Avansement i OBOS-cupen etter straffedrama mot Tydal!

Vår aller første kamp i nyoppstartede OBOS-cup for Trøndelag fotballkrets endte på merkelig vis med seier og avansement! Vi vinner på walkover etter straffesparkkonkurranse, hvor Tydal gjør en feil ved å bruke en spiller som satt på benk da sluttsignalet gikk. På tidspunktet dette oppdages skal de til å ta sin ellevte straffe og det står da 9-9. Etter alle solemerker burde den ellevte straffetakeren være keeperen sett at han ikke har tatt tidligere i konkurransen, men keeperen hadde fortsatt ikke tatt da de går frem til sin ellevte straffe. De innrømmer etterhvert at deres 6. straffetaker aldri hadde lov til å ta straffe, dermed tilbyr dommeren oss seieren på walkover etter feil fra dem. Kampen ender forøvrig 2-2 etter full tid.

Jarle Selven, Sigurd Svendgård, Thomas Schulze, Pål Schei

Kampen starter rolig der begge lag bruker det første kvarteret til å føle på hverandre. Lav sol midt imot gjorde det imidlertid vanskelig for oss å kontrollere ballen noe særlig i første omgang. Innledningen på kampen er uten store sjanser for noen av lagene. Først midtveis i omgangen kommer det første sjansen. Tydal spiller seg fint gjennom i midten etter at vi mister ball, spissen deres kommer noenlunde alene med undertegnede som er godt med og redder skuddet med en beinparade. Ikke lenge etter kommer de seg fri igjen etter at vi sover på et frispark midt på banen. De kommer to alene gjennom, der ballfører velger å spille inn til en lagkompis, som igjen velger å vende å prøve å sette skuddet i nærmeste, men den går i nettveggen. Ikke lenge etter får de en corner som blir farlig. Corneren er fra høyre for oss, den blir slått på bakerste hvor en av deres lange stoppere ruver høyest og header ballen mot mål fra 4 meter, undertegnede er dog med på notene og får slått ballen opp i tverrligger og ut med en refleksredning med høyre hånd, gli!

Vi er uten store sjanser i første omgang da vi sliter med å få tatt ned kula på grunn av sola, og i det sola tar kveld velger dommeren å blåse til pause, 0-0 etter de første 45.

I pausen blir vi enige om at vi må heve oss kraftig, for det vi viste i første omgang var mildt sagt under pari. Vi skyldte på sola, så det var bare for oss å vise at vi var bedre nå som sola var gått ned. Som sagt så gjort, for vi skyter ut av startblokkene i andre omgang, og før 50 spilte minutter kommer vi rundt på høyre side, ballen blir spilt inn i 16meteren til Henrik Aalberg som videre spiller den til Marius R. Stenvik som står på ca. 11 meter. Marius finter til venstre, ballen blir litt lang, men liggende får han vridd skuddet rundt forsvareren og keeperen i lengste hjørne med venstre fot etter vakkert spill, 1-0!

Etter at vi tar ledelsen virker vi overraskende komfortable og slipper ikke Tydal særlig til. Vi ligger trygt og rydder unna det som kommer, og for å si det slik, det som kom var ikke rent lite, for en skulle ikke tro de trente på annet enn lange baller til spissene i bakrom oppe i Tydalen. Enkelt for oss å lese og forsvare oss mot. Men midt i andre omgang glipper det etter et innlegg, ballen blir klarert dårlig ut på 13 meter og på direkten smeller Tydalspilleren ballen opp i nærmeste kryss, utagbart for en dekt keeper, men som likevel er på den uten å lykkes med å holde den ute, 1-1.

Etter utligningen blir det mye frem og tilbake, de fortsetter å slå langt på alt av dødballer som de vinner på midten, vi forsøker å ta ned kula å spille rundt på kantene. Vi kommer til enkelte småfarligheter som blir avverget i siste sekund fra deres side. Det er en stillingskrig hele veien der begge lag har lyst på seieren, og i det 82. minutt spiller vi oss fint opp i midten, Pål Schei vender opp og spiller Henrik Aalberg vakkert gjennom på blank goal, Henrik lobber elegant over keeper og i mål på førstetouch fra 16 meter og vi er igjen i ledelsen, 2-1!

