Inderøyrennet

Med 4 plussgrader, regn og innimellom vind ble det en bløt dag på Petter Northug stadion. Men det var likt for alle så ingen unnskyldning. Kretsen prøvde noe nytt med to etapper isteden for tre, og begge gikk i fristil pga. været.

Aasguten stilte med 10 lag, men med noen frafall stilte vi med “kun” 18utøvere, det gjør ingen ting når andre klubber også mangler utøvere for å stille lag, så da ble det to mix lag. I dag som i går var det et rent kretsrenn i alderen 8-12år, og kretsmesterskap fra 13-senior.

Inderøyningene startet med de eldste, så kvinner junior gikk tidlig. Andrine startet showet og vekslet som nr.5. Anniken satte inn støtet i siste motbakke og fikk noen meter før hun kom inn på oppløpet som nr. 2. Det ble spurt oppgjør med Vinne`s Ane Sørholt, og photofinishen ga 2.plassen til mix laget fra Leksdal/Vinne. Da det i kretsmesterskap ikke premieres til mix lag ble det sølvmedalje til Andrine og Anniken. Noe de selv er fornøyde med.

Luca som er eneste løper fra Aasguten i gutter 13-14 år, fikk med seg Even opp fra 11-12års klassen.  Hard motstand i dag, men dere har ingen grunn til å henge med hodet, tenk at en 11åring går mot de som er 14år! Bra gjennomført til begge to.

I jenter 13-14år stilte vi med to lag. Amalie kom bra ut fra start, Vilde havnet litt bak og kom seg ikke frem. Slik det ofte kan bli på fellesstart- det blir som regel trangt om plassen. Amalie vekslet som nr.2 og sendte Mari ut som også gikk godt. Vilde sendte Live ut som plukket løper etter løper. Opp siste bakke skøytet Live forbi Mari. Foran lå to lag som var på hjemmebane. Etter harde tak ble det 3.plass og bronsje medalje til Vilde og Live, mens Amalie og Mari fikk fjerdeplassen.

I gutter 11-12år stilte vi med mix lag med Steinkjer. Debutanten Sigurd Bryhn gikk sin første stafett, og det gikk kjempe bra. Han skøytet som om han hadde drevet med dette i all sin tid. Fikk med seg en sterk Steinkjerbygg og endte på 6.plass av 13lag. Gratulerer med debuten Sigurd.

Vi stilte med hele 3 lag i jenter 11-12år. Da Oda ble syk fikk vi hentet inn Frol`s Frida Sivertsen til å gå med Malin. Sofia gikk best av våre jenter i dag og vekslet på 4.plass. Like bak kom Runa og Frida. Alle sendte de ut tre 11åringer på siste etappe. Nå regnet det skikkelig og vinden var så ille at tilskuerne måtte slå ned paraplyene. Men Mille, Mali og Malin gikk så spruten sto og alle kan være fornøyde med egen innsats.

I gutter 8-10år stilte hele 25lag til start. Så at stafett er artig og trekker folk ut på ski er dette et bevis på, 50utøvere er fantastisk da de i går var kun 4 stk til start. Aasguten`s Jonas gikk hardt ut og vekslet med Sverre som holdt 2.plassen helt inn til mål. Bra jobba gutter.

Til slutt i regnværet i dag, og allerede våte før start stilte søstrene Alde og Helle i jenter 8-10år. Også her var de mange deltagere med 17lag. Alde kom bra ut fra start og holdt hele veien til veksling med Helle. Helle er rask og kom inn på oppløpet i duell, men med et fall i bløtsnøen tapte hun duellen. Men det gjør ingen ting, dere er begge supre skiløpere og gikk kjempebra.

Resultatliste+stafett

Etter mange våte timer inviterte skistyret med seg alle utøver og støtteapparat til Rødbrygga på Inderøya der det ble servert pizza og brus som takk for den innsatsen alle har gjort denne helga.

 

Tusen takk til alle sammen, både dere flinke utøverne som gjør oss voksne så stolte og til skistyret som spanderte middag i dag.

Og takk til Leksvika IL og Inderøy IL for fine arrangement i helga.