Uavgjort i høstens første bortekamp

Sist søndag, 6. september, reiste vi nordover for bortemøtet med Bangsund. Mange frafall pga skader, jobb, karantene og andre ting gjorde at troppen var veldig tynn. Dog, de vi stilte med utgjorde en sterk tropp og troen på poeng var der. Vi hadde ledelsen lenge men måtte til slutt kapitulere og kampen endte kjedelig nok 1-1.

Vi startet slik i 4-4-2:
Kristoffer Vordal (K)
Tommy R. Kirknes – Thomas Schulze – Sindre Grønnerøe – Frode Reinås
Gjøran Ø. Olsen – Magnus Skammelsrud – Erlend S. Kluken – Gisle Ø. Olsen
Henrik Aalberg – Mats J. Nesjø

På benk hadde vi:
Anders Nyborg, Jarle Selven og Vegard Fanum.

Borte for anledningen:
Sigurd Svendgård (skade), Stian Venseth (karantene), Erik Fresvig (jobb), Anders Gundersen (bridgeturnering), Marius R. Stenvik (dukka opp på feil stadion), Pål Schei (søndagssyke), Torbjørn Ekle (jobb), Sondre Lauvås (reise), Christian Sunde (familie), Joakim Ramstad (jobb) og Daniel Skjerve (opptatt).

Bangsundmatta var fin for anledningen, virka som sommeren hadde gjort en god jobb der så forholdene var lagt til rette for en god kamp. Sola skinte og temperaturen var ikke for høy. Vi går ut å styrer kampen fra start, noe vi har snakket en del om i det siste da vi har hatt en vond tendens til å få mål i mot i åpningsminuttene. Trener Pål Rønning har vært litt idéløs på området da flere ting har blitt testet uten særlig hell. Men denne dagen kunne det se ut som at vi var på tå hev helt fra start. Vi tar kontroll på kula og forsøker å være direkte i spillestilen, samtidig som vi var enige om å sette et høyt press på hjemmelaget da de hadde ballen. Dette bar frukter allerede etter 15 minutter. De spiller seg ut bakfra, den ene midtbanespilleren deres blir litt for komfortabel og Magnus Skammelsrud kommer tett oppe i presset, snapper ballen litt inne på deres halvdel og vi kjører kontring tre mot tre. Magnus har alternativer på begge sider men avanserer helt opp til 18 meter fra målet før kan klinker kula i venstre kryss, 0-1!

Etter ledermålet fortsetter vi i samme spor å forsøker å sette press på de når de har kula. Dette fører til mange situasjoner der de blir stresset og spiller ballen ut til innkast til oss høyt oppe på deres banehalvdel. Ved én anledning blir de presset så hardt at de må gi til corner etter selv å ha forsøkt å spille seg ut langs bakken etter egen femmeter. Godt å se at taktikken vår fungerer når alle drar i samme retning. Ikke lenge etter ledermålet kommer kampens største mulighet så langt. Vi ruller opp på høyre side, ballen blir slått hardt inn foran mål mellom forsvar og keeper og på bakre stolpe kommer Frode Reinås stormende. For oss lenger bak på banen ser det ut som at det bare er å bredside ballen i mål men en motspiller kommer til og får slengt bena inn i duellen, dette ender med et flipperspill av dimensjoner to meter fra målstreken der ingen får verken skutt eller klarert og det går mange sekunder før ballen dukker frem og til slutt blir klarert. Stor sjanse der altså! Bangsund derimot, klarer ikke å spille seg til mange store sjanser i første omgang, den eneste store kommer vel etter en corner som lander på første stolpe der mange bein forsøker å få en touch på ballen, men der undertegnede på merkelig vis klarer å få et spark på ballen før den passerer streken. Pauseresultat 0-1.

Andre omgang starter litt som første der vi forsøker å sette presset høyt og kontrollere kampen, men dette holder ikke lenge. Vi blir trykket bakover Drillofotballen til hjemmelaget. Lenge siden vi har møtt et lag som slår så mye langt, enda så mange ballspillende spillere vi kunne se på laget deres. Men vi klaget ikke, for med Sindre Grønnerøe på 2,29m i midtforsvaret fikk jo han herje passe fritt i forsvaret og stanget ut den ene etter den andre langballen som de febrilsk ville pumpe inn i vår boks. Men først etter 74 minutter får de uttelling i form av mål. De velger å forsøke noe annet enn en langpasning og i stede spille seg ned på vår venstre side, legger så et fantastisk innlegg mellom forsvar og keeper hvor en av deres spillere kan spasere ballen i mål på bakerste stolpe, tro kopi av vår sjanse i første omgang som vi ikke klarte å sette, 1-1.

Etter utligningen fortsetter Bangsund å presse oss bakover og fikk virkelig blod på tann. Men merkelig nok fortsetter de med Drillofotballen sin i stede for å spille et finere spill som vi er helt sikre på at de kan mestre. De får ikke mange sjanser på slutten, den største blir slått til corner av undertegnede i full strekk etter en avslutning langs bakken fra 8-10 meter. Dermed ebber kampen ut i 1-1 og poengdeling.

Dagens Aasgut: Sindre Grønnerøe. Kampens gigant, rydder opp både høyt og lavt. Klart banens beste!

Kampfakta:
15´ 0-1, Magnus Skammelsrud
74´ 1-1, Ukjent

Neste kamp er borte mot Follafoss, lørdag 12. september kl. 14:00.