Jenter klare for Storsjø-cup

Aasgutens jenteårganger 2004 – 2006 har trent og spilt sammen i vår. Nå er Storsjø-cup i Östersund neste utfordring.

Treningsgruppa som startet tidlig i vår talte 17 jenter. Ei fra 2004, ni fra 2005 og sju fra 2006. For å få den riktige utfordringen og mange kamper så ble idéen om å melde på et 11er-lag skrotet, og det ble istedenfor meldt på ett 7er-lag i J13-klassen og ett 9er-lag i J14-klassen. I den yngste klassen har ikke resultatene alltid stått helt i stil med prestasjonene, og vi endte på nedre halvdel i en jevn serie. Men vi var det eneste laget som slo Verdal 2 som endte på topp, så nivået er der!

J14-laget har på sin side gjort det såpass bra at det endte med tredjeplass i avdelinga. Det holdt akkurat til å komme “over streken”, det vil si at de skal spille i en førstedivisjonsavdeling til høsten. Det betyr mest trolig at det blir mange bylag på den andre banehalvdelen og knallhard motstand. Men vi tar utfordringen og skal ikke gi bort noe gratis!

Den siste uka før ferien ble av det travle slaget, med fire kamper på fire dager for gruppa som helhet. Tre i 9er og en i 7er. Det endte med to seiere, ett tap, og en uavgjort. La oss håpe at denne travle erfaringa blir noe vi kan dra nytte av i Sverige.

Men tro nå ikke at det er bare trening og kamp våre jenter samles til. Etter at vi hadde gjort unna vår siste 9er-kamp så dro vi en stor gjeng for å se på avdelingsmotstander Skogn 2 sin avgjørende kamp mot Egge 2. Skogningene vant sin kamp og kapret dermed også en plass i en førstedivisjonsavdeling til høsten. Vi har allerede møtt dem en gang i år (0-0), og vi skal spille treningskamp mot dem til uka, og som om ikke det er nok så skal vi også møte dem i gruppespillet under Storsjø. Vi feiret like godt Skogns seier med is på Gråmyra. En ny aktivitet prøves også ut i kveld, da jentene skal på Frosta for å tjene penger på steinplukking.

Apropos treningskamp: I morgen, mandag, skal vi ha en intern treningskamp på trening. Da skal J13-laget drilles, og motstander blir sammensatt av jenter fra J14-gjengen og mødre til jentene selv. Det kan bli en morsom – ja sågar kanskje komisk – opplevelse.

Bildet over er fra oppvarmingen før kampen for J14 borte mot Røra. Kampen endte uavgjort, og begge målene ble scoret av 06-jenter! Bildet under er fra feiring av seieren hjemme mot Spillum.