Skjelstadmarkstafetten

For en dag !

Skiløypa i Skjelstadmarka, med start og målgang på Vårtun. Vekselsvis sol og sludd, noe som gjorde smøreforholdene veldig vanskelige. Men eneste trøsta var at det var likt for alle.

Vi stilte med 7lag til tomannsstafett i dag søndag. To runder på hver løper, totalt 4 runder pr.lag.

Først av våre var Jonas Almlid i gutter 8-10år, kom seg som vanlig raskt ut fra start og vekslet med Sverre Meyer-Ekle som holdt avstanden ned til resten lett som bare det. Å gå 4x 600meter er ingen sak for disse aktive guttene. Det holdt helt inn til mål og det ble seier for Jonas og Sverre.

1.plass til Jonas og Sverre

I gutter 11-12år stilte Even Almlid på startstreken, dårlig startplassering, men det har ingen betydning når Vangs-toget setter fart og sniker seg mellom løperne og kommer først ut fra startflata. Veksler med Sigurd Bryhn som skøyter avgårde på sin 1kilometer. Sigurd veksler som nr. 3. men Even plukker løperne igjen. Sigurd gjør en meget bra 2.runde og det holdt til en suveren 3.plass. av 10lag

3.plass til Sigurd og Even

I jenter 11-12år var det kun 4 lag, der to lag var fra Aasguten. Mille Bollerud og Runa N. Husby stilte på første etappe på hvert sitt lag. Mille vekslet med Oda Hovdal og Runa vekslet med Mali Karin Husvang. Alle gikk det kroppen klarte i dag og det endte med 1.plass til Mille og Oda, og 2.plass til Runa og Mali Karin. 

Seier til Oda og Mille

2.plass til Runa og Mali Karin

Live T. Tunset var sporty og stilte som makkeren til Luca Bollerud i gutter 13-14år. Her var det tre lag og Lånke og Varden var det lite å gjøre med i dag. Men både Live og Luca gikk gode runder på 1,5kilometer, på tross av lite feste og klabb under skiene utenfor sporet for Live sin del. Vi gratulerer med 3.plass.

3.plass til Luca og Live

Sofia Meyer-Ekle “rykket opp” til jenter 13-14 år og stilte på lag med Mari Reitan. Frol var eneste konkurrent, og selv om alle 4 jentene har vært på samme samling tidligere i helga, våknet konkurranse instinktet opp for våre jenter. Både Sofia og Mari ledet hele veien. Så her ble det også en 1.plass.

1.plass til Sofia og Mari

Da var det kun herre senior igjen for Aasguten sin del. Med sludd og klabb under skiene vekslet Jørgen Reitan sist med Ole Martin Almlid. Men Ole Martin plukket 2løpere mens Jørgen skiftet til rubb ski. Jørgen satte fart med enorm glid og vekslet som nummer to, noe som overasket alle. Ole Martin holdt tempoet oppe og holdt hele veien inn, og det resulterte i en 2.plass

2.plass til Jørgen og Ole Martin

Ja for en dag, 7 lag og 7 pallplasseringer:

tre-1.plasser: Jonas og Sverre, Mille og Oda, Sofia og Mari.

to-2.plasser: Runa og Mali Karin , Jørgen og Ole Martin.

to- 3.plasser: Even og Sigurd, Live og Luca.

Vi har et fyrverkeri av løpere, men vi må ikke glemme de som heier og klapper oss inn under veksling og målgang. Hadde det vært premiering til beste heiagjeng i dag- hadde vi også her fått gull.

Gratulerer til alle sammen og tusen takk for en fin dag på Vårtun i dag.

Resultater-Skjelstadmarkstafetten-2023