Sesongbeste!

Det ble en svært så fin dag på Aasen Sparebank Arena. Bangsund kom som favoritter etter seks poeng på sine to første kamper, men reiser hjem med halen mellom bena. Vi ga oss ikke før det sto 6-0 i målprotokollen!

Dét takket være en gjeng som jobber skjorta av seg i samtlige 90 minutter og bortelaget må undre enda på hva som traff dem. De fikk ikke den beste starten på Åsen-oppholdet da de hadde valgt heltblått kampantrekk for anledningen. Svært lite smart da vi i dag debuterte i vårt helt nye, helblå, draktsett.

Startellever

Henrik Aalberg
Magnus Skammelsrud
Mats Jørgen Nesjø Erik Fresvig Stian Venseth Sondre Lauvås
Frode Reinås Magne Christiansen (K) Erlend Kluken Gisle Ø. Olsen
Kristoffer Vordal

Benk: Harald Tømmerdal, Tommy R. Kirknes, Christoffer Haugen, Patrik Tangen, Marius R. Stenvik, Pål Schei og Jonas Bäcklund

Jevn start

Åpningen på kampen er jevn og med sjanser begge veier. Vi har initiativet og styrer kampen, men blir flere ganger tatt på overganger som ender med store sjanser til bortelaget. Allerede etter 5 minutter kommer bortelagets spiss alene med keeper men hvor vi blir reddet av en benparade. Etter et kvarter mister vi på egen halvdel og gjestene kommer med to stykk alene med keeper, heldigvis blir tversoverpasningen for lang og ballen går ut til 5-meter. Bortelaget fikk også flere sjanser fra frispark som de ikke fikk uttelling på. Undertegnede hadde bestemt seg for å stenge buret for dagen og plukker alt som kommer. Midtveis i omgangen får vi stabilisert spillet mer og klarer å presse frem fler og fler feil hos bortelaget.

Venseth-show

Etter 28 minutter får vi corner i en periode vi presser voldsomt. Corneren slås kort men gjestene får sånn halvveis klarert så Stian plukker opp ballen på 25 meter. For sistnevntes selvtillits skyld burde vi stoppe der, men for deres skyld skal jeg skildre det som så skjer. Stian avanserer inn i 16meteren, runder én, tofotsfinte på neste, og alene med keeper triller han ballen elegant i det lengste hjørnet. Rett og slett vakkert, og det va mannen som er vaksinert mot å score mål! Og nå var vi i siget, tre små minutter senere tres Frode gjennom på venstrekanten og han slår ballen flatt inn fra helt nede ved dødlinja. Midt foran mål møter Sondre ballen, han hopper over og bak kommer Erik som helt alene kan plassere ballen tilbake i hjørnet hvor den kom fra, utakbar for keeper, og dermed står det 2-0. Like etter får bortelaget sin største sjanse så langt i kampen når de får tryllet seg gjennom på vår venstreside, men igjen går undertegnede seirende ut av duellen med en benparade på et skudd fra 10 meter. På overtid i førsteomgang får kontrer vi etter et Bangsund-angrep, Gisle slår inn fra høyre og midt foran mål kan Magnus Skammelsrud bare plassere ballen i mål, men dessverre blir ryggsekken for tung og avslutningen går over mål. Dermed går vi til pause på stillingen 2-0.

Full pinne fra start

I pausen ble vi enige om å gå ut med full kraft for å få det tredje målet og dermed, på sett og vis, punktere kampen. Vi kjører over bortelaget fra start og i det 60. spilleminutt får vi uttelling. Erlend avanserer i midten og slår på Henrik, han prøver en flikk videre til Magnus men ballen havner til Henrik igjen. Han får så pirket ballen bakover til Frode som på førstetouch passerer en mann og kommer seg inn i 16meteren, alene med keeper banker han ballen opp i nettaket til 3-0! Etter dette så vi oss aldri tilbake og vasker kunstgresset med bortelaget. De har så godt som ingen sjanser i andreomgang mens vi har lyst på mer. 4-0 settes inn av Mats Jørgen på pasning fra Henrik i det 68. spilleminutt. Mats gjør alt selv i det han runder to mann før han setter ballen forbi keeper via nærmeste stolpe fra 6 meter.

Cruise control

Siste halvdel av andreomgang daler tempoet noe og vi har full kontroll. Magne blir igjen oppe etter et angrep og vi bryter en overgang for bortelaget. Marius plukker opp ballen og trer Magne vakkert igjennom alene med keeper. Der gjør kapteinen ingen feil når han runder keeper og setter kula i det tomme buret. Minuttet etter overrumpler vi gjestene nok en gang. Vi angriper nærmest med flere mann enn de forsvarer seg med. Erlend er igjen oppe og leker midtbanespiller og trer ballen ut på høyre til Tommy. Han trenger to forsøk på å få slått ballen lavt inn foran mål og der kommer Marius å banker ballen inn via både keeper og stang til 6-0. Dette blir også sluttresultatet i det som er årsbeste av oss!

Dagens Aasgut

– På en dag hvor ingen presterer under 7 på børsen er det igjen ikke enkelt. Jeg går for unge Vordal som holder oss inne i kampen i en fase av kampen hvor vi slipper de (Bangsund, journ. anm.) til og utfallet kunne blitt trist.

Slik lyder ordene til Trener Pål A. Rønning etter kampslutt.

Keeper Kristoffer med én av flere redninger (Foto: Sigfrid Hagerup, Frostingen)

Kampfakta

28′ 1-0, Stian Venseth (Sondre Lauvås)
31′ 2-0, Erik Fresvig (Frode Reinås)
60′ 3-0, Frode Reinås (Henrik Aalberg)
68′ 4-0, Mats Jørgen Nesjø (Henrik Aalberg)
80′ 5-0, Magne Christiansen (Marius R. Stenvik)
81′ 6-0, Marius R. Stenvik (Tommy R. Kirknes)

Neste kamp

Neste kamp er borte mot Overhalla, søndag 22. mai kl. 14:00. Neste hjemmekamp er torsdag 26. mai når avdelingsfavoritt Vinne kommer på besøk. Kampstart der er kl. 19:00.