Midt Norsk mesterskap, langrenn 2018

Fredag var det avreise fra Åsen, der 4 spente ungdommer hadde en 10timer lang bussreise foran seg før de var framme i Valldal kommune, Møre og Romsdal.

 

Nord-trøndelag skikrets hadde satt opp buss, så til sammen med store og små var det 50 stk fra Trøndelag som reiste i fellesskap for å prøve ski-lykken i jordbærbygda Valldal med sin fine natur og mektige snøkledde fjell.

Lørdag startet Kine hele showet som første mann på startstreken på en 4km lang klassisk distanse, Guro startet hakk i hel. Med 13 startende i jenter 13år var Guro og Kine fornøyde med 7.og 11.plass.

Mats var en av 16 gutter i 13årsklassen. Med solid heiagjeng på sidelinja var også denne gutten passelig fornøyd med 6.plass. på klassisk distansen.

Simen fikk en tøff start da hempa på skistaven røyk på første stavtak og han måtte gå de tunge oppoverbakkene i 2,4 km før han kom inn til runding på stadion og endelig fikk en ny stav. Dette gjorde at han kom på en 10plass av 32stykker. Det var nok ingen drømmestart da vi alle vet at Simen er god for pallplassering. Men uforutsette ting kan skje, og alt i alt er ikke 10 av 32 en dårlig plassering i Midt norsk mesterskap.

Ny dag nye muligheter på søndag da alle skulle gå fristil 2,4km. En nokså tøff løype med stigning de første 1,5kilometerne. Nå var det Simen som skulle ta revansj og starte først av våre deltagere. Han kom i mål til den sure 4.plassen bare 3sekunder fra pallen og kun 8sekunder fra seier.

Mats hadde et mål for dagen og det var topp 5. Men supre ski og en kjempe innsats ble det 4.plass, også han bare 3sek fra pallen. Men målet var nådd og Mats var fornøyd.

Til slutt på søndagens midt norsk var det Jenter 13 som sto for tur.

Guro satset friskt og rykket opp 2 plasser fra lørdagens klassisk til en 5.plass

Kine som åpnet showet på lørdag fikk æren av og avslutte hele mesterskapet på søndag.  Hun startet nest sist, gikk det hun var god for og ble fornøyd med en 11.plass.

Vi gratulerer dere alle med en kjempe fin innsats. 2 tøffe dager, med lite søvn i mellom. Vi gleder oss til å følge dere og alle andre aasguten løperne i rennene som kommer.

Her er en liten bildeserie fra helga.