Vi gjorde det vi kunne for å skape en mektig ramme rundt lokaloppgjøret mot Nessegutten. Promovideo, plakater, sponse-event og gratis inngang skulle få flest mulig folk til stadion en kald mandagskveld. Det funket. Over 350 møtte opp og fikk se et tett, jevn og finspilt lokaloppgjør mellom Ås- og Nessetbygg.

Startellever

Benk: Harald Tømmerdal, Ronny Berg, John K. Husby, Thomas Størdal, Jonas Bäcklund, Bjørnar Svendgård og Torbjørn Ekle.

Sjansefattig og jevn førsteomgang

Førsteomgang er jevnspilt og uten de aller største sjansene. Det nærmeste bortelaget kommer scoring er et lavt skudd like utenfor som undertegnede har full kontroll på. Vår største sjanse får Sondre Lauvås, i det han runder keeper og presterer å sette ballen en meter utenfor fra 12 meter, utrolig at det ikke står 1-0. Vi har i tillegg flere småsjanser som med litt større presisjon på siste tredjedel kunne blitt til noe mer, men vi burde uansett gått til pause med en ledelse.

Full kontroll bakover i førsteomgang (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

Sjansesløseri

Andreomgang byr på flere sjanser til begge lag, men også nå går de fleste til hjemmelaget. Vi starter omgangen godt å løper til tider over de røde fra Nesset. Bare en dose uflaks blandet med litt udyktighet gjør at vi ikke tar ledelsen ved Magne etter vakkert angrepsspill på høyresiden. Dessverre sklir ballen av foten og går noen meter utenfor det åpne målet.

Den første scoringen går derimot til bortelaget. I det 60. spilleminutt blir en tversoverpasning midt på egen banehalvdel snappet ut av bena på Thomas Størdal av bortelagets Espen Winnberg. Han runder 2-3 mann før han banker til fra 14 meter. Skuddet er hardt, men ikke særlig velplassert, så hva undertegnede holdt på med her forblir uforståelig. Ufortjent ledelse til Nessegutten der altså. De rødkledde er egentlig ikke skikkelig inne i kampen i andreomgang, selv om de får det første målet. Vi fortsetter presset etter baklengsmålet og bare minutter etter skal og bør Sondre sette inn utligningen. Alene med keeper Ørsleie klarer han mesterstykket å sette ballen rett på keeper. Sondre da..

Men i det 73. spilleminutt skal vi endelig få målet som vi fortjener. Frode trer Sondre igjennom i bakrom (for ente gang), men denne gangen har han lært, så i stede for å avslutte selv legger han en lekker pasning bak både forsvarer og keeper, som Magne enkelt kan sette i det tomme buret fra fem meter, 1-1!

Centimetere unna tre poeng

I sluttminuttene presser vi på for å få det viktige vinnermålet. Sondre får en fri heading fra seks meter som dessverre blir for svak og Mats får til en slags avslutning utenfor fra fire meter etter innlegg fra høyre. Men tre minutter på overtid får vi den sjansen vi ventet på. Mats plukker opp en klarering fra bortelaget rett utenfor deres 16meter, en rødkledd sparker ballen ut fra bena til Mats, mot eget mål. Dette blir en perfekt pasning til Bjørnar, som på førstetouch vender av hele Nessegutten og halve Innherred, før han på neste berøring plasserer ballen mot lengste hjørne, totalt utakbar for keeper, men dessverre på utsiden av stolpen. Dermed overlever de røde fra Nesset sitt første møte med Aasen Sparebank Arena med et nødskrik, kampen ender 1-1.

Bjørnar setter ballen i stolpen, tre minutter på overtid!

Bjørnar setter ballen i stolpen, tre minutter på overtid! (Skjermdump fra videoopptaket fra kampen, av Per Birger Mossing)

Dagens Aasgut

Prisen som dagens Aasgut går til den store lille Stjørdalingen Tor Erik Enget. Den mannen gjør til tider ballberøringer, vendinger og forbipasseringer vakrere enn kirurgene har gjort kurvene til Kim Kardashian, penere er han også. Hyll!

Tor Erik med nummer 24 på rygget, til høyre i bildet (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

Tor Erik med nummer 24 på ryggen, til høyre i bildet (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

Neste kamp

Neste kamp, som også er sesongens siste kamp, er førstkommende søndag, borte mot Steinkjer 2. Kampstart er kl. 14:00 på Guldbergaunet kunstgress. Vel møtt!