Tap i åpningskampen på Aasen Sparebank Arena

Endelig var det klart for åpning av nye Åsen stadion som har fått navnet Aasen Sparebank Arena. Kunstgresset var ferdigstilt dagen før og alt var klart til fotballfest mot opprykksklare Lånke. Lånke kom til kampen uten poengtap så langt i sesongen så vi hadde ingen forhåpninger om at vi skulle ta tre poeng i denne kampen, men vi visste at om vi hadde en 100%-dag og de var på 80% ville vi ha mulighet til å overraske. Kampen sett under ett er jevnspilt med mange store sjanser begge veier, men kvaliteten bortelaget har på siste tredjedel av banen ble avgjørende og det ender til slutt med 0-3-tap.

Startoppstilling:
Kristoffer Vordal (K)
Anders Gundersen – Thomas Schulze – Sindre Grønnerøe – Frode Reinås
Stian Venseth – Erlend S. Kluken – Erik Fresvig – Mats J. Nesjø
Torbjørn Ekle – Tommy R. Kirknes

Benk: Christian Sunde, Anders Nyborg, Daniel Skjerve, Jarle Selven

Lagledelse: trener Pål A. Rønning, oppmann Stig A. Pedersen og materialforvalter Geir O. Vordal.

Kampen starter i samme spor som i bortemøtet med Lånke hvor lagene bruker første del til å føle på hverandre og det skifter på hvem som har ballen, litt uten å tørre å prøve på noe. Første sjanse kommer etter vel 20 minutters spill da Torbjørn Ekle mottar ballen midt i banen sirka 25 meter fra bortelagets mål. Torbjørn vender raskt og smeller til, ballen skrur 30 cm utenfor målet. Like etter kommer bortelagets første sjanse da deres unge høyreving får en skuddmulighet fra 12 meter litt ute til venstre som kontrolleres i stanga av undertegnede. Like etter smeller det nok en gang i metallet, nevnte høyrevingen til bortelaget får lagt et godt innlegg på bakre hvor meråkerbyggen Ole M. Bjørnås kommer flyvende. Ballen smeller i tverrligger og ned på streken før undertegnede får fanget ballen. Mål skulle det ikke komme før i det 37. minutt da bortelaget får en småbillig straffe. Bortelagets Tobias Hansen utfordrer Thomas Schulze innenfor 16meteren, gjør en finte og får en liten touch av Thomas på vei forbi, touchen var ikke nok til å falle på den måten og dommeren innrømmer også at touchen var liten, men at han blir hindret nok til å få straffespark. Straffen settes kontant til venstre i målet med undertegnede flyvende motsatt vei, 0-1. Etter målet tar vi over spillet inn mot pause og den største sjansen kommer på overtid i første omgang hvor en corner blir slått på bakerste for så å bli headet tilbake på motsatt stolpe, men ballen blir klarert på streken av en Lånkespiller. Pauseresultat 0-1.

Stopperkjempe Sindre Grønnerøe i aksjon!

Stopperkjempe Sindre Grønnerøe i aksjon! (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

I pausen ser vi muligheter for å kunne få med oss noe i denne kampen og går ut i andre med en visjon om å score noen mål og sette press på bortelaget. Første kvarteret er jevn og vi kommer på noen småfarligheter uten å få ballen inn i nota. Så skjer det som ofte skjer når et lag presser på i fotball, det blir store kontringsrom i mot og Lånke er gode på å utnytte disse. Etter 60 minutter kontrer de på vår høyre side, vingen deres kommer seg ned til dødlinja, legger ut femåførti hvor deres spiss, Thomas Hamland, kommer stormende, i duell med Sindre får han en fot på ballen og setter den kontant i mål, 0-2. Nå var bortelaget i siget og det kommer mange farlige kontringer på kort tid. Vi faller litt sammen defensivt og fokuserer bare på å gå fremover. Bare seks minutter senere, i det 66. minutt kommer en ny overgang. Ligner veldig på det andre målet, men denne gang er det målsniken Ole M. Bjørnås som nok en gang er på pletten foran mål, kontant i hjørnet etter flott forarbeid av Anders Dybvad, 0-3.

Kampen er i realiteten over og lufta går ut av hjemmelaget. Vi forsøker å skape noe uten å sette bortelagets keeper på de største sjansene, men det hadde vel ikke vært noe å si på om vi hadde fått et mål eller to, dog skal det vel sies at bortelaget var nærmere mål nummer fire enn vi var vårt første de siste tjue minuttene av kampen. Sluttresultat 0-3.

Tommy R. Kirknes, spiss for anledningen, i ett av flere forsøk mot Lånkemålet. (Foto: Anders Vinje, Frostingen)

Kampen blir i realiteten litt avgjort av straffesparket dommeren gir bortelaget i første omgang. Dette fører til at vi må ta større sjanser i andre omgang for å komme tilbake i kampen, og de to siste målene til bortelaget kommer som en direkte konsekvens av at vi blottlegger oss bakover. En god kamp av oss mot et bortelag som er meget godt, dog som virket å være i opprykkrus og som hovedsakelig fikk energien sin av at det var nettopp oss de møtte. Hadde presisjonen på siste tredjedelen vært litt bedre kunne det sett annerledes ut da Stian briljerte ute på høyrevingen og kom til mange farlige innlegg og femåførti-pasninger som vi aldri fikk utnyttet godt. Vi takker Lånke for kampen og ønsker de lykke til i 4.divisjon neste år!

Dagens Aasgut: Frode Reinås. Trygg og god på venstreback og kom ofte med initiativ fremover på banen.

Kampfakta:
37´ 0-1 str, Ole M. Bjørnås (Tobias Hansen)
60´ 0-2, Thomas Hamland (Anders Dybvad)
63´ gult kort, Erik Fresvig (Aasguten)
66´ 0-3, Ole M. Bjørnås (Anders Dybvad)
91´ gult kort, Jonas Vetle Strøm Halle (Lånke)