Vasastafetten 2022

Aasguten stilte med 2 lag i den 90kilometer lange Vasastafetten som går i de svenske skoger fra Sälen til Mora.

Aasguten Elite bestående av Kjell Stokkan, Kjersti Husby, Martin Haabeth, Morten Andre H. Stokkan og Jørgen Reitan.

Aasguten Klabblaget stilte med Petter Skjesol-to etapper, Roger Hokstad, Øyvind Evenhus og Per Olav Skjesol.

Innehaverne av de tre første etappene startet dagen tidlig, da vekkinga var satt til kl. 03.30. Avreise fra huset i Mora var før halv fem, for å kunne være på plass i startområdet i Sälen tidlig nok til å sikre seg en god startposjsjon.

Kjell startet stafetten for “Aasguten Elite”, mens Roger gikk første for “Aasgutens Klabblag”.

Kl 07.00 gikk starten, og da var bilene med løpere på de neste etappene allerede på tur mot Mångsbodarne der 2.etappe starter. Ved start var temperaturen -16, som ga litt trått føre, men etterhvert steg litt etter litt utover morgenen. Knallvær, med vindstille klart vær, og en flott soloppgang like etter kl 7.

Etter 1 time og 16 minutter vekslet elitelaget i Mångsbodarne, og Kjersti tok laget videre på ferden mot Mora. Klabblaget vekslet litt etter, og her tok Øyvind over.

Etter ca 2 og en halv time var det veksling i Evertsberg. Martin tok over for Kjersti, mens Petter fortsatte der Øyvind slapp. Martin gikk videre til Oxberg, og vekslet her med Morten Andre, mens Petter tok to strake etapper og fortsatte gjennom Oxberg og videre til siste veksling i Hökberg.

I Hökberg tok Jørgen over for Morten Andre på elitelaget, mens Petter vekslet med Per Olav på klabblaget. Fra Hökberg gikk turen via Eldris og videre til mål i Mora sentrum.

Elitelaget, og Jørgen, kom i mål på 4 timer og 42 minutter som holdt til en flott 19. plass.

Per Olav tok klabblaget over målstreken etter 5 timer og 14 minutter. Det holdt til en 59. plass.Veldig god innsats av alle.

I overkant av 1130 stilte til start.

I kveld feires vel gjennomført stafett med en bedre middag på O’Learys.