Fantastisk dagsamling på ski i Møssingdalen

Tidligere i vår hadde skiklubbene i Levanger evalueringsmøte rundt Levangerkarusellen og LevangerSKI.

LevangerSKi er et samarbeid mellom alle klubbene i Levanger, der målet er å rekrutere og viderutvikle ungdommer fra 13 år og eldre som ønsker å trene på ski. De har i løpet av høsten/vinteren ei felles økt i uka både på barmark og ski. Øktene varier med oppmøte sted, slik at alle klubber får økter på sin “hjemmebane”

Bildet over, nesten alle utøverne samlet, noen hadde dratt for å ta seg en forfriskende dukkert i Møssingvatnet

Det har vært en tendens i det siste at enkelte klubber har lite rekrutering, blandt annet har enkelte ungdommer følt seg alene i egen klubb  og ikke har noen å trene sammen med. LevangerSKI er et bidrag for å opprettholde treningsgleden sammen med andre skiinterereserte i Levanger. Det er tenkt at terkelen for å komme på trening ikke skal være for høy. På bakgrunn av dette, og at to tidligere år  har utøvere fra Aasguten blitt invitert til å være med på dalføresamlinger i Stjørdalsregionen. Noe vi har sett på som positivt, da utøverene har blitt kjent med konkurrentene og når de da drar på renn har de noen kjente ansikter å se og snakke med.

Og hvorfor kan vi ikke få til det, når andre gjør det?

Aasguten bragte dette på banen på nevnte møte, og de andre klubbene var meget positivt til inititivet. Det ble da bestemt at Aasguten arrangerer ei barmarkøkt 8.juni. Nessegutten ei rulleskisamling i august og Skogn ei økt i september.

Fokus på sdagamlingene som varer i fire timer er glede ved å trene sammen med andre skiungdommer, med fokus på både det sportslige og det sosiale.

Aasguten fikk med seg sin eldste utøvere Simen Hegstad, Kristian Evenhus og Henrik Einangshaug som trenere, og de igjen fikk støtte av Morten Andre Stokkan, Vigdis og Per Ove Einangshaug.  Henrik hadde forberedt et innholdsrikt opplegg for de yngste.Trener for Levanger ski, Mari Guin hadde hovedansvaret for et meget bra innhold for de eldste.

Vi var veldig spente på forhånd om hvor mange skiungdommer og foreldre som ville prioritere pinsaften kl 10-14 i Møssingdalen. Da påmeldingsfristen gikk ut, var det overraskende 46 ungdommer i alderen 9-14 år påmeldt, mange flere enn vi hadde håpet og trodd. Meget  bra at vi hadde så mange som kunne stille som trenere, de hadde mange å holde fokus på under øktene. Det positive at det var like mange i de to gruppene(født 2010-2008) og (2007-2004) 23 i hver, på samlingen i LevangerSKI siste sesong har det bare vært 6-10 stykker, med hovedvekt av utøvere fra Aasguten.

På dagens samling var det godt fordelt med ca like mange  utøvere fra Frol, Skogn, Nessegutten og Aasguten, Markabygda stilte med noen færre. Neste gang håper vi at enda flere kommer, og at flere klubber blir representert.

Strukturen på dagen var som følger

Oppmøte kl 10.00 Første økt

Ungdommene ble delt i to grupper, født 2010-2008, og 2007-2004. Da de fra født 2007 kan være med å trene sammen til vinteren med LevangerSki

kl 11.30-12.30 Felles lunsj

12.30-13.45 Andre økt

13.45-14.00 Felles bespisning og avslutning.

Det var full aktivitet fra de kom, til avreise, noen synes til og med at lunsjen var vel lang og valgte å bruke mye av tiden på lek og moro, sammen med nye betjentskaper. Tror ineg av de yngste hadde følt at de hadde vært på trening, men hadde det gøy ute med flere i nye omgivelser og med nye spennende aktiviteter.

Været viste seg fra sin beste side, sola og ungdommene smilte om kapp, selv med gjørme langt oppover ryggen etter harde økter i bløt myr.

utstyr på plass før økta starter

Simen er klar for å trene 23 unger

Lekende lett

Anniken i godt driv med myrintervaller

 

Selv med tungt føre og to lange økter med trening, så ikke det ut til å være til hinder for å smile fra øre tl øre. For blide var de, både ungdommene, trenerne og alle de foresatte som valgte å tilbringe en fantastik dag i Møssingdalen.

Kjøkkenhjelperen bidre til to gode måltider med harvregrøt, som av enkelte ble beskrevt som den beste de noen gang hadde smakt, brødmåltid, lapper og frukt.

Alle storkoste seg, og noen såpass mye, at de valgte å være der mye lenger enn til kl 14.00

Vi håper dette kan være med på å bidra til økt rekrutering i hele Levanger, og ikke minst i Aasguten. Og selv om du ikke har gått på ski tidligere, er det lov å hive seg med på neste samling. Denne er med rulleski med Nessegutten som arrangør, i deres rulleskiløype. Klubben har rulleski å låne ut til våre yngste utøvere.

Vi takker alle for innstasen og gleder oss til neste samling.