For ei helg!!

Det er et utrolig høyt aktivitetsnivå vi har i skiavdelingen for tiden – men du verden så moro det er! I helga har våre 13 og 14 åringer deltatt på Midt-norsk mesterskap på Røros. Junior-gutta har vært på  Åsen i Akershus på Norgescup. Den yngste og eldste garde har vært deltatt ved den tradisjonelle to-mannsstafetten i  Skjelstadmark.

Midt-Norsk mesterskap på Røros

Nervøsiteten var til å ta og føle på hos alle våre 6 utøvere før lørdagens 4 km i fristil. Foreldre og støtteapparat forsøkte etter beste evne å berolige med at det var et vanlig skirenn, men kombinasjonen Midt-norsk mesterskap, en kilometer lengre enn vanlig og usedvanlig tøffe løyper skapte tydelig ekstra spenning. Vel ute i løypa var spenningen utløst i konsentrasjon og fokus på arbeidsoppgaver. Det ble levert en meget god laginnsats med 7.plass til Martin i G13 og Mats i G14. I J14 endte Andrine på 5.plass, Anniken 10., Guro 11. og Kine på 22.plass. Etter rennet ble alle utøverne med til Røros Hotel hvor foreldregruppa hadde tilhold. Der ble det 2 timer i bassenget, god restitusjon og avkobling før det ble taco, sosialt samvær og overnatting sammen med de andre utøverne i kretsen ved Glåmos skole.

Søndag sto 2 km klassisk på programmet. Litt lavere skuldre på gjengen i dag, men fortsatt stor spenning før start. Vi avslutter helga med en like solid laginnsats, samt at vi i dag får med oss to pallplasser. Både Martin og Andrine gikk inn til 3.plass i sine klasser. Videre fikk Mats 9.plass, Guro 5., Anniken 16., Kine 21.plass

Vi gratulerer dere alle sammen med flott innsats og klubben er stolt over å ha så flotte representanter med på Midt-Norsk mesterskap

Resultatlister lørdag

Resultatlister søndag

 

 

Mats i fult driv opp første bakke

Martin

Anniken i samme bakke, som for øvrig hadde 18%!! stigning

Kine

Guro

Andrine

Hele buketten samlet.
Mats, Guro, Kine, Andrine, Anniken og Martin

“Peptalk” med pappa før start for Andrine, Mats, Anniken og Guro

Bilder fra premieutdelinga

Spreke besteforeldre tok også turen til Røros, her ved Hans Røsdal. I tillegg var Eli Røsdal der og Tore Haabeth

Gode ski er helt avgjørende for utøverne, Gaute, Terje og Kjell Georg i full sving. Dere gjør en kjempejobb!!

Norgescup

Henrik, Simen og Kristian reiste torsdag ned til Åsen i Akershus for ny tredagers Norgescup. Kristian ble syk og måtte dessverre gjøre vendereis igjen samme kveld.

Hege Hegstad og Per Ove Einangshaug oppsummerer helga slik for sine;

Simen:
Ei tung helg hvor kroppen absolutt ikke spilte på lag. En liten opptur på lørdagens sprint med 13-plass. Det ble tungt igjen søndag, men fikk med seg poeng hjem med en 41.plass. Hjem for å snu om på treningsplaner frem mot junior-NM på Savalen om en mnd.

Simen i aksjon under helgens Norgescup

Henrik:

Fikk det tøft på fredagens 10-km klassisk. I ei beintøff FIS-løype gikk han seg tidlig stiv. Fikk aldri kroppen i gang og kom inn til en skuffende 138.plass, langt bak folk han normalt er foran. Det har vært lange arbeidsdager under NM i Meråker, dette fikk han betale for. Lørdagens sprintprolog ble ei grei gjennomføring med også der langt unna normal standart. Spenningen var derfor stor før søndagens 10 km fri. Endelig løsnet det litt, viste tidlig at han hadde noe å gå med. Havna i sekundstrid med en annen nordtrønder, Einar Østnor fra Lierne. Til slutt ble Henrik nr. 76, 2 sek foran Einar etter en knallhard avslutning, 3,5 minutt bak vinner. Dette holdt også til premiering. Viktigst kanskje at avstanden til de beste er mindre enn tidligere og vesentlig mindre enn fredag………og premien ble med heim til mamma som morsdagsgave!

https://www.langrenn.com/cppage.6189304-1743.html

Skjelstadmarkstafetten 

Blant rekordstor deltakelse med 83 lag stilte Aasguten 7 lag på søndagens tomannsstafett i Skjelstadmark. Stor stemning og full innsatts av både store og små.

skjelstadmarkstafetten-2019

Noen gode forklaringer og råd fra mamma er trygt og godt. Amalie, Sofia og Oda før start

Signe i full fart på sin etappe

Ingenting å så på stakinga til Hege

To stolte gutter med sin velfortjente premie – Eirik og Even

 

J8-10år

Bakerste rekke; Amalie, Vilde og Mari

Fremste rekke: Sofia, Oda og Runa

Vi fikk dessverre ikke noe bilder av de eldste – tross iherdig forsøk! De to lagene som stilte var Morten Andre Stokkan og Kjersti Husby, samt Roger Hokstad og Torbjørn Ekle. Supert at dere stiller opp, stas for barna at de voksne også er med!

 

TUSEN TAKK ALLE SAMMEN FOR EI FANTASTISK SKIHELG!