Overtidsmål ga seier mot Ålen!

Overtidsmål avgjorde bortekampen mot Ålen, det i en kamp hvor vi viser oss både fra vår beste og dårligste side i løpet av få minutter. Til slutt, tre minutter på overtid, klarer vi å presse ballen i mål slik at vi kunne reise hjem fra Ålen lørdag kveld med tre poeng i bagasjen, sluttresultatet ble 2-3.

Da vi hadde besøk av Ålen i vår viste vi ingen nåde og sendte de hjem med 1-10-tap. På bakgrunn av dette var det en viss fare for at man kunne ta lett på oppgaven med å reise til Ålen for å hente poeng. Vi hadde dog hørt at de hadde forsterket laget til høstsesongen og når vi leser resultatene deres fra hjemmebane kan vi se at de hadde fire tap og én seier før møtet med oss. Av disse fire tapene var tre av dem med bare ett mål, ergo de er ikke like “enkle” å hamle opp med borte som hjemme. Dette var også fokus for oss før kamp, vi måtte spille vårt spill og vise oss fra samme side som i siste kamp mot Lånke hvor vi jobbet sammen og viste full innsats.

Vi startet med følgende lag:
Kristoffer Vordal (K)
Thomas Schulze – Torbjørn Ekle – Sindre Grønnerøe – Frode Reinås
Stian Venseth – Erlend S. Kluken – Erik Fresvig – Mats J. Nesjø
Daniel Skjerve – Magnus Skammelsrud

Benk: Jarle Selven, Anders Nyborg, Joakim Ramstad

Lagledelse: trener Pål A. Rønning og materialforvalter/oppmann Geir O. Vordal.

Åpningen på kampen viste at vi hadde klart å tatt oppgaven seriøst. Vi gikk ut og styrte kampen fra start og hadde flere nesten-muligheter i innledningen av kampen, samtidig som vi hadde full kontroll bakover. Vi burde vel tatt ledelsen tidligere i første omgang sett ut fra sjanser, spill og ballinnehav, men Ålen var strukturerte og lå godt defensivt, vi slet litt med å komme til de aller største sjansene. Midtveis i omgangen kom den største sjansen som ikke ga mål. Daniel Skjerve mottar ballen midt i banen, drar seg til venstre og avslutter med et rapt skudd fra 20 meter. Ballen smeller i kryssfestet via fingertuppene til hjemmelagets keeper, utrolig nære ledelse der altså. Først i det 40. spilleminutt får vi hull på byllen, Stian plukker opp en klarert corner ute på 25 meter, avanserer inn i 16meteren, vipper ballen elegant over første hinder før han så blir felt av nummer to, soleklart straffespark! Straffen tar Mats J. Nesjø seg av og dunker den utagbart i venstre nettvegg samtidig som keeper går andre veien, 0-1! Det resultatet sto seg også til pause, skjedde totalt sett ikke alt for mye i den første omgangen.

Pausepraten er optimistisk og engasjert, trener Pål A. Rønning er fornøyd med jobben som gjøres og ber laget om å fortsette i det samme sporet uten å falle i verken intensitet eller kvalitet på det vi gjør både med og uten ball. Vi går ut i andre omgang med mål om å drepe kampen og det blir en utrolig god start. Vi får en halvsjanse allerede minuttet inn i omgangen, og i det 48. spilleminutt viser vi oss fra vår beste side. Vinner ballen på egen halvdel, spiller ut til høyre, inn i midten igjen, Erlend S. Kluken avanserer med ballen og på få touch trer han ballen ut på venstre kant hvor Mats J. Nesjø har et hav av rom, han skjærer inn i banen igjen, tar et par touch før han fra 12 meter enkelt plasserer ballen kontrollert i lengste hjørne med innsiden av høyre fot, 0-2 og pangstart på andre omgang! Man skulle tro dette var medisin og inspirasjon til å fortsette å male på, men ikke overraskende, sett fra tidligere kamper, er det nettopp det motsatte som skjer. Vi inviterer Ålen inn i kampen igjen ved å la de ta over ballen. De får spille seg opp på kantene og vinner noen cornere. Så skjer det som ikke skal skje, corner i det 54. minutt som klareres ut i returområdet utenfor 16meteren, markeringssvikt til de grader og midtbanespilleren til Ålen får stå helt alene å bredside ballen opp i undertegnedes venstre kryss, er på ballen men ikke nok til å holde den ute, dermed er 1-2 et faktum. Dette derimot er en vitamininnsprøyting for hjemmelaget og nå har de virkelig troen på å kunne ryste oss ytterligere. Tre små minutter etter, i det 57. spilleminutt får de ny corner, ballen blir slått på bakre, ingen får klarert før Mats J. Nesjø prøver så godt han kan å vekk ballen, det ender med en heading på motsatt stolpe hvor en av hjemmelagets spillere får verdens enkleste jobb med å sette ballen i mål fra 2 meter, 2-2 og utligning i løpet av tre små minutter!

