Norges Mesterskap juniorer

Ja det kan trygt sies at det har vært nok en aktiv helg for flere av våre utøvere. Senior og eldre senior har deltatt med 12 stk. på Vasastafetten. 26 Aasguten medlemmer stilte til start under gårsdagens Høgseterrenn, og våre 4 juniorer har tilbrakt helga i Alta for deltagelse på NM.

 

Juniorene gikk 5kilometer fristil på fredag der Andrine sikret seg en bra 16.plass, Anniken 32.plass, Guro 71.plass og Martin en 93.plass.

Lørdag var det klassisk 10kilometer som sto for tur. Andrine tok nok en 16plass, Guro en 70.plass og Martin nr. 41 av 138startende.

Søndag var det duket for stafett for alle juniorene, mix av årsklasser 17-18-19 og 20-åringene. Nord Trøndelag stilte med 5lag i begge kjønn.

På damestafetten var det totalt 56lag som stilte til start. Andrine stilte som startkvinne for Nord- Trøndelag 2 som ble nr.19. Andrine vekslet som nr. 14. Fjerdelaget ble nr.44, der Guro gikk 3.etappen og vekslet som nr.47

På herresiden var det totalt 87lag. Martin hadde førsteetappen og vekslet som nr.54. Laget endte på 62.plass.

Andrine som ble syk uka før avreise var veldig spent på egne prestasjoner, men med to 16.plasser og en veksling på 14.plass er hun fornøyd. Det ble en bra NM helg. Hun skryter også av gode ski gjennom hele helga.

Anniken var heller ikke i topp form uka før NM, våknet mandag før avreise og var dessverre blitt verre. Hun har slitt med sykdom hele helga, men følte seg litt piggere på fredag og stilte da til start. Men dette ble hennes eneste løp i årets NM.

Guro som har trent mye men stått over en del norgescuprenn i vinter er stort sett fornøyd med helga. Hun tar med seg mange gode opplevelser både fra skisporet og det sosiale i rundt.

Martin som er første års junior, stiller i en stor klasse med nesten 140 startende. Han synes fredagens skate var tung, det gikk bedre på lørdagens klassisk, selv om han gikk tom før de verste bakkene kom. Han sleit seg i mål og er veldig fornøyd med en 41 plass. Søndag var det artig å gå, kult å få målt seg mot de eldste juniorene, for å sjekke nivået.

Det kan virke som de er fornøyde med helga alle fire juniorene. Fint vær og gode ski.

Utøverne retter nok en takk til smøreteamet.

Morten har i følge Gaute, tredd inn i rollen som lærling i smørebua denne helga. Og det sier seg vel selv at etter 15timer i bil på tur fra Åsen til Alta kan man nok snappe opp noen smøretips fra Evenhus.

Start- og resultatlister (skiforbundet.no)

Vi gratulerer både utøverne og teamet i rundt med vel gjennomført NM helg.