I disse håndball-VM tider

Mens det norske herrelandslaget er i gang med VM, gror det godt i grasrota og det spilles mye håndball på alle nivå i Norges land. Guttehåndballen er på vei opp og fram, og det mye på grunn av de gode forbildene på det norske herrelnadslaget med kaptein Bjarte Myrhol i spissen.

Også mange Aasgutenspillere har et tett kamp-program nå i januar. Torsdag var G12 og spilte to kamper mot Hegra. Trener Guro Vedul Tronstad sier dette etter de to kampene i Hegrahallen:

To målrike kamper mot et jevnbyrdig Hegra-lag hvor vi lyktes godt i første kamp med det meste, og stemningen var på topp! Vi fikk vår første seier mot et annet lag denne sesongen😊 I andre kamp for kvelden startet det litt tråere med et veldig lekk forsvar. Humøret sank, og vi ble utålmodige og usikre i angrep. Heldigvis har vi jobbet mye med dette å takle sportslige nedturer, og når vi først fikk skikk på forsvaret, kom tryggheten tilbake. Vi lå under ved pause og hele andre omgang. Sakte men sikkert bygde guttene seg opp, trua kom tilbake og de viste en fantastisk vilje, pågangsmot og oppbacking av hverandre. De siste par minuttene scoret ingen av lagene, og resultatet var 19-18 til Hegra. Vi hadde ballen og var i angrep siste 15 sek.. Der mistet plutselig en av våre spillere ballen slik at det ble kamp om denne, og vi fikk frikast ved ca 12-13m fra mål da sluttsignalet gikk. Hegra-spillerne jublet, trenerne på banen, men dommerne påpekte at frikastet skulle tas. Thomas får beskjed om å gå fram; nyt øyeblikket om kveldens (og kanskje sesongens) skudd som gjorde lykken komplett for en gjeng med kamerater! Idrett er følelser 👌👏👍🤾‍♂️

Det er verdt å legge ved en video av det frikastet, Guro referer til. Og det er lett å tenke tilbake til Håndball-EM i 2002, og sammenligne Thomas Berg sitt frikast med da Norges damer spilte mot Ungarn, det norske laget hadde rotet bort et solid ledelse, 2 sekunder igjen, på stillingen 23-23, ble det frikast, to-tre meter på Ungarns bane halvdel, Katja Nyberg tar ballen, Harald Bredeli lover å gå til neste kamp, hvis Nyberg scoret. De som er over middels interresert i håndball vet hvordan det gikk…… (mesterskapet gikk i Danmark)

Til helga er det flere kamper i Frostahallen- ta gjerne turen for å overvære topp breddehåndball med tæl, innstas og ikke minst idrettsglede

(video: Elin Hagnes Berg)