Seier over Utleira i første kamp i OBOS-cup

Vi tjuvstartet 2016-sesongen med første kamp i OBOS-cupens gruppespill. Vi er i gruppe med Utleira, Malvik og Rindal, og Utleira var første motstander. Utleira spiller i 6.divisjon og ble nok et par hakk for små i kveld. Vi vinner 3-1 etter mål av Erik Fresvig og 2x Henrik Aalberg.

Pål Schei

Benk: Sindre Grønnerøe, Magnus Sandvik og Anders Nyborg.

Jevnspilt første halvtime

Åpningshalvtimen var jevnspilt i et øsende regnvær. Begge lag skaper sjanser, men vi setter de fleste utenfor mål og andre veien storspiller keeper Kristoffer Vordal og avverger det som kommer. Etter 38 minutter får vi endelig hull på byllen, vi spiller oss opp langs høyre side og Pål Schei slår ballen inn i midten av hvor Erik Fresvig dundrer til på direkten fra 25 meter og kula smeller i nettaket bak en sjanseløs hjemmekeeper. Fortjent 1-0-ledelse etter et fantastisk langskudd! Resultatet står seg til pause.

Svak start på andreomgang

Vi starter andreomgang på lavgir og inviterer Utleira inn i kampen igjen. Sjansene er det vi som skaper, og etter 49 minutter setter Magnus Sandvik ballen i stolpen etter et fantastisk forarbeid av Stian Venseth. Han får en crosser som han legger død på førstetouch, drar seg inn i banen og serverer Magnus som står på 16 meter, dessverre så skrur ballen i stolpen og ut. Isteden er det hjemmelaget som etter 55 minutter får det første målet i andreomgang, og det et etter en dødball fra 35 meter som løftes inn på bakre stolpe. Keeper Kristoffer Vordal har full kontroll og plukker ned innlegget, men med zalo på hanskene glippes ballen elegant ned i bena på en motstander som får verdens enkleste jobb med å sette ballen i det tomme buret, og dermed er utligningen, noe ufortjent, et faktum.

Etter målet hever vi oss umiddelbart, og med et par knepp opp på intensiviteten klarer ikke hjemmelaget å holde følge. Vi kontrer på venstre side og Pål Schei er uegoistisk når han delvis alene med keeper spiller fri Henrik Aalberg på blank goal, dermed står det 2-1 etter 63 minutter. Vi fortsetter å kjøre etter scoringen og etter 69 minutter sitter den igjen. Erlend S. Kluken plukker opp ballen i forsvar, hælsparker ballen opp i midten til Magnus Sandvik som tar et touch på ballen før han vakkert spiller fri Henrik Aalberg i bakrom som alt rett alene med keeper, og dermed står det 3-1.

Mot slutten av kampen kjører vi over et slitent hjemmelag og kunne og burde satt både nummer fire, fem og seks, men det ville seg ikke helt. På tampen pådrar Erlend S. Kluken seg et direkte rødt kort etter håndgemeng mellom han og en Utleira-spiller. Erlend lager frispark og Utleira-spilleren svarer med å sparke Erlend, som igjen reagerer med å gå opp i Utleira-spilleren. Dommeren vurderer det som en i overkant aggressiv reaksjon og sender Erlend i dusjen noen minutter før oss andre. Det ebber ut og ender 3-1, tre poeng i første kamp og et godt steg mot avansement i OBOS-cup.

Gode debutanter

Vi hadde to debutanter i den asurblå Aasguten-trøya i dag. Magne Christiansen har kommet inn å tatt over kapteinsbindet etter Kristoffer Vordal. Han danner stopperpar med Erlend S. Kluken og har allerede etter tre måneder på treningsfeltet opparbeidet god kjemi og har gode forutsetninger for å være en god frontfigur for et Aasguten på jakt etter et opprykk til 4.divisjon. Han spiller en særs god kamp i sin offisielle debut i dag.

Vår andre debutant, den hjemvendte sønn; Magnus Sandvik, startet kampen på benken men kom inn rett før pause og inntok en plass på den sentrale midtbanen.  Han startet noe ruskete men fikk etterhvert spilt seg godt inn i kampen og hadde flere gode involveringer. Han kronet det hele med en vakker målgivende pasning til 3-1-målet.

John Kristian W. Husby, Jonas Bäcklund, Patrik H. Tangen og Christoffer A. Haugen må vente på side debuter da de enda ikke er klarert for spill for Aasguten.

Dagens Aasgut

Dagens Aasgut ble Stian Venseth. Han spiller fantastisk hele kampen og går foran som et godt eksempel i krigen. Med sugende taklinger, frekke finter og elegante dragninger briljerer han elegant uansett om han spiller sentralt eller ute på høyrekanten som han ble flyttet ut på ut i kampen.

Neste kamp

Førstkommende lørdag, 2. april, tar vi imot Levanger FK til treningskamp på Aasen Sparebank Arena. Dette i forbindelse med den offisielle åpningen av stadion. Neste offisielle kamp er hjemme mot Malvik i OBOS-cup, mandag 11. april kl. 19:00.