Grendakampene 2019 – I godt “trøskvèr”

Årets “Grennakampa” gikk av stabelen sist lørdag(24. August) i relativt godt august-vær og med masse spennende fotballkamper. Mens flere ivrige bønder var ute med trøskene sine var det forsatt noen som stakk innom Åsen Sparebank Arena for dette tradisjonsrike arrangementet. Med et fullpakket program for dagen og mange fotballivrige gutter og jenter ble denne lørdagen nok en gang en sportslig suksess. For selv om de planlagte æresoppgjørene mellom voksne menn i de forskjellige “utkantene” av Åsen måtte vike for en ren duell mellom Åsen og Åsenfjord, så strålte barne og ungdomsfotballen for kampen om Åsen. For de mellom 9 og 11 år var det Sentrum(på folkemunne også kalt “gata“)  som trakk det lengste strået i finalen mot Nordbygda. I aldersgruppen 12-15 år var det overraskende nok Åsenfjorden(!) som vant. Damekamp ble det også arrangert hvor ung mot “ikkesåung lenger” ble gjennomført med ukjent resultat.

I tillegg til alle fotballkampene som ble spilt, ble det også arrangert straffekonkurranse i to årsklasser og 4-kamp mellom et lag med voksne og et lag med ungdom. Der luftgeværskyting, pilkast, sekkeløp og badestampblink ble gjennomført. De voksne er fortsatt eldst viser det seg og stakk knepent av med seieren på siste øvelse hvor målet var å bikke Håkon Selven ned i badestampen.

Et noe overraskende ekstranummer på slutten av denne flotte lørdagen, men i velkjent kremmerstil, tok Franck Ude til orde for å lodde seg selv ut som badestampsoffer til en pris på 1000,- til inntekt for fotballavdelingen. Det tok dermed ikke lang tid før Katrine Selven ved arrangørrollen hadde fått samlet inn gjeldene beløp gjennom store og små donasjoner fra blide og spente fjes. Etter vel mange bom og nesten-treff fra donorer og andre publikummere tok ballgutt Tor Arve Furan saken i egne hender og avgjorde det hele med et velrettet kast midt i blinken. Vel blåst Aasguten!