Gull på Midt-norskmesterskap i Selbuskogen

Søndag lå det godt til rette for stor fart i Selbuskogen. 2 km Fristil. Fine forhold i løypa, par-tre plussgrader. Godt med vind slik at løperne fikk brynet seg på motvinden på enkelte deler av løypa, men de fikk også god hjelp med vind i ryggen de siste metrene på oppløpet.

Martin Haabeth var også i dag først ute av våre utøvere, med et tidlig startnummer i G14 var det bare å trykke godt til fra start på den 2 km fristilløypa, som gikk i fine sløyfer rundt stadionområdet i Selbuskogen. Men løypeleggeren hadde også tatt i bruk en lang bratt bakke som en del av løypa, en bakke som ikke har vært i så mye brukt i skirenn de siste årene. Kanskje var det akkurat  her Martin plukket sekunder og rykket fra de 45 andre konkurentene. Samtidig som han hadde veldig gode ski, der vi kunne sa at han gled raskere og lengre enn de andre i nedoverbakkene. Toppfarten hans målt til hele 66 km/t. Martin kom i mål på en sterk tid 5,11min. Martin følte han hadde gått et godt løp, skrøt veldig av god glid på skiene da han kom i mål. Kunne dette holde helt inn? Det ble noen nervepirrende minutter for hans del, før resten av løperne kom inn til mål.  Den ene løperen etter den andre kom i mål, og alle sammen bak Martin. Det holdt til  seier, 6 sekunder før 2.mann.

Martin Haabeth ga alt på dagens renn

Martin Haabeth Midtnorskmester 2km fristil.

Mats Augdal Dahl gjorde også sine saker meget godt i dag, og gikk inn til en flott 3.plass i G15 på 2km fristil.

Mats representerer nå Byåsen il. Men har som for mange kjent vært Aasgutenløper i mange år før denne sesongen.

J15 gikk også 2km fristil i de samme løypene og med en god laginnsats. Dette var en klasse det var meget jevnt i toppen. Andrine Rønning lå på 12.plass etter mellomtid, men på siste del av løypa plukket hun sekunder og gikk i mål til en fin 5.plass. Også hun så ut til å ha fantastsike ski med meget god glid i dag.

Anniken Evenhus brukte 38 sekunder mer enn vinneren i J15-klassen, det holdt til en god 7.plass

Guro Hegstad inn til en delt 11.plass, bare 43 sekunder etter vinneren.

Kine Reitan sliter med en skade i foten, venter på en operasjon, men å gå fristil greier hun, tross litt smerter. Det holdt til en 28.plass på dagens renn

Mellom kunkuranse  og premieutdeling er det tid til lek og moro, samt tid til å knytte nye bekjenskaper konkurentene i mellom. Her er det G14-løpere som. selv med hele 45 løpere i klassen, er det ikke mange fra samme klubb.

Martin i prat med en journalist

Med fem løpere i aksjon i helga, en seier og meget god laginnsats på alle distanser, må Aasguten kunne si seg ganske så fornøyd meg helgas innsats.