Topp-oppgjør i 6. divisjon!

Det ble en jevn batalje mellom Aasguten og Levangerstudentene fredag kveld.

Levangerstudentene gjestet Aasen Sparebank Arena for topp-oppgjør i sjettedivisjon fredag kveld. Herrelagets aktive mediagruppe, avdeling Facebook hadde håpet på folkefest og oppmøte i hundretall, men det slo ikke helt til. Noe av grunnen antas å være at arrangementet kræsjet med Sommerkviss i Samfunnshuset.

Aasguten startet bra, og hadde et par småfarligheter tidlig, men uten tellende resultat. Levangerstudentenes spiss stod også plutselig alene med keeper Iver Hegge, men ble i overkant arrogant og chippet ballen langt over. Allikevel var det Aasguten som tok en fortjent ledelse etter et frispark fra siden. Rune Johnsen slo presist inn til en møtende Magne Christiansen som stanget inn 1-0. Det var også stillingen til pause. Finspillet var det langt mellom, men ledelsen var hårfint fortjent.

Andre omgang startet på verste mulige måte for våre blå helter. Levangerstudentene fikk to kjappe – og kanskje noe enkle – mål med kort mellomrom. To ganger alene med keeper og vips stod det 1-2. For en menigmann kunne det virke som forsvaret på hjemmelaget muligens ble satt i en liten knipe av en midtbane som lå noe høyt.

Fortsatt var det langt mellom de fine kombinasjonene, men en og annen kanonsjanse var det. Og en av kampens virkelige godbiter var spillet som førte til 2-2 etter 68 minutter. Her snakker vi gode bevegelser, vending av spill og en pent satt scoring av Thomas Størdal. Elleve minutter etterpå kom en ny scoring, og nok en gang for hjemmelaget. Kaptein Kevin Kvamvold, som forhåpentligvis har hatt bedre dager på jobben, bommet så innmari på sitt forsøk på å hamre ballen i mål at det istedenfor ble en nydelig assist. Gisle Øien Olsen kom i stor fart og måket ballen i nota på volley! Aasguten 3, LevStud 2.

En velspilt kamp var dette ikke, men man kunne ikke klage på dramatikken. Levangerstudentene hadde en mann bevisstløs, tre stolpeskudd, og John Kristian Wibe Husby hadde en fenomenal redning på strek. Aasguten hadde også fete sjanser, blant annet en gigantmulighet da Magne Christiansen igjen var frampå, men fikk avslutningen fra kloss hold blokkert i siste liten. Men det gikk da mot hjemmeseier, før det plutselig sprakk igjen helt på tampen. Keeper Iver Hegge lå vannrett i lufta og bokset et frispark ut av feltet, men returen svevde på mirakuløst vis urørt gjennom feltet og inn i det tomme buret.

Så da endte det 3-3 i topp-oppgjøret, og vi er like langt. Så skal det sies – et spørsmål flere stilte seg var, “hvordan kan dette være de to beste lagene i avdelinga?” Basert på kvaliteten på spillet så kan man forstå spørsmålet , og dersom man visste svaret så hadde man kanskje gått av med seieren på kvissen oppi samfunnshuset? Men UNDERHOLDNING, det fikk vi!