Snuoperasjon på overtid!

Kampen er inne i overtiden, bortelaget Overhalla leder 1-2 og kapteinen hos de hvite og røde roper: “bærre overtia igjen no, kom igjæn gutta”. På en eller annen merkelig måte vekket det “feil” gutter, for ikke bare utlignet vi til 2-2 like etter, vi tok like godt hele kaka ved å sette inn 3-2 etter at klokka hadde passert de fire tillagte minuttene.

Startellever

Benk: Harald Tømmerdal, Erlend Kluken, Erik Fresvig, Christoffer A. Haugen, Christian Sunde, Gisle Ø. Olsen og Tor Erik Enget

Godt initiativ

I tidligere møter med Overhalla har vi blitt overrumplet fra start som har gjort til at vi har fått en dårlig start og aldri helt kommet inn i kampen. Dagens kampplan fra trener Pål A. Rønning var klar; høyt og aggressivt press fra start. Dette bar frukter, for i de første tjue minuttene av kampen var det bare ett lag på banen. Vi kjørte kontringer, dominerte banespillet, utnyttet rommene mellom lagdelene og kom rundt på kantene ved flere anledninger. Dette resulterte i flere store sjanser uten at det ga uttelling i målprotokollen.

Etter snaue halvtimen skulle vi endelig få hull på byllen. Erik Fresvig hadde kommet inn på midtbanen og satte umiddelbart sitt preg på kampen. Han mottar ballen like utenfor 16metersstreken, setter fart mot mål, vender av én, vender av to, vender av tre, før han enkelt legger på tvers foran mål hvor Ørjan Lund får verdens enkleste jobb med å sette inn 1-0 fra fem meters hold. Sett under ett dominerer vi hele førsteomgang og det nærmeste bortelaget kommer er en heading i tverrligger på en corner like før pause.

På godt og vondt

Ut til andreomgang kommer det en mer usikker gjeng i blått. Overhalla overtar store deler av banespillet og får uttelling allerede etter 55 spilte minutter. De får spilt fri sin angriper i midten, undertegnede kommer ut på 14 meter og presser frem en tidlig avslutning. Skuddet treffer undertegnedes lår og spretter sakte mot mål med retning utenfor målet. På returen oppstår det en duell mellom de to kapteinene for å nå ballen. Den taper dessverre Magne og bortelagets Lasse Øien sklir ballen i mål fra halvannen meters hold.

Dette gjør naturligvis til at bortelaget får et momentum inn mot avslutningen av kampen. Kampen er jevnspilt men det er de hvite og røde om skal skal få juble først. Vi er presset ned på tjue meter og en Overhalling får stå relativt upresset å tre ballen i rommet mellom stopper og back, hvor deres venstreving har timet løpet perfekt. Alene med undertegnede gjør han alt rett mot en utrusende keeper, setter ballen rolig langs gresset mellom bena på keeper, og dermed er kampen snudd og det står 1-2 etter 62 spilte minutter.

Vi forsøker etter beste evne å slå tilbake i ordinær tid og kommer til flere gode sjanser uten at det gir uttelling. Så, like før 90 minutter er passert, gjør bortelagets vikarierende kaptein maningen som vekker de blå. Akkurat i det uret passerer 90 spilte minutter spiller undertegnede ut ballen fra 5meteren. Ballen stusses på midten, Magne, som er flyttet opp som spiss, spiller ballen på førstetouch i bakrom hvor lynraske Sondre Lauvås er først på ballen. Alene med keeper gjør han ingen feil og setter inn utligningen til 2-2 via stanga med venstre fot.

Sondre Lauvås scorer det viktige utligningsmålet tidlig i overtiden (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

Dommeren legger til fire minutter. Og med 10 sekunder igjen av tilleggstiden vinner vi ballen på egen halvdel, Tor Erik spiller opp, Erik vinner en 50/50-duell, Sondre får tak i kula og spiller ball i hatt med forsvaret til Overhalla nok en gang, løper seg fri i bakrom, men alene med keeper får han ikke stokket bena slik at keeper får en fot på ballen slik at den spilles inn i feltet, der kommer Magne først og skal enkelt plassere ballen i det åpne målet fra 12 meter. Men i skuddøyeblikket gjør bortelagets vikarierende kaptein sin andre fatale feil for kvelden og gir Magne en strak arm i ryggen og dommeren kan ikke gjøre annet enn å dømme straffespark. Der tar kveldens gigant Erik Fresvig ansvar, han gjør ingen feil når han setter inn 3-2 i det 95. spilleminutt.

Dagens Aasgut

Prisen som dagens Aasgut går ikke overraskende til Erik Fresvig. Behersker alle posisjoner. Kommer inn som midtbanespiller, flyttes opp som spiss senere, og det etter å ha spilt midtstopper de to siste kampene. Har assist på 1-0-målet og får æren av å sette inn 3-2 på straffespark på overtid. 10/10.

Neste kamp

Allerede førstkommende torsdag tar vi turen til Verdal og Vinne for å møte serielederen. Kampstart er klokken 18:00. Neste hjemmekamp er lørdag 17. september mot Kolvereid.