Martin har sin egen spiller i «EM-troppen»

Martin Haabeth er maskot for Håndballgutta og følger med på sin egen mentor Gøran Johannessen under EM i Kroatia.

Hjemme i Åsen sitter en ekstra spent gutt under EM i håndball for herrer. Martin Haabeth har som en av 16 blitt valgt ut til å være Minihåndballgutt og maskot for herrelandslaget i håndball.

Minihåndballgutta er et samarbeidsprosjekt mellom Gjensidige og Norges Håndballforbund. 750 gutter søkte om å få bli Minihåndballgutt i 2018.

Martin synes det var veldig spennende å få være en av de første til å vite hvem som var tatt ut på EM-laget 2018.

Og ikke minst gleder han seg til april da han skal være med å trene sammen med de andre minihåndballgutta og herrelandslaget på Sotra. Det blir en fantastisk god opplevelse- håper og tror Martin

Nå når Golden league ble spilt satt vi benket foran Tv. Synd var det at hans mentor, Gøran, var skadet. Men håper å se han i aksjon når EM braker løs fredag.

 

Martin og Minihåndballgutta var i desember i Oslo på landslagsuttak. Der presenterte de laget til EM og fikk møte landslagssjef Christian Berge, Joakim Hykkerud og Espen Lie Hansen. Gjennom året får de også være med på en spillersamling og en landskamp. Det største er likevel at Gøran Johannessen i løpet av 2018 kommer til Åsen for å trene Martin og hans lagkamerater.

– Herrehåndballen er i siget, og interessen øker med drahjelp av de gode prestasjonene til Håndballgutta våre. Bakgrunnen for prosjektet er at vi nettopp ønsker å øke oppmerksomheten om guttehåndballen og støtte opp om rekrutteringen, sier Stian Grøstad som er sponsorsjef i Gjensidige.

Uttaket av Minihåndballgutter er basert på søknad, ikke håndballferdigheter. Dette gir muligheten, ikke bare til de som er best på banen, men til alle håndballinteresserte gutter. Fra i fjor var det en økning på hele 40 % av håndballinteresserte gutter som ønsket å bli en av Minihåndballgutta.

Gjensidige har vært hovedsponsor av Håndballjentene i mer enn 25 år, og har siden 2016 også vært sponsor av Håndballgutta. Noen av de viktigste breddeaktivitetene knyttet opp mot sponsoravtalen med Norges Håndballforbund er prosjektene Minihåndballjentene og Minihåndballgutta.

 

Nå i januar skal Martin og håndballaget ha en sosial happening der de skal se herrelandslaget i aksjon, samt «bli kjent» med mentoren som kommer og trener dem i løpet av 2018