Stor Iver mot Varden

Etter 4-1-seieren borte mot Utøy sist så var våre seniorer to poeng bak Varden på andreplass. Dermed var det for andre gang på tre kamper et toppoppgjør som ventet, og 1-6-tapet mot samme lag i serieåpningen skulle revansjeres.

To tente lag gikk til oppgaven, og etter bare fem spilte minutter lå ballen i nettet. Dessverre var det Aasgutens keeper Iver Hegge som måtte hente ballen ut av målet – men heldigvis for å ta frispark, og ikke avspark. Dommeren hadde nemlig helt korrekt blåst for frispark på grunn av angrep på keeper, men det tok det litt tid før de mange tilreisende fra Åsen på tribunen fikk med seg. De første ti minuttene var det i det store og hele Varden som presset de blå bakover, men etterhvert spilte Aasguten seg inn i kampen og fikk den neste store sjansen. Det var riktignok ment som en innlegg, men Sander Reinås satte like godt ballen i tverrliggeren bak en utspilt Varden-keeper.

I det store og hele var kampen jevnspilt, og lagene vekslet mellom å ha initiativet i hver sine perioder på 5-10 minutter, med noen pauser med mye kriging og dueller uten at noen av lagene helt fikk festet grepet. Det var virkelig imponerende å se innsatsen til guttene våre, de trykker til og står på. Det grodde trolig fram noen nye hår på brystkassa til flere av de yngste guttene våre i løpet av kampen!

En som virkelig hadde dagen var guttvotten bakerst, Iver Hegge. Hans offensive stil reddet trolig 0-0 til pause da han møtte en fremadstormende Varden-spiss rett utenfor 16-meteren og tvingte fram en dårlig avslutning. Han var også den reddende engel i to lignende situasjoner i andre omgang da han fikk avverget med fine parader. I tillegg hadde Varden et godt skudd fra ca 16 meter som Iver fikk kastet seg ned og slått til corner. For ikke å snakke om da han fikk blokkert et skudd fra kloss hold etter litt fram og tilbake inni feltet etter en corner.

Nå høres det kanskje ut som det var bare Varden som hadde sjanser, men det var det ikke. I førsteomgang hadde Aasguten som sagt et innlegg/skudd i treverket, i tillegg til at Kevin Kvamvold ble hindret i siste liten da han skulle avslutte etter en stikker gjennom. Vi hadde en del fete sjanser i andre også, først ved Thomas Størdal. Han fikk ballen på hjørnet av 16-meteren, og prøvde å bøye ballen inn i lengste. Keeperen til Varden var litt feilplassert, men rakk akkurat bort for å slå ballen unna. Neste forsøk var fra Frode Reinås som lurte seg inn fra siden og dundret ballen mot lengste, men nok en gang var keeperen såvidt på ballen.

Dagens siste store sjanse for de blå kom da Mats Jørgen Nesjø steg til værs (ja du leste riktig) og headet ballen i en nydelig bue over keeper. Han rakk dessverre ikke å juble lenge før han fikk med seg at dommeren hadde blåst for offside. Det så nok en gang ut som en riktig annullering. Det kunne se ut til at Matsi hadde ei kjeftskur klar, men det var ikke verre enn “Dommer!!! Æ har itj scora me høvve før!”. Vi har for øvrig fra sikre kilder at nakken er den høyest plasserte kroppsdelen gutten noen gang har scoret med.

Så for å oppsummere: Det var en jevnspilt lag mellom to jevngode lag, med sjanser begge veier og mange tøffe tak, men mål ble det ikke denne gangen. Men du verden så gøy det er med et seniorlag igjen, og ungdommene fortsetter å imponere med både ferdigheter, innsats og innstilling. Og Ronny Berg var bra han også, alderen til tross!

Med tanke på hvordan det gikk i første kamp mot Varden, så må trener Rønning og hans undersåtter ha gjort mye riktig for å levere som de gjorde i dag. Men, husk på å følge med på avstanden mellom leddene gutter!

Dagens aasgut: Iver Hegge