Levangermesterskapet 2023

Søndag var det Levangermesterskapet individuelt og stafett på Bumyra Skistadion i Markabygda. Når snøværet hadde gitt seg på morgenen så tittet sola fram utover dagen som førte til en fantastisk dag med godt vær og gode skiprestasjoner. Meget gledelig at vi hadde flere debutanter på renn utover klubbrenn. De som deltok for første gang var; Helene Jøssang Ekle, Christian Skjesol, Markus Dolmen Kirknes, Mathilde Husvang og Sofie Brænne.

Malin og Mali Karin klar til start

Sofie i full fart ut fra start

Vilde i fint driv opp bakkan

Tett etterfulgt av Amalie

Fra venstre Helene Jøssang Ekle og Sofie Brænne på premieutdelingen.

Markus Dolmen Kirknes helt til høyre

Mathilde Husvang til venstre i lilla jakke

Christian Skjesol nr.3 fra venstre med aasguten lue

  Sverre nr.3 fra venstre og Jonas som nr.5 fra venstre

Den blåe Aasguten drakten gjorde seg bemerket både i skiløypa og blant tilskuerne. I G11 ble Lukas Hammeren levangermester tett etterfulgt av Thomas Skjesol på en 2 plass. I J11 ble Mali Karin Husvang nr.2 og Malin Brænne nr.3. I J12 ble Sofia Meyer-Ekle nr.2 kun to sekunder bak vinneren og Runa Husby Nordaune nr 3. I denne klassen var det 5 utøvere innenfor 13 sekunder. I G12 så ble Even Almlid levangermester med et meget sterkt løp. I J13 ble Vilde T Husby levangermester og Amalie Brænne tok en sterk 3 plass. I menn junior så tok Martin Haabeth en overlegen seier.

G11, Levangermester Lukas og Thomas på 2.plass

J11 Mali Karin på 2.plass og Malin Brænne på 3.plass

G12, levangermester Even

J12 Sofia 2.plass, Runa på 3.plass og Oda på 4.plass

J13 levangermester Vilde, Amalie på 3.plass og Mari på 5.plass

Etter en kort pause med premieutdeling så var alt klart for stafett. I G/J8-10 så hadde vi kun et lag denne gangen. På det laget gikk Markus D Kirknes, Jonas Almlid og Sverre M. Ekle. Gode prestasjoner fra alle førte dem til en sterk 4. plass som de selv var godt fornøyd med.

J11/12 og G11/12 så stilte vi med et guttelag og et jentelag pluss et mix lag. På første etappe gjorde Even kort prosess med feltet og rykket med engang og opparbeidet en god luke ved veksling. Denne luken tok Sigurd Bryhn og Lukas Hammeren godt vare på underveis på sine etapper og Lukas kunne gå først over mål.

I jenteklassen startet Runa med en god etappe og var rett bak teten, Oda fulgte opp med en meget solid etappe og hentet inn forspranget fra Skogn og kunne sende Sofia ut likt med Skogn på siste etappe. På siste etappe var det ingen tvil om at Aasguten var det sterkeste laget og kunne sikre stafettseieren i J11-12.

 

Mikslaget med Thomas Skjesol, Mali Karin Husvang og Malin Brænne imponerte også med gode prestasjoner bestående av et lag med kun 11 åringer.

I J13-14 var duket for en duell mellom Frol og IL Aasguten. Amalie Brænne fikk tidlig en luke på første etappe, Mari Reitan økte forspranget på 2 etappe og Vilde T Husby sikret nok et gull i Levangermesterskap i stafett til Aasguten.

 

Vi hadde også med 2 senior lag hvor ene laget besto av: Jørgen Reitan, Lennart Harjo og Martin Haabeth og det andre laget; Øyvind Evenhus, Line Almlid og Kjersti Husby. Gode prestasjoner av alle her selv om vi ikke nådde helt opp på toppen av pallen denne gangen. Til neste år så er målet å ha beste herrelag og damelag samt å ha enda flere barn/ungdomslag.

 

📸  AM.Brænne, L S. Almlid, T S.Tangstad