Ergelig tap i trillerkamp mot Byneset i OBOScup

Snipp snapp snute, så var OBOScup-eventyret ute.. Etter en innsats- og spillemessig fantastisk kamp mot 4.divisjonslaget Byneset ender det til slutt med et ergelig 5-3-tap etter at hjemmelaget avgjør med to mål like før slutt.

Kampen starter på verst tenkelige måte for oss da vi sover fra start. Etter bare tre minutter får de kast langt inne på vår venstre side, de kaster kjapt til en spiller som løper igjennom, tar en touch på 12 meter før han på neste touch smeller ballen i nettaket fra litt ute til siden på halv volley, 1-0. Etter målet fortsetter hjemmelaget å kjøre og vi henger ikke med i heletatt. De får flere små muligheter samt et langskudd som undertegnede kontrollerer i stanga. Ny action skulle det bli allerede i det 12. minutt da et langt innkast spretter inne i 16metere, undertegnede slår ballen svakt bort over hodet på en motspiller i duell med Torbjørn Ekle, i neste situasjon skal undertegnede fange ballen på bakken men tar med seg motspilleren på vei ned og dommeren mener det er straffespark. Men ikke nok med det, dommeren har bestemt seg for å være hjemmelagets tolvte mann denne dagen og presterer i tillegg å dele ut rødt kort til kaptein Kristoffer Vordal for forseelsen, noe INGEN andre enn hoveddommer forstår noe av. Dommeren mener det var en opplagt målsjanse, enda spilleren ikke var vendt mot mål og vi hadde minst to spilleren mellom duellen og målstreken. Både begge linjedommerne og motspillerne sa i ettertid seg enig med at det aldri burde vært rødt kort. Men det hjelper lite, dømt er dømt og midtstopper Anders Gundersen måtte ta over hanskene, mens Erlend S. Kluken tok over kapteinsbindet. Undertegnede var selvfølgelig lite imponert over avgjørelsen og trengte umiddelbart etter å få ut litt sinne, hvordan dette foregikk forblir uskrevet!

Straffen setter hjemmelaget nesten midt i mål og keeperreserve Gundersen mente selv at han burde tatt den, men dessverre 2-0. Etter et horibelt førstekvarter med to mål og et rødt kort imot virker det som at vi får et wake-up-call, for etter dette tar vi over kampen, selv med én mann mindre. Vi produserer flere store sjanser, blant annet én ved Mats J. Nesjø som kommer alene med keeper men skuddet går midt på keeperen, og én ved Marius R. Stenvik som blir spilt fri på midtstreken og drar seg alene med keeper, men får en elendig sistetouch og ballen triller inn til keeper. Men vi skulle få belønning før pause, for i det 42. minutt får vi frispark litt inne på deres halvdel. Vi flytter opp laget, Erlend S. Kluken slår en strøken ball diagonalt som dupper ned inne på 14 meter, der stiger Torbjørn Ekle til værs å header den mot lengste stolpe hvor Magnus Skammelsrud har startet et perfekt løp og får verdens enkleste jobb med å sette ballen i mål fra 4 meter, 2-1!

Dette blir også pauseresultatet, veldig sterkt å ta over kampen og komme tilbake ved å score ett mål etter å ha fått en mann utvist. Pausepraten er positiv og vi har gode forhåpninger for andre omgang. Det virket nesten som at hjemmelaget ble litt for komfortabel og litt usikker på én og samme tid ved å bli én mann mer og ved at vi måtte sette en utespiller i mål.

Andre omgang starter igjen på verst tenkelige måte, for i det 51. minutt ruller de opp et angrep på vår venstre side, får lagt på bakre stolpe uten at noen plukker opp han som står der, han tar to touch og setter ballen hardt i nettaket fra 7 meter, 3-1. Som i første omgang tar vi over kampen igjen etter å ha fått en i fleisen tidlig. Gutta bretter opp ermene og tar tak i kula og flytter den med større presisjon og temp. Vi nærmer oss sakte men sikkert, men må vente helt til det 72. minutt før vi får utteling. Mats J. Nesjø har blitt flyttet frem som spiss og mottar en ball inne i deres 16meter. I løpsduell presterer forsvareren deres klumsete å felle Mats da de løper side om side etter ballen, soleklar straffe! Straffen setter Mats kontrollert i venstre hjørne selv, 3-2!

