Tap i lokaloppgjøret

Nessegutten bydde opp til dans mandag kveld og vi tok imot tilbudet med åpne armer. Dessverre møtte vi aldri helt opp til da valsen startet, for mens hjemmelaget viste myke og presise bevegelser i en vakker Wienervals dundret vi til med en oppstykket og feilskrudd dampveivals. Da dommeren blåste for siste gang viste tavla 3-2 i favør de rødkledde.

Startellever

Henrik Aalberg
Thomas Størdal
Mats J. Nesjø Erik Fresvig Christian Sunde Pål Schei
Frode Reinås Magne Christiansen (K) John Kristian Husby Tommy Kirknes
Kristoffer Vordal

Benk: Harald Tømmerdal, Sindre Grønnerøe, Erlend Kluken, Ronny Berg, Ola Gundersen, Anders Gundersen og Jonas Bäcklund

Årsverste

Vi startet kampen på verst tenkelige vis. Vi møtte ikke opp over hodet. De første tjue minuttene ble vi fullstendig overkjørt av hjemmelaget, som med god hjelp av den sterke vinden holdt presset oppe på vår halvdel. Allerede etter 8 minutter tar hjemmelaget ledelsen ved Nils Ivar Dyrnes som får en 45pasning som han enkelt kan plassere i det tomme målet. Etter 15 minutter dobler Nessegutten ledelsen ved samme mann. Denne gang skrus en corner rett i mål med god hjelp av den sterke vinden. De første tjue minuttene er det ikke stort annet å si om enn at det var årsverste på alle mulige måter. Heldigvis reiser vi oss etter to baklengs og kommer mer med i kampen. Etter 26 spilte minutter kliner Frode Reinås ballen i krysset etter at ballen blir liggende fri inne i 16meteren. Nå har vi tatt over kampen helt og kjører på for utligningen. Vi skaper flere halvfarligheter og burde ved et par anledninger prestert bedre og strengt tatt satt utligningen. Det klarer vi ikke og dermed blåser dommeren til pause på stillingen 2-1.

Frode Reinås kliner ballen i krysset (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

Jevn andreomgang

I andreomgang løyer vinden noe, som gjør at hjemmelaget får det litt enklere. Men likevel er det vi som kjører kampen. Vi spiller til tider rundt hjemmelaget men er for upresise på den siste tredjedelen og gjør det veldig enkelt for hjemmelaget å forsvare seg i store perioder. Så skjer det som ofte skjer når det ene laget presser på, kontring i mot og mål ut av ingenting. Ingar Breivik får en hel banehalvdel for seg selv når han blir spilt alene gjennom etter at vi hadde vært oppe på en corner. Alene med undertegnede har han ingen problemer med å sette inn 3-1 i det 76. spilleminutt. Vi fortsetter å kjøre kampen etter målet og får et trøstemål like før slutt når Pål Schei stanger inn vårt andre på en corner. Dermed endte det 3-2 i en kamp hvor hjemmelaget vart klart best i tjue minutter, men hvor vi er hakket bedre og styrer kampen den resterende tiden. Skal dog sies at hjemmelaget forsvarte seg godt og gjorde det vanskelig for oss å spille vårt spill. Alt i alt er ikke resultatet helt ufortjent da det virket som hjemmelaget ville mest i denne kampen.

Debutanter

Det mest positive med denne kampen var at vi hadde to debutanter på og én som gjorde comeback på A-laget etter en sesong i Neset FK. Thomas Størdal gikk rett inn i startelleveren etter gode prestasjoner for B-laget og på A-treninger den siste tiden. Dette ser ut til å bli en god tilvekst til troppen da han gjorde sine saker veldig bra. Thomas spilte også for A-laget i opprykkssesongen 2014 men spilte sesongen 2015 for Neset FK. Vi gleder oss til å se mer av Thomas resten av sesongen. I tillegg gjorde Ronny Berg sin debut for A-laget etter å ha vært kaptein for B-laget etter overgangen fra Neset Fk i vinter. Mannen som egentlig la skoene på hylla etter fjorårssesongen har sakte men sikkert krøpet frem og ser nå ut til å bli en fast bidragsyter for A-laget, også en god tilvekst med sin fysikk og erfaring. Levangsbyggen Ola Gundersen debuterte også for A-laget etter å ha meldt overgang i vår. Etter noen oppvisninger for B-laget fikk også han endelig noen minutter på A-laget mot slutten.

Thomas Størdal tilbake i blått på A-laget (Foto: Per Birger Mossing)

Neste kamp

Neste kamp er førstkommende lørdag, 25. juni, når Steinkjer 2 kommer på besøk. Dette er siste kamp før sommerferien. Kampstart er klokken 14:00, vel møtt!