Kan møte lag fra egen region

Kan møte lag fra egen region

Lag i barne- og ungdomshåndballen kan i seriespill og turneringer møte klubber fra samme region.

Norges Håndballforbund er delt inn i seks regioner: Region Øst, Region Vest, Region Sør, Region Nord, Region SørVest og Region Innlandet.

Den kommende breddehåndballsesongen vil de samme geografiske avgrensningene som tidligere, være gjeldende. Det vil si at de lagene i breddehåndballen som har anledning til å bortse fra 1-metersregelen i kamp og trening – for øyeblikket gjelder dette alle lag bestående av spillere under fylte 20 år – kan møte klubber innenfor sin egen region, til kamper i seriespill og turneringer. Samme bestemmelse gjelder også for treningskamper.

De gjeldende restriksjoner gir ikke anledning til å møte lag fra andre regioner.

Les de oppdaterte retningslinjene for håndballtrening her!

– At de samme geografiske avgrensningene gjelder som de foregående sesonger, gir klubbene anledning til å planlegge seriespillet mer eller mindre som normalt. Samtidig er det viktig å understreke hvor avgjørende det er at vi alle følger retningslinjene for smittevern, sier generalsekretær Erik Langerud.

– Smittetallene er økende i flere kommuner nå, og da må alle holde én meters avstand utenfor banen, passe på hygienen, og ikke minst: Du skal holde deg hjemme hvis du føler deg syk eller er i karantene, sier Langerud.

NHFs regioner, definert etter fylker:
Region Vest: Vestland
Region Nord: Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland og Troms og Finnmark
Region Sørvest: Agder og Rogaland
Region Innlandet: Innlandet
Region Øst: De gamle fylkene Østfold, Akershus og Oslo
Region Sør: De gamle fylkene Telemark, Vestfold og Buskerud

kilde:
https://www.handball.no/nyheter/2020/08/kan-mote-lag-fra-egen-region/?fbclid=IwAR1POL4rknKxdI7iL8ZEv6svOycjkPGqgqQCqX9i9wHD2ZNHGL_57CHwJVs