Etter reduseringen får vi blod på tann og ser virkelig muligheten til å komme helt tilbake i kampen. Gutta fortsetter å kjempe som løver og har mye ball på hjemmelagets halvdel. Men Så i det 85. minutt skjer det. Vi får en corner som enkelt blir klarert, Stian Venseth vinner igjen ballen på midten, passerer fire(!) mann, får lagt til Erlend S. Kluken som slo corneren, Erlend legger tilbake til Stian som mister ballen, Tommy R. Kirknes vinner tilbake ballen og slår den via en motstander til ny corner. Den slår Erlend på bakre stolpe hvor Henrik Aalberg får stige til værs helt upresset og heade ballen kontant i nærmeste hjørne fra 8 meter, 3-3!!

Vi hadde kommet tilbake i kampen med bare ti mann på banen, vi svevde! Men det var tydelig at nervøsiteten for å tape tok overhånd etter utligningen, for bare tre minutter etter går Byneset opp i ledelsen på ny. En ren kopi av vårt første mål da de får frispark på vår halvdel, det heades ned på bakerste hvor de får stå helt alene og pirke inn ny ledelse, 4-3. Nå mister vi motet. Vi hadde kjempet i 80 minutter med én mann mindre og på utrolig vis klart å score tre mål og utligne ledelsen deres, men det ble til slutt for hardt. På overtid, i det 91. minutt slurves det bakerst hvor en klarering fra kveldens reservekeeper klareres ut på tjue meter, rett til en motspiller som enkelt passerer én mann og plasserer ballen i lengste fra 12 meter, 5-3 og game over.

Dermed var cupeventyret over for denne gang og vi får prøve på nytt å ta hjem bøtta neste år. Morsomt å møte to lag fra divisjonen over hvor vi slår ut det ene og spiller bedre enn det andre med én mann mindre selv om det ender med tap. Gode erfaringer å ta med seg videre og greit å få bekreftelse på at vi kan ha noe å gjøre i divisjonen over i fremtiden.

Dagens Aasgut: Erlend S. Kluken, tar over kapteinsbindet etter utvisningen og står fram som en stor hærfører som går foran i krigen. Blir flyttet ned som midtstopper da Anders Gundersen må ta over hanskene.

Til slutt er det med stor sorg vi må meddele at Marius R. Stenvik har spilt sin siste kamp for Aasguten denne sesongen. Marius fikk en forespørsel fra våre gode naboer fra Frosta, Neset FK, om han kunne tenke seg å hjelpe de med å beholde plassen i 3. divisjon. Dette er en mulighet vi ønsker Marius skal ta og som vi synes han fortjener etter godt spill for oss denne sesongen. Vi har lite å spille for resten av inneværende sesong da vi nå røk ut av cupen, samt at vi ligger midt på tabellen i vår avdeling uten mulighet for å rykke opp eller i fare for å rykke ned. Vi ønsker Marius masse lykke til i Neset og håper han kan bidra med godt spill og noen mål som gjør at de beholder plassen sin. Og til slutt, du er alltid velkommen tilbake om den blå trøya og de fine stundende i dusjen skulle bli et for stort savn!

Startoppstilling:
Kristoffer Vordal (K)
Tommy R. Kirknes, Anders Gundersen, Torbjørn Ekle, Frode Reinås
Stian Venseth, Magnus Skammelsrud, Erlend S. Kluken, Mats J. Nesjø
Henrik Aalberg, Marius R. Stenvik

Benk:
Gisle Ø. Olsen, Gjøran Ø. Olsen, Erik Fresvig og Anders Nyborg.

Kampfakta:
3´ 1-0, Ukjent
12´ Rødt kort, Kristoffer Vordal (dommerskandale)
13´ 2-0 straffe, Ukjent
42´ 2-1, Magnus Skammelsrud (Torbjørn Ekle)
51´ 3-1, Ukjent
72´ 3-2 straffe, Mats J. Nesjø (blir felt selv)
85´ 3-3, Henrik Aalberg (Erlend S. Kluken)
88´ 4-3, Ukjent
91´ 5-3, Ukjent