Tomhendt hjem fra Overhalla

Med en tynn 14-mannstropp reiste vi nordover til Overhalla for å prøve oss på laget som kom på 2.plass i fjorårssesongen. Om troppen var tynn så var spillet vi viste enda tynnere og vi måtte reise hjem med 1-4 i sekken.

Startellever

Henrik Aalberg
Gisle Øien Olsen
Mats J. Nesjø Erlend Kluken Stian Venseth Sondre Lauvås
Frode Reinås Christian Sunde Magne Christiansen (K) Tommy R. Kirknes
Kristoffer Vordal

Benk: Gjøran Øien Olsen, Patrik Tangen og Anders Gundersen.

Jevn førsteomgang

Kampen startet jevnt hvor spillet svinget frem og tilbake men hvor hjemmelaget skapte de største sjansene. De hadde ett skudd i stanga før de etter 18 minutter får hull på byllen. Ballen blir slått langt og Joakim Elverum Furre plukker opp ballen like innenfor 16meterstreken. Han banker til på halv volley og setter den i hjørnet hvor ballen kom fra. Undertegnede på vei over og klarer aldri å få en hånd på ballen. Vi tar litt mer over og skaper flere småfarligheter. Gisle får en pasning fra Mats Jørgen noen meter inne på hjemmelagets halvdel. Gisle avanserer i banen og fra 23 meter banker han ballen i det lengste hjørnet og utligner til 1-1. Det tar ikke lange tiden før hjemmelaget nok en gang er i føringen. Oppskriften er den samme, overlegg fra deres høyre til bakre stolpe, ballen legges igjen på 14 meter hvor Joakim Elverum Furre nok en gang får stå upresset å banke ballen i det nærmeste hjørnet. Overhalla lyktes godt med sitt direkte langball-spill i førsteomgang, underholdende er det ikke men meget effektivt til tider. Pauseresultat 2-1.

Høyt ballinnehav til ingen nytte

Vi får verst mulig start på andreomgang. Vi mister ballen på egen halvdel, blir lurt ute på venstrebacken og deres høyreving får spasere fredelig og aleine mot målet. Der har han to alternativer, spille 45 ut til en lagkompis eller spille på bakre hvor en annen kommer helt alene. Han velger det siste alternativet, noe undertegnede leses, men på vei over for å forsøke å bryte tversoverpasningen kommer Anders Gundersen stupende inn og takler ballen i eget nett. Nå blir veien lang, veldig lang. Hjemmelaget legger seg kraftig bakpå, lar oss ha ballen og satser på kontringer. Med kraftig medvind blir det meste vi prøver på vanskelig da ballen som regel blir for lang. Ikke for det, vi burde hatt både én og to og tre mål i andreomgang, men sjansene sløses bort eller blir mesterlig reddet av hjemmelagets målvakt. Mats avslutning på bakre etter et innlegg fra Gjøran reddes på streken og ut til hjørnespark. Patrik blir sendt alene gjennom men keeper kommer seg ut og får blokkert. Erlend har også en megasjanse på dødball hvor Christian slår den perfekt inn og Erlend stiger helt alene til værs med dessverre blir headingen satt midt i mål hvor keeper gjør en god redning. Returen blir satt i mål men Magne står i offsideposisjon på headingen og blir avblåst.

På overtid får hjemmelaget straffespark. De kontrer for ente gang i andreomgang og hjemmelagets spiss faller på spissen av 16meteren i duell med Stian. Helt greit at det blåses, men før det første er nok forseelsen utenfor straffefeltet og for det andre gir dommeren Stian hans andre gule kort og får dermed marsjordre. Skulle vært frispark og det gule kortet er uforståelig da spilleren er på vei bort fra målet og fratas aldri noen klar målsjanse. Mange situasjoner av styggere art tidligere i kampen som ikke er i nærheten av å bli vurdert som gult kort av dommeren. Rett og slett dagen hvor ingenting stemmer for oss. Straffen settes sikkert midt i mål og fastsetter sluttresultatet til 4-1 i favør hjemmelaget.

Dagens Aasgut

Dagens bestemannspris går til Gisle Øien Olsen. Gisle blir flyttet frem fra sin vante høyreback-posisjon til å spille hengende spiss. Dette mestrer han meget godt og topper det med å prikke inn vårt eneste mål for dagen. Gratulerer!

Neste kamp

Neste kamp er allerede førstkommende torsdag når avdelingsfavoritt Vinne kommer på besøk på Aasen Sparebank Arena. Kampstart er klokken 19:00, vel møtt!

Kampdag – Aasguten - Vinne

Kampdag – Aasguten – Vinne

Kampfakta

18′ Mål: Overhalla, Joakim Elverum Furre
28′ Mål: Aasguten, Gisle Øien Olsen (Mats Jørgen Nesjø)
30′ Gult Kort: Aasguten, Stian Venseth
36′ Mål: Overhalla, Joakim Elverum Furre
48′ Gult Kort: Overhalla, Hallvard Wågheim
49′ Mål: Overhalla, selvmål Anders Holmen Gundersen
89′ Gult kort: Overhalla, Even Hildrum
92′ Rødt kort: Aasguten, Stian Venseth (andre gule)
92′ Mål: Overhalla, Joakim Elverum Furre