Ufortjent tap i jevn kamp mot Nessegutten

Referat fra kampen mot Nessegutten 24.august har latt vente på seg da undertegnede pakket bagen og satte seg på første fly til Spania etter det kjedelige 0-1-tapet for våre naboer fra Levanger. Uansett ikke alt for mye å rapportere om da kampen var jevnspilt uten alt for mye finspill og store målsjanser.

Kampen starter med at vi skyter ut fra startblokkene og får en ball klarert på streken allerede etter få minutter. Ballen blir lagt inn fra venstre og inne foran mål kommer to av våre spillere stupende, uten at noen av dem klarer å pirke ballen over streken, Nessegutten får klarert. Dette var et lite forvarsel på hva som skulle komme, for midt i omgangen spiller vi oss til nok en enorm sjanse. Ballen rulles opp på høyre, blir spilt inn i midten der den på førstetouch blir spilt gjennom til Anders Gundersen som for anledningen er flyttet opp på midtbanen. Anders mottar ballen i kamp med keeper, kommer seg forbi og skal enkelt bare bredside ballen i det tomme målet men klarer på forunderlig vis å bomme, til ingens store overraskelse.

Nessegutten kommer til få sjanser i første omgang, den eneste store kommer like før pause da de spiller seg fint opp på deres venstre side, får lagt inn foran mål hvor de i kamp med vår stopper får stupheadet ballen mot nærmeste hjørne. Det kan virke som undertegnede skvetter litt av den harde headingen for med et et lynraskt utslag med høyre hånd blir ballen på “kontrollert” vis reddet på streken og slått til corner. Første omgang ebber ut i 0-0, en omgang vi helt klart burde vunnet.

Andre omgang starter som den første, vi går ut i hundre og styrer spillet. Alt foregår på deres halvdel det første kvarteret uten at vi får til de store farlighetene. Vi får en del cornere og frispark som det blir lite ut av. Kampen står å vipper hele veien og man føler litt på at det er første målet som vinner denne. Ingen av lagene risikerer for mye, men begge forsøker å ta de overgangene som dukker opp. I det 86. spilleminutt kommer avgjørelsen. Sigurd Svendgård skal enkelt klarere en ball midt på vår halvdel, ballen blir imidlertid blokkert med hånden av en Nesseguttspiller og faller i bena på en annen. Videre tar han med seg ballen ned vår høyre side hvor det er vidåpent. Han drar seg inn langs dødlinja og inne på fem meter får han avsluttet via hånda på undertegnede som er på full fart ut for å gjøre målet mindre. Ballen spretter imidlertid rolig inn i mål uten at Torbjørn Ekle som har kommet seg inn på streken klarer å klarere den bort, 0-1 med god hjelp fra hånd, dommer og en dose flaks, ufortjent!

På slutten stiger temperaturen og det blir hett på banen, akkurat som det skal være i et lokaloppgjør. Dommertrioen har generelt dårlig kontroll på kampen og det blir tatt en rekke merkelige avgjørelser, dessverre gikk disse i vår disfavør denne gangen som gjør at vi taper kampen 0-1. Gratulerer til Nessegutten, men vi har stor tro på å avslutte over de på tabellen når sesongen er over. Tross alt det som teller til slutt.

Dagens Aasgut: denne kampen var jevnt over svak over hele fjøla så vanskelig å peke på noen, men hører rykter om at kapteinen aldri har en dårlig kamp!

Kampstatistikk:
86´ 0-1, Kristian Aune (hands)