Hovedlandsrennet 2020

Onsdag tok de fire 2005-skijentenefra Aasguten  buss til Brumunddal sammen med mange andre 2004/2005- løpere fra Nord-Trøndelagsskikrets.
Jentenes første nasjonale renn. De skal måle krefter mot resten av skiNorges 15-åringer.
I dag fredag sto 5 km klassisk på programmet på Nybygda skistadion. Forholdene lå godt til rette for god fart i sporet

.
Aasguten var bra representert med fire løpere. Der Andrine Rønning utmerket seg på en fantastisk måte. Klassisk er en stilart Andrine behersker godt, og som hun også selv liker best å gå. Hun følte etter rennet hadde det hadde gått greit.
Og i dag hadde hun virkelig dagen med god fart i sporet. I sitt første nasjonale renn, gikk hun inn til en fantastisk 23.plass, på tiden 15: 1.12 min bak vinneren. Det holdt også til å bli beste trønder i klassen.

 

De tre andre jentene gjorde også sine saker bra i dag. Guro Hegstad inn til en fin 55.plass. Anniken Evenhus en god 96.plass og Kine Reitan inn til en hederlig 170.plass. Det var i alt va 180 deltagere i klassen.

Imorgen venter sprint i fristil. Mens søndag er det stafett, der stiller Nord-Trøndelag flere stafettlag. Vi ønsker lykke til.

Aasguten er også representert  i smøreteamet til skikretsen. Gaute Evenhus gjør en god jobb, og det ryktes at han fikk mye skryt for gode ski av enkelte utøvere på dagens klassisk øvelse.

Og de har litt av en skipark å preparere.