Norges Cup finale helg for juniorer

Tre av Aasguten`s fire juniorer stilte i helga til start først på NM og så videre til finalen Norges cup for juniorer på Tolga. Andrine og Anniken i K18, og Martin i H17.

Torsdag startet det hele med 5km klassisk for damene, der Andrine gikk inn til en 9. plass og Anniken gikk inn til 51. plass i samme klassen.

Utover dagen ble det glatte løyper og lite feste under skia, som gjorde det utfordrende for Martin. Han gjennomførte en 10 km som resulterte med en skuffende 65. plass i M17.

Fredag var det sprint som sto på programmet. Andrine leverte igjen ett knalløp, ble nr. 5 i prologen, 2.plass i sitt heat i både kvart- og semifinale. Gikk som en dronning og gikk inn til en meget flott 6.plass i finalen.

Anniken gikk inn til en sterk 32. plass på prologen. Men i kvartfinalen ble det stopp og 37. plass til slutt.

Martin var uheldig på start i prologen, staven sto fast i snøen. Det førte til at han brukte 3-5 sekunder før han kom seg ut fra startboksen. Verden gikk i grus ved målgang, men han måtte ha gått fort, for det holdt til en 43.plass i prologen. I kvartfinalen gjorde han sine saker bra og gikk videre til semi. Han vant sitt heat og gikk videre til finalen, der det holdt til en 8.plass, en gedigen opptur på slutten av sesongen.

Dermed var alle de tre løperne fra Aasguten klare for Norgescup-finalen.

Andrine toppet den fantastisk sesongen hun har hatt med en 6. plass i finalerennet lørdag. Hun er særdeles fornøyd med å “rykket opp” 10 plasser ifht. tidligere plasseringer på 10km skate denne sesongen

Havnet på en 6.plass også sammenlagt i Norgescupen. Noe som er en meget sterk prestasjon å klare å holde et slikt nivå gjennom en hel sesong.

Anniken gikk inn til 31.plass i 10 km fri og Martin endte på 40.plass i sin 15 km fri.

Gode resultater for en liten klubb som Aasguten er. Alle roser de de gode treningsforholdene de har ved Meråker vgs, med gode trenere og ikke minst det gode samholdet løperne har seg i mellom. De backer og støtter hverandre. Resultatmessig holder de også et meget høyt nasjonalt nivå.

Nå ryktes det om late dager med rolige skiturer, der startnummer blir byttet ut med kvikk-lunsj og appelsin.

Vi gratulerer dere alle fire med en suveren gjennomført sesong. Dere har virkelig satt Åsen på kartet. Ønsker dere en riktig God påske og velfortjente avslappingsdager.