Sikret ett poeng på overtid

Mandag barket vi sammen med Malvik i andre kamp i OBOS-cup. Det ble som ventet en tett og jevn affære mot ett av lagene vi la bak oss på tabellen i opprykkssesongen 2014. Den gang spilte vi 1-1 borte og vant 1-0 hjemme mot slutten av sesongen. Denne kampen var intet unntak, for etter å ha hatt en 1-0-ledelse til pause måtte vi vente helt til på overtid før vi får satt inn 2-2 og sikret oss ett poeng.

Patrik H. Tangen

Benk: Erik Fresvig, Magnus Sandvik, Jonas Bäcklund, Pål Schei.

Kontrollert førsteomgang

Vi tar kommandoen fra start og styrer kampen så å si hele førsteomgang. Vi slipper Malvik til en halvsjanse allerede etter 15 sekunder, men etter dette har de lite å by på. Vi kommer til flere sjanser, men bortelaget kan takke keeperen sin for at de ikke slipper inn både ett og to mål i åpningen av kampen. Etter 10 minutter sprekker likevel nullen for Malvik etter et kjempeangrep av oss. Vi angriper på venstre, Mats skjærer innover og legger ut til Sondre på høyre som har løpt seg inn i 16-meteren. Sondre tar med seg ballen på tvers mot midten, vender av en mann og avslutter halvgodt fra 7 meter. Ballen går via en forsvarer og keeper før den spretter inn i målet til 1-0 (se bildeserie av scoringen under).

Vi fortsetter å kjøre etter scoringen uten å få uttelling. Vi holder i 25-30 minutter før vi lar Malvik komme mer med i kampen igjen, uten at det gjør utslag i målprotokollen. Vi går til pause med en 1-0-ledele.

Horibel start på andreomgang

Etter pause er bryteren slått helt av, det er bekmørkt, og i det 48. spilleminutt får Frode Rønsberg hos bortelaget stå helt alene på 7 meter å heade ballen i det nærmeste hjørnet og dermed står det 1-1 (se bildeserie av scoringen under).

Vi forsøker febrilsk å reise oss etter utligningen, men vi står i gjørme og stamper uten å komme noen vei. Malvik får fortsette å styre spillet og vi blir mer og mer unøyaktige. I det 65. spilleminutt har de et innkast midt på banen på vår venstre side. De kaster kort, Torbjørn støter opp, bak han starter et løp, en stikker og vips er bortelaget alene igjennom. Frode Rønsberg gjør heller ikke denne gang noen feil alene med keeper og setter inn 1-2 til de rød-svarte.

Godkjent avslutning

Siste halvdel av andreomgang hever vi oss betraktelig. Vi jager utligning og spillet bærer preg av at vi er litt desperate fremover samtidig som vi tømmer oss bakover. Dette gir bortelaget flere store muligheter til å øke ledelsen. Vi får også skapt noen store sjanser som ikke gir uttelling, den største ved Erik Fresvig som hadde kommet inn som hengende spiss for Magnus Skammelsrud. Erik plukker opp en ball 22 meter fra mål etter slurv av bortelaget, keeper er på halvdistanse og i teorien er det bare å løfte ballen i det tomme målet. Forsøket blir for hardt og går noen centimeter over målet.

Stor sjanse som Erik setter over mål. (Foto: Per Birger Mossing)

Inne i de siste ti minuttene er vi svært heldige med at ikke bortelaget setter sitt tredje og punkterer kampen. De skaper noen store sjanser, blant annet denne headingen fra 8 meter som går via tverrligger og keeper før den blir klarert:

Men når man ikke tar de sjansene de får så blir man straffet i fotball, og på overtid får vi et hjørnespark som svinges inn på første stolpe, der rager Pål Schei høyest, som om han ikke hadde gjort annet hele sin karrierer, og stanger kontant inn utligningen til 2-2, stadion ‘eksploderer’! Ut fra sjanser og spill totalt sett hele kampen er det veldig fortjent at vi får med oss noe fra denne kampen (bildeserie av scoringen ser du under).

Dagens Aasgut

Som et godt bindeledd mellom midtbane og spiss, i en rolle som er vanskelig å bekle med tanke på at man har mange motstandere rundt seg og hele tiden må veksle mellom å angripe å forsvare seg, står Magnus Skammelsrud frem som et fenomen denne kampen. Bekler rollen utmerket og er flink til å vurdere både presstyrke og -høyde. Fortjent pris som dagens Aasgut!

Neste kamp

Neste kamp er førstkommende søndag, 17. april, mot Markabygda. Dette er én av to treningskamper vi har de kommende to helgene før vi starter serien 01. mai. Kampstart er kl. 20:00 på Aasen Sparebank Arena. Vel møtt!