Treningskamp Aasguten v Neset i Abrahallen

Tirsdag kveld spilte Aasguten og Neset mot hverandre i det som var begge lags første treningskamp for sesongen. Kampen ble spilt i Abrahallen hvor lagene deler bane én kveld i uka. Kampen ble delt i tre omganger á 30min, 25min og 25min.

Fra førsteomgang mens røde Kevin enda var på banen :-) (Foto: Geir O. Vordal, for Frostingen)

Fra førsteomgang mens røde Kevin enda var på banen 🙂 (Foto: Geir O. Vordal, for Frostingen)

Første omgang startet spent hvor Aasguten hadde mye ball i starten mens Neset presset høyt. Dette likte Aasguten dårlig og etter knappe ti minutters spill får Frode J. Presthus stå alene på 15 meter å prikke ballen i lengste hjørne med venstreslegga. Like etter kommer Neset på en kontring på venstre side hvor Kevin slår inn til en umarkert Benjamin Skogen som setter Nesets andre ball i nettet på kort tid.

Nå skjer det mye, for like etter dette pådrar Kevin Kvamvold seg rødt kort i en tofotstakling mot Aasgutens Stian Venseth. Dommer Erlend Kjørsvik er klar i sin sak når han sender Nesetspilleren i dusjen. Siden dette var en treningskamp så godkjente lederne på benken til Aasguten at Neset skulle få sette inn en ny mann så man fortsatte å spille 11 mot 11.

Neset fortsatte sitt offensive press og det ga resultater. 3-0 kommer på et indirekte frispark etter at Aasgutens keeper Kristoffer Vordal sklir da han skal vende av en spiller og berører ballen med hånda etter å ha fått ballen av en medspiller. Målscorer var igjen Frode J. Presthus. 4-0 kommer etter at Aasgutenforsvaret står å sover når Odd Kristian Krogh står å kjeler med ballen like utenfor 16meteren. Til slutt finner han ut at han like gjerne kan prikke den inn helt nede ved stolperota, dog ikke utagbar. Aasguten har noen gode sjanser i første omgang gjennom godt spill på flankene. Sondre Lauvås og Stian Venseth kommer seg rundt på kanten og inn i 16meteren men innleggene skaper ikke store problemer for Nesetforsvarerne. Første omgang ender med 4-0 og overkjøring fra Neset.

Neset klar for andre omgang. (Foto: Geir O. Vordal, for Frostingen)

Aasguten hever seg

Til andre omgang blir det gjort mange bytter fra begge lags side, noe som også preger kampen. Neset starter andreomgang best og kommer til flere småsjanser før de får satt ballen i nota etter godt spill på sin høyre side. Benjamin Skogen er målscorer. Etter målet tar Aasguten mer og mer over, og midtveis i omgangen setter de opp en fin kontring på venstre side som blir slått fint inn foran mål, Nesetforsvaret er på etterskudd og Henrik Aalberg kan enkelt skli ballen inn i lengste hjørne fra 6 meter. Like etter pådrar Magnus Rekkebo seg sitt andre gule kort i kampen og er dermed den andre Nesetspilleren som får marsjordre av dommeren. Igjen får Neset sette inn ny spiller. Andre omgang ender 1-1.

I tredje og siste omgang går Aasguten ut i hundre og viser seg fra en mye bedre side enn spesielt i den første omgangen hvor de virket nervøse og med for mye respekt for sine naboer fra Frosta. Tidlig i omgangen bygger Aasguten opp et fint angrep på sin venstre side hvor Frode Reinås slår opp langs siden, det blir en stuss som lander hos Pål Schei, han slår inn mot midten hvor Marius R. Stenvik har løpt seg fri fra Per T. Hustøft, Marius smeller til på første fra 15 meter og klinker den i det nærmeste hjørnet til Nesetkeeper Jørgen Vordal. Ikke lenge etter ruller Aasguten opp nok et fint angrep på ving, Stian Venseth kommer seg rundt og inn i 16meteren hvor han legger ballen vakkert ut til nysignerte Magne Christiansen som kommer på et kjempeløp fra sin stopperposisjon, han setter ballen enkelt i mål til 2-0 i den siste omgangen. Kan også nevnes at Marius brente en stor målsjanse alene med Nesetkeeper Jørgen Vordal i tiden mellom de to målene.

Tredje og siste omgang. (Foto: Geir O. Vordal, for Frostingen)

Mot slutten av omgangen blir det flere bytter og plasskifter hos Aasguten som gjør at de faller lavere og Neset får bygget opp et høyere press. Dette fører til at Frode får karret til seg et straffespark like før slutt etter å ha blitt høvlet ned av Aasgutenstopper Torbjørn Ekle. Sistnevnte fikk også rødt kort for forseelsen. Straffen setter Frode sikkert i mål. Helt på tampen får Neset satt inn utligningen til 2-2 i den siste omgangen gjennom fint spill på sin høyre side, de får slått et innlegg som Nesetstopper Andreas Trefjord møter med et sikkert hodestøt som plasseres i hjørnet hvor ballen kom ifra.

Sluttresultat blir altså da 7-3 i favør Neset, i en kamp som innehold ti mål, tre røde kort, ett straffespark og mye godt spill fra både Aasbygg og Frostinger. Denne kampen var forøvrig en god gjennomkjøring da begge lag skal delta i Magnar Lundemos minnecup i Meråker kommende helg. Neset stiller to lag og spiller sine gruppespillkamper fredag kveld, mens Aasguten stiller ett lag og spiller sine gruppespillkamper lørdag kveld. Kamp- og puljeoppsett samt resultater finner du på www.minnecup.net