Etter ledermålet blir vi raskt trykt tilbake og vi merker at Tydal har lite lyst til å tape for et ferskt lag fra divisjonen under. De fortsetter i samme spor med langballer som vi har god kontroll på. De får en stor sjanse rett før slutt hvor en Tydalspiller kommer gjennom litt skrått og avslutter på halv volley, skuddet blir imidlertid reddet og slått over helt inne ved nærmeste stolpe. Påfølgende corner blir headet ut til ny corner på andre siden, og denne corneren skulle bli farlig. Undertegnede er ute å bokser ballen, men den havner rett i beina på en Tydalspiller som står på 9 meter, han demper ballen og skyter den kontrollert lavt i nærmeste hjørne hvor keeper er ute fra streken og hvor forsvarsspilleren hadde forlatt stolpen sin, surt!

Kampen ebber ut i 2-2 etter kraftig press fra Tydal på overtid. Før kampen ble det enighet mellom klubbene og dommerne om at ved et eventuelt uavgjortresultat skulle vi gå rett til straffesparkkonkurranse siden mørket kom sigende når klokka nærmet seg 22.

Undertegnede beordrer Torbjørn Ekle, Erlend Kluken, Mats J. Nesjø, Gjøran Ø. Olsen og Thomas Schulze til å stille som straffeskyttere for oss. Vi vinner myntkastet og får starte å skyte. Torbjørn scorer sikkert, de scorer, Mats er sikker, de er sikker, Erlend klinker kula i krysset, undertegnede redder, Gjøran er sikker, de scorer, og før det femte straffesparket ved Thomas er det slik at vi vinner om Thomas scorer. Thomas ombestemmer seg imidlertid i oppløpet hvor han skal sette kula, så fra det sikre valget nede i hjørnet forsøker han å følge Sigurds tips om at det alltid er ledig i krysse, men det var lettere sagt enn gjort, Thomas setter den utenfor! De setter sin femte og vi er like langt, 4-4. Etter dette fortsetter det med én og én straffer fra hvert lag til det er avgjort. Henrik Aalberg er sikker på vår sjette, samme er de. Pål Schei sikker på vår syvende, samme er de. Tommy klinker inn vår åttende, her er ikke de like sikker da undertegnede er på straffen og må se den gå via hånda og inn. Straffe nummer ni tar undertegnede selv da Frode Reinås og Anders Gundersen veldig gjerne ser at de slipper å ta. Undertegnede scorer sikkert, det samme gjør de igjen. Samme regla på straffe nummer ti, Frode er sikker og det er de også. På den ellevte straffen skyter Anders midt i mål og keeper har enda ikke klart å rote seg bort fra denne posisjonen i målet, dermed blir det bom. Fortsettelsen står i innledningen, de sender frem sin ellevte mann, som ikke er keeperen, som enda ikke har tatt straffe. Undertegnede aner ugler i mosen, men lar Tydal skyte ballen i mål før dommer sporenstreks blir informert om at de må ha gjort en feil siden de har tatt elleve straffespark men at deres keeper enda ikke hadde tatt noen. Tydal innrømmer etterhvert å ha brukt spiller fra benken på straffespark nr. 6, dermed har de gjort noe ulovlig, dommer gir oss tilbudet om å starte straffesparkkonkurransen på nytt eller vinne kampen på walkover. På dette tidspunktet nærmet det seg midnatt og de gamleste på laget hadde allerede startet å pusse tennene for natta, dermed tok vi seieren, “3-0 etter straffespark”.

Dagens Aasgut: Henrik Aalberg, veldig god kamp som spissmakker til Marius, fin assist på 1-0-målet og elegant lobb på 2-1-målet!

Kampfakta:
50´ 1-0, Marius R. Stenvik (Henrik Aalberg)
70´ 1-1, Ukjent
82´ 2-1, Henrik Aalberg (Pål Schei)
89´ 2-2, Ukjent