Hjemmesamling

Skiavdelinga  hadde hjemmesamling for utøvere født 2009 og eldre denne helga, etter iniativ fra Henrik Einangshaug, som nå går inn i din siste sesong som junior.

Samling i Åsen, og få sove i egen seng. En helg fylt med trening, mat, søvn, frisk luft og mye latter, samt litt smerte.

Åsen har fantastike trenings fasititeter inne i Åsen hallen og ute på sideveier i bygda og ikke minst alle stiene på fjellet.

Fredag: basistrening i hallen. Kjernemuskulaturen fikk kjørt seg. Men før alvoret tok til, var det litt artig oppvarming med ulike ballaktiviteter

Henrik instruerer hvordan øvelsene skal gjennomføres. Styrke i hele kroppen trengs, når motbakkene i skiløypa skal bestiges senere i vinter.

Etter endt trening var det godt med påfyll av karbohydrater av form av lapper med syltetøy. Bestandig en suksess.

Disse deltok: ffv: Anniken Evenhus, Kine reitan, Andrine Rønning og Guro Hegstad

Mff: Hege Almild, Signe Langlid og Laura Hegstad

Bff: Martin Haabeth, Henrik Einangshaug og Mats A. Dahl.

 

Lørdag var det bare å sette klokka på ringing, og komme seg opp tidlig. Allerede kl 8.45 var det klart for dagens første økt. Elghufs. Opp bakken v/Dullum opp til Husbygrenda. Og utøverne de ga alt..

Hva Martin og Mats leter etter her vites ikke, men kanskje det er toppformen? eller leker de kyr???

Lørdag satt gjengen og solgte farsdagslodd- og vi ønsker å takke alle som kom innom for å kjøpe.

På ettermiddagen tok de en rlig løpeøkt sammn på ca 30-40 min. som restitusjon.

Søndagmorgen- Været var stålende, helt vindstille og sola tittet frem etter hvert. Langtur for de aller eldste, de født 2006 og eldre.

Start kl 9.00 v/skihytta. Opp til Stokkvola. ned mot den innerste parkeringa til Skordalsvolla. Mot demning og rund Slettvollan. En fantastisk flott tur. Myra var spekt, isen hadde lagt seg på Alstadtjønna, sola skinte og vinden hadde tatt helg.

Første pause

Herligere start på dagen kan man muligens ikke få? Eneste som kunne vært bedre var om det hadde vært snø, kom det fra noen av utøverne. Eller helt PERFEKT!!

Hera ønsket også å være med på bildene.

 

 

Mats skal representere Byåsen langrenn kommende sesongen. Og blir da klubbkompisen med karen under. (Johannes Høsflot Klæbo) Og som vi ser er Mats ydmyk, og bøyer seg i hatten, slik som andre pofilerte skiløpere har villet gjort.. Vi ønsker han mye lykke til i ny klubb, men også hjertelig velkommen på trening sammen med oss i Aasguten.

 

Sponsortavla fyllt med sprek skiungdom.

Snart fylles den opp med skilt fra noen av våre samarbeidspartnere, som vi er meget glade for å ha med på laget. Disse er Åsen Innkjøpslag, Åsen settefisk, Duun Industrier, Mekonomen Åsen, Block watne, Vinge maskin, Eco-holding, coop, Navasport og Aasen sparebank.

På skiklærne har vi i tillegg Maxirør ,Simons interiør og  flere av de samme som skal opp på sponsortavla.

Herlig helg med herlig ungdom. Dere er toppers.

Og som Klæbo sier:( det lønner seg å trene, se video)

joined_video_f303e74144e64cc095902a18232cf677

 

foto: Henrik Einangshaug og Anne Berit Haabeth