagbart sett fra plasseringen til undertegnede, 2-1. Etter at de går opp i ledelsen tar vi litt over igjen å kjører resten av omgangen uten å skape det helt store, dermed går vi til pause på stillingen 2-1.

I pausen får vi slengt i trynet av trener Pål at “herre e det værste æ har sjett av dåkk”, og akkurat det var vel et understatement. Undertegnede kan vel skrive under på at han ikke har sett seg selv eller laget dårligere i en omgang på veldig veldig lenge. Det positive med det var at det kunne gå bare én vei i andre omgang, så vi bestemte oss for å gå i oss selv, senke skuldrene, tenke på hvor god vi kan være å prøve å leve opp til det. Det skal vi ha, vi hevet oss kraftig i andre omgang spillemessig. Vi hadde flere fine angrep som ebbet ut i enten corner eller bom. Siden vi jaget scoring så åpnet det veldig for kontringer imot og de tok hjemmelaget hver gang de fikk sjansen. De hadde flere enorme sjanser som burde ført til 3-1. Én hvor hjemmelagets andre målscorer kommer alene med undertegnede men hvor en febrisk stjerneutrusning gjør at høyrehånda kommer seg i veien for ballen. En annen hvor de kommer to mot to, ballfører slår inn på 10 meter midt foran mål hvor en mann står hélt alene, undertegnede ruser ut og blir rundet, men før Follafossingen/Malmingen/Verringen får avsluttet klarer undertegnede å kaste seg inn å fange ballen før avslutningen går inn i det åpne målet.

Da ikke slike sjanser settes skjer det som ofte skjer i fotball. Vi har gjort en del omrokkeringer på laget for å få mer fart på topp. Det medførte at Tommy ble flyttet opp og Stian ned. Det ga raskt uttelling, for etter at Tommy løp i offside ved det første gjennomspillet skulle han vise seg som en målsnik like etter. Vi er spilt sirka 80 minutter da Mats spiller en stikker gjennom midten som Tommy løper på, og i duell med en forsvarer og delvis keeper setter han ballen under keeper og midt i mål fra sirka 1o meter, 2-2! Etter dette fortsetter vi presset og får flere dødballer på deres halvdel. Største sjansen vi har til å stjele alle poengene er hvor ballen ramler ned på ti meter midt i en klynge, men hvor avslutningen fra skrått hold går i nettveggen. Dermed ender kampen 2-2, stil skuffelse for begge lag.

Dagens Aasgut: Erlend S. Kluken.

Kampfakta:
15´ 0-1, Mats J. Nesjø (Erlend S. Kluken)
24´ 1-1, Ukjent
29´ 2-1, Ukjent
80´ 2-2, Tommy R. Kirknes (Mats J. Nesjø)

Neste kamp er kommende torsdag, 17. september, hvor første kamp på nye Åsen stadion går av stabelen, på kunstgress! Kampstart er kl. 17:45, vel møtt!