Etter utligningsmålet åpner kampen seg mer opp igjen og vi får ha ballen i store perioder. Det blir litt hawaiifotball med sjanser i begge ender uten at det gir tellende resultat i form av mål. Vår største i andre omgang som ikke førte til mål var da Stian raidet seg opp langs høyrevingen sin, skjærte inn i banen og satte avslutningen midt på en utrusende keeper, helt upresset. Bortelagets største sjanse kom etter en hjerneblødning av Torbjørn Ekle som enkelt skal klarere en ball på 16metersstreken, men han bommer regelrett på ballen slik at den havner i beina på en motstander. Heldigvis er undertegnede med på notene, er kjapt ute å forstyrrer hjemmelagets angriper og får stoppet skuddet med en god beinparade. Taktikken til hjemmelaget var ikke vanskelig å lese og de satset alt på dødballer. Enten det var frispark fra midtbanen, innkast eller cornere så var det å flytte opp for å sette press mot vårt mål. Dette ga oss gode muligheter for kontringer og det var ved flere anledninger nære at vi kom igjennom. Et siste forsøk fra hjemmelaget på å dra i land seieren var å ta ut undertegnede, bokstavelig talt. Et frispark fra 40 meter blir slått inn i feltet og undertegnede plukker ned ballen tre meter fra mållinjen. To sekunder senere kommer en av hjemmelagets spillere som et prosjektil og setter kneet sitt i undertegnedes lår, soleklart gult kort! Undertegnede blir dog liggende og bare en god dose mirakelspray, også kalt is-spray, gjør at en kan fullføre kampen.

Siste krampetrekk

Dommeren legger til fire minutter etter en del bytter og sistnevnte skade. Og i det 93. spilleminutt skulle avgjørelsen komme. Undertegnede setter igang spillet kort på høyre side. Vi avanserer i banen mot et meget slitent hjemmelag, ballen blir spilt ut til høyre hvor supervingen Stian Venseth ligger klistret til linja. Stian finter vekk sin back, drar seg inn i 16meteren og fra 8 meter blir det en blanding mellom skudd og innlegg som treffer en utrusende keeper, men som havner ute på 5 meter midt foran mål hvor høyreback Thomas Schulze, som hadde blitt flyttet opp som spiss på slutten, kommer på et herlig løp og enkelt kan sette pannebrasken på ballen og plassere den midt i det tomme målet, 2-3 og vill jubel blant de 16 kroppene med hjerte for Aasguten!! Dette blir så godt som det siste som skjer i kampen for etter 94 spilte minutter blåser dommeren av kampen.

Dagens Aasgut: Stian Venseth. Var fremragende på høyrevingen mot Lånke sist og fortsatte i samme spor her. Er hurtig, god med ballen og utfordrer backen sin ofte. Skaffer straffespark i første omgang og har assist på vinnermålet på overtid.

Opplev jubelscenene fra garderoben rett etter kampslutt her:

Kampfakta:
40´ 0-1 str, Mats J. Nesjø (Stian Venseth)
48´ 0-2, Mats J. Nesjø (Erlend Kluken)
54´ 1-2, Sondre Nesvold
57´ 2-2, Vegard Aspås
78´ Gult kort, Endre Dille Andersen (Ålen)
87´ Gult kort, Espen Lundereng Skjefte (Ålen)
93´ 2-3, Thomas Schulze (Stian Venseth)

Neste kamp er hjemme, lørdag 03. oktober mot Beitstad. Dette er forøvrig sesongens siste hjemmekamp så møt opp for siste rest med fotball på Aaasen Sparebank Arena før vinteren kommer! Facebookevent for denne kampen finner du her: https://www.facebook.com/events/415020105375743/