Reddet poenget etter sterk sluttspurt

Follafoss var motstander i høsten første hjemmekamp. I over tjue grader og strålende sol ble det spenning helt til siste spark på ballen, og resultatet ble fastsatt til 3-3 på overtid etter en iherdig sluttspurt fra vår side.

Innholdsrik kamp

Det var en svært innholdsrik kamp vi var vitne til på Aasen Sparebank Arena denne lørdagen. For med seks mål, tre gule kort, to straffespark, hvorav ett ble brent, og en haug med store sjanser fikk tilskuerne skikkelig valuta for pengene.

Trenere og lagledere følger spent med fra sidelinjen (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

Det første målet kom allerede etter ni minutter. Kaptein Magne feilberegner en høy ball som gjør at bortelagets Thomas Rønning kommer alene med keeper Harald. Der gjør han ingen feil og setter inn ledermålet til Follafoss. Rett fra avspark svarer de blå, Torbjørn trer ballen vakkert gjennom to ledd og i bakrom mot Mats Jørgen. Han vender av en mann og setter enkelt inn utligningen med bredsiden fra 14 meter.

Det er hjemmelaget som styrer kampen og mot slutten av omgangen skaffer spiller nummer åtte, John Kristian Husby, straffespark for de blå etter at han ble felt inne i feltet. Straffesparket forsøker Magne å ekspedere i mål uten hell, til og med returen reddes av bortelagets meget gode keeper. Dermed står det 1-1 til pause.

Kampen fortsetter i samme spor i andreomgang og etter 51 minutter tar bortelaget nok en gang ledelsen, denne gang ved Kristian Grande. Etter 76 minutter tildeles bortelaget straffespark etter at Magne er for tøff i ryggen på Follafosspissen når han er gjennom alene med keeper. Harald plukker ballen men dommeren gir likevel straffespark på grunn av behandlingen spissen får av Magne. Ballen ekspederes enkelt i mål av Kenneth Aune til 1-3.

Først etter det tredje målet til Follafoss våkner hjemmelaget. Trener Pål gjør to endringer og setter inn spissene Ørjan Lund og Daniel Skjerve, og begge skulle sette sitt preg på avslutningen av kampen. Daniel kommer til flere gode sjanser inne i de siste ti minuttene av kampen men uten å få uttelling. Men etter 87 minutter kommer reduseringen. Ballen slås inn av John Kristian, Ørjan header i tverrligger og Magne setter ballen i mål via stolpen. Nå trykker de blå skikkelig og på overtid kommer utligningen. Magne tar et langt innkast, Mats står ved dødlinjen og slår ballen ut på seks meter, der står Daniel som header ballen i lengste hjørne. Henrik gjør en god jobb med å forstyrre keeper slik at den litt svake headingen faktisk går inn. Det ender 3-3, og dermed poengdeling, akkurat som i det motsatte oppgjøret i vår.

Dagens Aasgut

Prisen som dagens Aasgut går til keeper Harald Tømmerdal. For etter utvisningen til førstekeeper Kristoffer Vordal sist kamp var det virkelig klart for å vise sitt beste, noe som Harald klarte med bravour. Harald hadde flere gode involveringer, deriblant flere redninger hvor bortelaget kom i 1mot1-situasjoner.

Neste kamp

Førstkommende helg, søndag 28. august, reiser vi til Bangsund for å spille den 12. serierunden, kampstart er kl. 17:00. Neste hjemmekamp er fredag 2.september mot Rørvik 2 kl. 19:30.